کد مطلب: 

286729

رئیس نصر کشور: تحول دیجیتال با تعامل نهادهای خصوصی و دولتی شکل می‌گیرد

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: بخشی از نیازها برای تدوین برنامه‌های تحول دیجیتال دستگاه‌های اجرایی از قبل مشخص است و در مطالعات و بررسی‌های گذشته استخراج شده، اما بخشی نیز نیازمند تعامل دو جانبه با نهادهای خصوصی و دولتی است که امیدوارم به خوبی شکل بگیرد و بتوانیم به معنای واقعی تحول دیجیتال را ایجاد کنیم.
حسن هاشمی

به گزارش سیتنا به نقل از تریبون‌نیوز، در روزهای اخیر، مصوبات مجلس در خصوص برنامه هفتم توسعه توجه فعالان اقتصادی، به‌ویژه متخصصان حوزه‌های فناوری اطلاعات را به خود جلب کرده است. چهارشنبه سوم آبان‌ماه، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مطالبه بخش خصوصی به عنوان بند الحاقی ماده ۱۰۷ لایحه برنامه هفتم گنجانده شد تا با تایید شورای نگهبان، به قانون تبدیل و همکاری‌های بخش خصوصی و دولتی گسترده‌تر شود. در همین راستا، گفت‌وگوی کوتاهی با سیدحسن هاشمی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور داشتیم و نظر او را جویا شدیم.

آقای هاشمی، طبق تبصره بند الحاقی ۱ ماده ۱۰۷ لایحه برنامه هفتم توسعه، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور متولی ارائه برنامه پیشنهادی در حوزه فناوری اطلاعات و هوشندسازی به دستگاه‌های اجرایی شده است. لطفا در این‌باره توضیح دهید.

یکی از موضوعات خوبی که در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور مد نظر قرار گرفته، تدوین برنامه‌های تحول دیجیتال در تمامی دستگاه‌های اجرایی است. نکته‌ای که ما به عنوان متولی بخش خصوصی صنعت فاوا بر آن تاکید داشتیم، این بود که نمی‌شود چنین کاری را از دولت و دستگاه‌های اجرایی مطالبه کرد، اما یک حلقه تخصصی و کاربلد را در آن نادیده گرفت. به همین دلیل، تاکید داشتیم که این برنامه‌ها باید با تعامل سازمان نصر انجام شود که بزرگ‌ترین و فراگیرترین تشکل بخش خصوصی صنعت فاوا است. برای آن‌که برنامه‌ها به‌صورت تخصصی و مبتنی بر آگاهی کامل انجام شود و از تکرار بسیاری از پروژه‌های صرفا‌ دولتی که نتیجه آن را بارها و بارها دیده‌ایم نیز جلوگیری شود. خوشبختانه پیشنهاد حلقه خبرگان صنعت فاوا، که متشکل از صاحب‌نظران این حوزه است و به همت سازمان نصر تشکیل شده، مورد استقبال دولت و مجلس قرار گرفت و توانستیم این پیشنهاد را در لایحه برنامه هفتم توسعه بگنجانیم.

سازمان نصر چه رویکردی در این زمینه دارد و آیا برنامه‌‌هایی را از قبل آماده کرده است؟

با توجه به تجربه و تخصصی که در سازمان نصر وجود دارد و با اتکا به تعاملات بسیاری خوبی که شکل داده‌ایم، بستر لازم برای انجام این ماموریت کاملا فراهم است و همکاران من آمادگی دارند بعد از تصویب و ابلاغ برنامه هفتم توسعه، به سرعت فرآیند اجرایی را آغاز کنند. بخشی از نیازها برای تدوین برنامه‌های تحول دیجیتال دستگاه‌های اجرایی از قبل مشخص است و در مطالعات و بررسی‌های گذشته استخراج شده، اما بخشی نیز نیازمند تعامل دو جانبه با دستگاه‌هاست که امیدوارم به خوبی شکل بگیرد و بتوانیم به معنای واقعی تحول دیجیتال را ایجاد کنیم.

با توجه به این‌که فرآیندها در سازمان‌های اجرایی عموماً طولانی‌ست و طبق این تبصره سازمان‌ها مکلف هستند برنامه تحول دیجیتال خود را تا پایان سال اول آماده کنند، آیا نصر برنامه‌ای برای تسهیل ارائه برنامه‌های پیشنهادی در زمینه هوشمندسازی و فناوری اطلاعات دارد؟

سازمان نصر به عنوان بخش خصوصی متولی صنعت فاوا، بارها ثابت کرده است که می‌تواند پروژه‌های بسیار کلان را به خوبی مدیریت و راهبری کند. این اطمینان وجود دارد که ماموریت تعریف شده از سمت ما به خوبی و با حداکثر کیفیت و سرعت پیش برود و ما هیچ نگرانی از این بابت نداریم. با توجه به اینکه وزارت ارتباطات و مجلس شورای اسلامی هم همراهی خوبی در مسیر تدوین و تصویب این الحاقیه داشته‌اند، تصور من این است که در مسیر اجرا هم هماهنگی خوبی شکل خواهد گرفت. با این وجود شاید نیاز باشد در دولت یک متولی خاص، که می‌تواند خود وزارت ارتباطات باشد، برای پیگیری فرآیند اجرای این الحاقیه برنامه توسعه تشکیل شود تا همه دستگاه‌های اجرایی را موظف کند روند همکاری خود با سازمان نصر را تسریع کنند. این اتفاق کمک بسیار خوبی برای ما خواهد بود و می‌تواند به تحقق سریع‌تر تحول دیجیتال در دستگاه‌های اجرایی کمک کند.

با توجه به وضعیت اینترنت و تحریم‌های موجود، سازمان نصر چه چالش‌هایی را در ارائه برنامه‌های پیشنهادی در حوزه‌های فناورانه دارد؟

ما درباره وضعیت اینترنت و نیازهای این حوزه، بارها دیدگاه خودمان را مطرح کرده‌ایم و بر آن تاکید داریم؛ اما آنچه در حال حاضر مطرح است، تحول دیجیتال در دستگاه‌های اجرایی است که باید با برنامه‌های پیشنهاد سازمان نصر دنبال شود. این حوزه، تقریبا به طور کامل مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات است و ما نیز به عنوان بخش تخصصی این رویکرد را قبول داریم که خدمات و فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی در فضای مجازی و حوزه دیجیتال، باید در بستر شبکه داخلی مطمئن و پایدار ارائه شود. البته قطعا در همین برنامه‌ها هم باید جنبه‌های بین‌المللی و نیازهای مبتنی بر تحولات روز جهان را در نظر گرفت که ما حتما به آن توجه خواهیم داشت و پیشنهادات مرتبط با آن را ارائه می‌کنیم.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2023-10-28 10:16

افزودن دیدگاه جدید