کد مطلب: 

292385

رونمایی از سامانه ثبت معاملات خودرو در سکوهای بخش خصوصی

با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، سامانه ثبت معاملات خودرو در سکوهای بخش خصوصی رونمایی شد.
رونمایی از سامانه ثبت معاملات خودرو در سکوهای بخش خصوصی

به گزارش سیتنا، محمد غلامی ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای قانون جدید معاملات خودرو گفت: در بند ک تبصره 10 قانون بودجه 1402 به منظور شفاف‌سازی و هوشمندسازی فرایند معامله خودرو و جلوگیری از کلاهبرداری همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال، مقرر شد که اطلاعات مرتبط با معاملات خودرو توسط دستگاه‌های ذی‌ربط در اختیار سکوهای بخش خصوصی قرار گیرد. همچنین، فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) موظف شد که با صدور کد رهگیری پیش از تعویض پلاک، امکان ثبت معامله در سکوهای بخش خصوصی را فراهم کند.

وی ادامه داد: در فاز اول اجرای این قانون، جلسات متعددی با ذی‌نفعان، از جمله پلتفرم‌ها و سازمان‌های دارنده اطلاعات خودرویی، برگزار و در نهایت، امکان استعلام سوابق خودرو در سکوهای بخش خصوصی فراهم شد. البته رضایت مالک برای دریافت این اطلاعات شرط است و از طریق ارسال پیامک OTP به مالک، امکان رضایت‌سنجی فراهم شده است.

 فاز اول (سرویس استعلام اطلاعات خودروی توسط سکوهای بخش خصوصی)

فاز اول این قانون مزایای متعددی برای مردم به همراه داشته است که از جمله آن می‌توان به امکان سنجش ریسک معامله قبل از شروع آن، اطلاع از سوابق تصادفات، تخلفات رانندگی، ممنوع المعامله بودن خودرو و ...، افزایش شفافیت و اعتماد در فرایند معامله و افزایش ظرفیت توسعه اقتصاد دانش ­بنیان دیجیتال در کشور توسط سکوهای مرتبط اشاره کرد.

پاییز امسال با حضور مسولان امر، از این سرویس در محل فرماندهی انتظامی (فراجا) رونمایی شده بود. همچنین طبق اعلام فراجا حدود 150 هزار استعلام تاکنون از پلتفرم ها انجام شده است.

در ادامه، غلامی افزایش شفافیت و اعتماد در فرآیند معامله خودرو، جلوگیری از کلاهبرداری و سوءاستفاده، کاهش مراجعات حضوری به ادارات و دستگاه های ذی ربط، سهولت و تسریع در فرآیند معامله و توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال را از جمله مزایای این طرح دانست.

فاز دوم (ثبت معاملات در سکوهای بخش خصوصی)

در بخش دوم قانون، امکان ثبت معامله در سکوهای بخش خصوصی از طریق کد رهگیری صادر شده توسط فراجا پیش‌بینی شده است.

آیین‌نامه اجرایی

در راستای اجرای این بخش از قانون، هماهنگی‌های لازم جهت تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون در هیئت وزیران انجام شد و این آیین‌نامه در تاریخ 19 مهر 1402 به تصویب رسید. در بند 10 این آیین‌نامه، مقرر شده است که فراجا با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، شیوه‌نامه اجرایی ثبت معاملات خودرو را ظرف مدت دو ماه تدوین کنند.

غلامی خاطر نشان کرد: جلسات متعددی با سازمان‌های ذی‌ربط با محوریت و میزبانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش­بنیان ریاست جمهوری برگزار شد و بحث‌های عمیقی در خصوص قسمت های مختلف شیوه‌نامه اجرایی ثبت معاملات و ملاحظات دستگاه‌ها شکل گرفت. خوشبختانه در حال حاضر، توافق بین سازمان‌ها در این خصوص نهایی شده و امکان ارائه سرویس ثبت معاملات خودرو توسط سکوهای بخش خصوصی وجود دارد.

نماینده ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ضمن دعوت از سکوهای بخش خصوصی در این راستا، گفت: قبل از نهایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی ثبت معاملات، لازم است مراحل اجرای پایلوت و تست این خدمت در سکوهای بخش خصوصی انجام شود همچنین از تمامی سکوهای علاقه‌مند دعوت میکنیم جهت دریافت مجوز ثبت معاملات و این وب سرویس ارزشمند، درخواست خود را به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ارائه کنند.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2024-03-16 15:08

افزودن دیدگاه جدید