کد مطلب: 

280110

تاثیر درگیری چین با تایوان بر صنعت تراشه‌های نیمه‌هادی‌

یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا معتقد است که هرگونه درگیری چین با تایوان می‌تواند تولید تراشه را به خطر بیندازد و ضربه بزرگی به اقتصاد جهانی وارد آورد؛ چراکه چیپ‌ست‌ها بخش جداناپذیر گوشی‌های هوشمند، رایانه و لپ‌تاپ‌ و همچنین ماشین و هواپیما هستند که هر روزه با آن‌ها سروکار داریم و اکثر این چیپ‌ست‌ها ساخت تایوان هستند.
تاثیر درگیری چین با تایوان بر صنعت تراشه‌های نیمه‌هادی‌

به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، عالی‌ترین مقام جاسوسی ایالات متحده آمریکا با حاضر شدن در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا، «برآورد کلی» خود از تاثیر حمله احتمالی چین به تایوان و تبعات آن بر صنایع تراشه‌محور جهان را ارائه کرد.

یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا معتقد است که هرگونه تهاجم چین به تایوان می‌تواند تولید تراشه در این منطقه جغرافیایی را به خطر بیندازد و ضربه بزرگی به اقتصاد جهانی وارد آورد.

بروز هرگونه بحران در روابط چین و تایوان می‌تواند «به معنای واقعی کلمه همه کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار دهد» و می تواند پیامدهای اقتصادی و امنیتی گسترده‌ای در سراسر جهان داشته باشد. یکی از تاثیرگذارترین چنین خصومتی می‌تواند در حوزه تولید تراشه‌های نیمه‌هادی باشد.

چیپ‌ست‌ها یا همان تراشه‌های نیمه‌هادی بخش جداناپذیر محصولاتی از جمله گوشی‌های هوشمند، رایانه و لپ‌تاپ‌، و همچنین ماشین و هواپیما هستند که هر روزه با آن‌ها سروکار داریم و باید گفت که اکثر این چیپ‌ست‌ها ساخت تایوان هستند.

آمریکا با هدف ضربه‌زدن به توسعه صنعت داخلی نیمه‌هادی‌های چین، تحریم‌هایی علیه شرکت‌های چینی وضع کرد که البته بر میزان فروش تراشه‌های پیشرفته تایوان نیز بی‌تاثیر نبوده است؛ اما آنچه بیش از همه نگران‌کننده است این است که پکن سعی کند در اقدامی تلافی‌جویانه در برابر تحریم‌های تراشه‌ای آمریکا، از خود واکنشنشان دهد.

نقش تایوان در تولید نیمه هادی‌ها

در حالی که تراشه‌های نیمه‌هادی‌ برای دنیای امروز حیاتی هستند، اماساخت آن‌ها دشوار است. تولید این تراشه‌ها فرآیندی بسیار دقیق و پرهزینه است که شامل چندین مرحله پیچیده است. همچنین فرآیندی پرهزینه و زمان‌بر دارد.

تایوان بزرگترین تولید کننده‌ی نیمه‌هادی‌ها در جهان است. بیش از ۶۰ درصد از تراشه‌ها در سطح جهان و بیش از نود درصد از تراشه‌های «پیشرفته» تولید تایوان است. حال آنکه سهم ایالات متحده از بازار تراشه‌های رایج، حدود دوازده درصد و سهم کشورهای اروپایی روی هم تنها ۹ درصد است.

تراشه‌های نیمه هادی پیشرفته‌ای که «شرکت صنایع نیم‌رسانای تایوان / TSMC» تولید می‌کند در نود درصد «از دستگاه های الکترونیکی سراسر جهان» استفاده می‌شود.

تسلط بی‌رقیب این شرکت ۴۳۷ میلیارد دلاری بر تراشه‌های پیشرفته به این معنی است که حتی اگر نتواند محصولات خود را به چین بفروشد، ولی بهرحال همچنان مشتریان زیادی دارد. در سال ۲۰۲۰ و به دنبال قرار گرفتن نام هوآوی در فهرست سیاه ایالات متحده ، شرکت صنایع نیم‌رسانای تایوان مشتری اصلی خود را از دست داد، اما به لطف سفارشات زیاد شرکت اپل و شرکت «دستگاه‌های میکرو پیشرفته / AMD» و دیگر مشتریان، همچنان فروش آن ۳۱ درصد افزایش داشته است.

شرکت صنایع نیم‌رسانای تایوان تراشه‌های شرکت‌هایی مانند اپل، کوالکام و انویدیا را تامین می‌کند.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 1
2023-05-05 20:59

افزودن دیدگاه جدید