کدخبر :327208 پرینت
03 آبان 1404 - 11:08

قانون ۱۳ ماده‌ای هوش مصنوعی با رویکرد توسعه‌محور در آستانه تصویب در مجلس

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، از نهایی شدن قانون ۱۳ ماده‌ای هوش مصنوعی خبر داد و گفت: این قانون با هدف حمایت از رشد فناوری‌های نوین و کاهش موانع قانونی در مسیر توسعه هوش مصنوعی در کشور تدوین شده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مصطفی طاهری با بیان اینکه این قانون حاصل بیش از یک سال کار کارشناسی و بررسی قوانین مشابه جهانی است، گفت: هدف اصلی، تسهیل دسترسی بخش خصوصی به داده‌های دولتی، تقویت آموزش و پژوهش تخصصی و ایجاد ساختار منسجم برای سیاست‌گذاری هوش مصنوعی است. وی از پیشنهاد تشکیل «سازمان ملی هوش مصنوعی» زیر نظر رئیس‌جمهور برای جلوگیری از موازی‌کاری نهادها خبر داد.

مصطفی طاهری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این قانون شامل ۱۳ ماده است که با رویکردی توسعه‌محور طراحی شده تا مسیر رشد هوش مصنوعی در کشور هموار شود.

وی گفت: نمی‌خواهیم با قانون‌گذاری مانع‌تراشی کنیم و هدف ما این است که هوش مصنوعی در ایران با کمترین اصطکاک و بیشترین حمایت رشد کند.

طاهری با بیان اینکه تدوین این قانون حاصل بیش از یک سال تلاش کارشناسی، مشورت با متخصصان دانشگاهی و فعالان حوزه هوش مصنوعی بوده است، افزود: بیش از ۳۰ تا ۴۰ قانون مربوط به هوش مصنوعی در کشورهای مختلف را ترجمه و بررسی کردیم تا بتوانیم چارچوبی حداقلی اما مؤثر برای کشور طراحی کنیم و در نهایت، ۱۳ ماده برای این قانون در نظر گرفته شد که به زودی در مجلس تصویب خواهد شد.

وی با انتقاد از رویکرد محدودکننده برخی کشورها مانند اتحادیه اروپا در قانون‌گذاری هوش مصنوعی، اظهار داشت: اروپا به‌خاطر سختگیری‌های قانونی در حوزه هوش مصنوعی عقب افتاد، در حالیکه کشورهایی مانند چین با رویکرد توسعه‌محور پیشرفت کردند و ما نیز تصمیم گرفتیم مسیر توسعه را انتخاب کنیم تا دست فعالان باز باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در این قانون، محورهایی چون تسهیل دسترسی به داده‌های دولتی برای بخش خصوصی، تقویت آموزش تخصصی و تولید مقالات علمی، بهره‌برداری از ظرفیت‌های پردازشی ابری و مراکز داده و توسعه ارتباطات بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته است.

طاهری همچنین از پیشنهاد تشکیل «سازمان ملی هوش مصنوعی» زیر نظر رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: به دلیل اهمیت موضوع،‌ معتقدیم نبود چنین ساختاری موجب موازی‌کاری و سردرگمی در اجرای سیاست‌ها می شود.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۰ درباره اهمیت هوش مصنوعی، گفت: پس از آن سخنان، نهادهای مختلف وارد عمل شدند اما نبود هماهنگی باعث شد هرکدام مسیر خود را بروند و انسجام لازم شکل نگیرد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.