کدخبر :316440 پرینت
15 اسفند 1403 - 12:26

همکاری دولت و مرکز افتا برای ارتقای امنیت سایبری کشور

با تدابیر مشترک مرکز مدیریت راهبردی افتا و معاونت حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت، دستگاه‌های اجرایی فعال در زمینه ارتقای امنیت سایبری معرفی خواهند شد.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا، امروزه امنیت سایبری به یکی از اولویت‌های اصلی کشور و جهان تبدیل شده است. در بحث امنیت سایبری عوامل مختلفی مانند سخت‌افزارها، نظیر زیر ساخت‌های مخابراتی و ارتباطی علاوه بر نرم‌افزارها دخیل هستند. از آنجا که یکی از دغدغه‌های اصلی هر شرکت و کسب‌وکاری این است که با بالاترین میزان امنیت، اطلاعات کاربران خود را حفظ کند چون مزیت یک شرکت یا هر کسب‌ و کاری این است که هم از داده‌ای که ایجاد شده به درستی محافظت و هم از آن برای توسعه خود استفاده کند.   

کارشناسان می‌گویند اصلی‌ترین مانع ایجاد امنیت سایبری، در لایه سیاست‌گذاری اتفاق می‌افتد. درواقع برخی تصمیم‌گیری‌های اشتباه با این تصور اتخاذ شده است که هرچه بیشتر مسدودسازی و محدودیت ایجاد شود، می‌توان امنیت سایبری را بهتر تأمین کرد، در صورتی که ماهیت فناوری به گونه‌ای است که نمی‌شود به سادگی و صرفا با محدود کردن امنیت آن را تأمین کرد. به طور مثال در لایه زیرساخت استفاده از معتبرترین سخت‌افزارهای بین المللی به خاطر تحریم‌ها یا خودتحریمی‌ها غیرممکن شده است.   

البته در بحث امنیت سایبری جوامع مختلف فنی در دنیا با یک‌دیگر تبادل دانش می‌کنند اما متأسفانه در ایران، تحریم‌ها و برخی نگاه‌های داخلی مبتنی بر محدودسازی، به دور افتادن از شبکه جهانی منجر شده و نیروهای انسانی متخصصمان را نیز تشویق به مهاجرت می‌کند.

بنابراین به دلیل اهمیت آن طی سال‌ها سازمان‌های گوناگونی اقدامات مهمی در راستای ارتقای امنیت سایبری کشور انجام داده‌اند. به طور مثال اخیرا، مرکز مدیریت راهبردی افتا که یکی از سازمان‌های کلیدی این حوزه به شمار می‌رود با تدبیر مشترک این مرکز و  معاونت حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت، دستگاه‌های اجرایی فعال در زمینه ارتقای امنیت سایبری معرفی می شوند.  

پژمان امید مقدمی معاون حکمرانی الکترونیک و هوشمندسازی دولت گفته است با توجه به مسئولیت خطیر و مهم مرکز مدیریت راهبردی افتا در امنیت سایبری کشور، ارتقای امنیت شبکه ملی و سایبری حوزه‌های فناوری اطلاعات در دستگاه‌های اجرایی دارای زیرساخت حیاتی از مهم‌ترین اولویت‌های اصلی افتا در مقابل تهدیدات سایبری به شمار می‌رود.

در صورت انعقاد تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک بین این دو بخش، سازمان اداری و استخدامی کشور با تدوین شاخص‌های ارزیابی عملکرد واحدهای فناوری اطلاعات دستگاه‌های اجرایی در حوزه ارتقای امنیت، می‌تواند به صورت سالیانه این شاخص‌ها را به عنوان یکی از امتیازات جشنواره شهید رجایی در نظر بگیرد و به معرفی برترین دستگاه‌های اجرایی کشور در زمینه امنیت سایبری بپردازد.   

براین اساس فهرستی از امتیازات دستگاه‌های اجرایی کشور در این حوزه در اختیار مرکز مدیریت راهبردی افتا قرار خواهد گرفت تا ارزیابی آنان از وضعیت امنیت سایبری دستگاه‌ها در انتخاب برترین‌های جشنواره سالانه شهید رجایی اعمال شود.  

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.