کد مطلب: 

14683

جنگ منشی های مجازی: Siri ، Cortana و Google Now

عمر رایانه های شخصی به بیش از 30 سال میرسد. اما امروزه دنیا با 30 سال گذشته تفاوتهای فاحشی کرده است و با جایگزین شدن گوشی های هوشمند به عنوان ابزارهای هوشمند سیار، اکنون موضوع دستیاران مجازی کاربران به موضوعی جدی در تحولات تکنولوژیک بدل شده است. کار این منشی های مجازی تازه شروع شده است.

 

به گزارش «سیتنا»، سایت تابناک نوشت: چندی پیش مایکروسافت اقدام به معرفی Cortana منشی مجازی اختصاصی برای ویندوز فون 8.1 کرد که اکنون در کنار Google Now آن را به عنوان رقیب سرسخت Siri منشی مجازی معروف اپل تلقی میکنند.

 

آنگونه که گفته میشود منشی های مجازی با این هدف طراحی شده اند که نیازهای روزمره کاربران را شناسایی و مد نظر قرار دهند، پاسخ جستجو های کاربران را از موتورهای جستجو نمایش دهند، کاربران را با شبکه های اجتماعی مرتبط و متصل کنند و با نقشه و تقویم امور اداری و نیازهای ضروری کاربران را سر و سامان دهند و در عین حال همه اینها را با فرامین صوتی صورت دهند. اما آنگونه که مشخص است فعلا هیچ دستیار و منشی مجازی نتوانسته است همه اینها را به شکل یکجا داشته باشد:

 

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

 

Cortana: یک شروع تاثیر گذار و تحسین برانگیز

 

در واقع ورود مایکروسافت به طراحی منشی مجازی جنگ دستیاران مجازی را به حساس ترین مرحله رسانده است. مایکروسافت Cortana را «تنها منشی مجازی واقعی» خطاب میکند. منشی مجازی که نحوه استفاده شما از گوشی هوشمند خود را تجزیه و تحلیل میکند تا به بهترین وجه شما و علیق شما را شناسایی کند و بر اساس آن به یاری شما در مواقع ضروری بیاید.

 

این منشی مجازی البته هنوز در نسخه Beta قرار دارد و راهی طولانی در پیش. Cortana قادر در ابتدای هر روز خلاصه ای از اخبار را به کاربر ارائه کند و با تجزیه و تحلیل رفتار شما، شخصیت و رفتار کاربر را آنالیز کرده و به همان ترتیب Siri و Google Now به یاری شما بیاید. آنگونه که به نظر میرسد Cortana کمی هم شوخ طبع است!

 

میتوان گفت که Cortana قابلیت های Siri در جستجوی صوتی و امکانات پیشنهادی Google Now را یکجا دارا است. برخی از بررسی های تخصصی اشاره کرده اند که Cortana جلوتر از دو رقیب دیگر خود قرار دارد که این امر ناشی از همان ادغام قابلیت های دو رقیب است:

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

در ابتدای کار، Cortana از شما اجازه دسترسی به بخشهایی از گوشی از جمله مخاطبان، ایمیل ها، حساب کاربری شبکه های اجتماعی و موقعیت جغرافیایی را میکند که اگر میخواهید از 100% هوش و ذکاوت وی بهره ببرید، باید این مجوز را صادر کنید.

 

بعد از آن Cortana اقدام به پرسیدن برخی سوالات در خصوص شخصیت شما میکند از جمله اینکه معمولا در بعد از ظهر چه فعالیتی را صورت میدهید و به کدام دست از موضوعات بیش از همه علاقمند هستید. این اطلاعات در راستای تنظیم پایه های تجزیه و تحلیل منشی از رفتار و علایق شما است:

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

همانگونه که گفته شد Cortana بر اساس این اطلاعات اقدام به ارائه برخی اخبار مهم روز تحت عنوان Daily glance و از فهرست علاقمندی های شما میکند. البته آنگونه که گفته میشود این بخش از کار این منشی مجازی در آینده تکمیل خواهد شد و بهبود خواهد یافت:

 

همچنین در بخش جستجوی آنلاین این منشی مجازی به شکلی مسلط عمل میکند و نه تنها پاسخ های صوتی بلکه پاسخ هایی همراه با تصاویر و برخی اطلاعات تشریحی دیگر نیز ارائه میدهد. جالب آن که دسترسی به Cortana در ویندوز فون نیاز به باز کردن قفل گوشی نیز ندارد.

البته برخی نقایص در Cortana منجر به خوشحالی رقیبان شده است از جمله آنکه جستجو برای یک مخاطب در صورتی که آن مخاطب در فهرست مخاطبان ذخیره نشده باشد، بی نتیجه خواهد بود در حالی که هم Siri و هم Google Now در پس زمینه نیز به دنبال موضوع میگردند:

اما از سویی امکاناتی نظیر Quit Hours که مخصوص به مواقعی است که کاربر نیاز به ساکت بودن گوشی به شکل کامل دارد در سایر رقیبان Cortana موجود نیست.

 

Siri: منشی با تجربه اپل

منشی مجازی اپل کار خود را به عنوان یک نرم افزار مستقل و مدتی قبل از آنکه در سال 2010 از سوی این شرکت به کار گرفته شود آغاز کرده بود. در سال 2011 اپل این نرم افزار هوشمند را در iOS به خدمت گرفت و آن را اینگونه توصیف کرد: منشی هوشمند شما که تنها با سوال پرسیدن پاسخ شما را میدهد.

 

به مرور زمان Siri بسیار بهبود پیدا کرد و در شناسایی و تجزیه و تحلیل دستورات توسعه یافته و از سوی دیگر با نرم افزارهای بسیاری در اکوسیستم iOS همخوان شده است. اما به عقیده متخصصان آنچه Siri از آن رنج میبرد، فقدان شخصی سازی و جمع آوری داده ها به قدرت Google Now و Cortana است:

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

این منشی مجازی به اغلب ابزارهای شما از جمله مخاطبان و ایمیل ها دسترسی دارد اما تلاش زیادی برای شناختن شما نمیکند. در واقع Siri در خصوص ارائه اطلاعات اولیه بسیار قدرتمند و خوب عمل میکند به ویژه زمانی که از موتور آنلاین خود یعنی Wolfram Alpha استفاده کند.

 

اما زمانی که سوالات کمی پیچیده تر شود، Siri تنها به ارائه فهرستی از نتایج محتمل بسنده میکند. حتی در خصوص برخی سوالات از قبیل: چقدر طول میکشد تا نور خورشید به زمین برسد؟ Siri عملا چیزی برای گفتن ندارد! از سوی دیگر درخواست هایی نظیر تنظیم یک قرار ملاقات در یک مکان مشخص تنها منجر به ایجاد یک Reminder بدون مدنظر قرار دادن اطلاعات مربوط به مکان آن میشود. یعنی چیزی که دو رقیب اصلی به خوبی از آن بهره دارند:

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

این در حالی است که در سوی دیگر ادغام شدن آن با اکوسیستم اپل منجر به آن شده است که Siri به یک منشی مجازی فوق العاده برای رتق و فتق امور گوشی تبدیل شود. برای مثال دستوراتی نظیر خواندن ایمیل ها و روشن کردن بلوتوث و یا دستور پخش یک موسیقی خاص به خوبی در Siri پاسخ داده میشود.

 

شاید به خاطر همین ضعفها است که سایر رقبای Siri در iOS از جمله Cue و EasilyDo توانسته اند تا حد زیادی خود را مطرح کنند. و شاید به همین دلیل است که بسیاری از کاربران نصب Google Now را در iOS به استفاده از Siri ترجیح میدهند.

 

Google Now: بی سر و صدا اما فعال

منشی مجازی Google Now تا سال 2012 چندان برجسته نبود اما به مرور زمان تبدیل به یکی از اساسی ترین ابزارهای سیستم عامل اندروید شده است. تفاوت اساسی که این منشی مجازی با نمونه های مشابه خود دارد این است که هرچند قابلیت کنترل صوتی را دارا است اما این قابلیت مرکزی ترین فعالیت آن نیست.

 

در واقع گوگل تمام تمرکز خود را معطوف به این کرده است که پیش بینی کند که کاربر چه اطلاعاتی و در چه زمانی نیاز دارد. در همین راستا این منشی مجازی اغلب اطلاعات کاربر بر روی گوشی از جمله ایمیل ها و حتی پیامها را برای این مقصود تجزیه و تحلیل میکند. در اصل باید گفت که Google Now منتظر شما نمی ماند تا از آن سوالی بپرسید:

 

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

یکی از ضعفهای اساسی این منشی مجازی فعال البته این است که از آنجایی که سیستم عامل اندروید از سوی شرکتهای بسیاری به عنوان سیستم عامل اصلی استفاده میشود، در نتیجه هر کدام از آنها برای این منشی ترتیبات خاص خود را طراحی کرده اند. برای مثال پیدا کردن این منشی در Google Nexus بسیار ساده است در حالی که سامسونگ آن را در پشت نرم افزار خود یعنی S Voice مخفی کرده است!

 

Google Now از دو بخش جداگانه تشکیل شده است: جستجوی صوتی و مقتضیات. جستجوی صوتی مرکز فرماندهی منشی است که با آن تقریبا همه کارهایی که در بالا و در نمونه های مشابه ذکر شد قابل انجام است. در اصل جستجو و فرمان صوتی یک ابزار مستقل است که بدون Google Now نیز قابل استفاده است اما استفاده آن به همراه این منشی مجازی میتواند اطلاعات ارزشمند دیگری را نیز به کاربر برساند:

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

از نکات جالب توجه این منشی مجازی واسط کاربری آن است. در پایین واسط کاربری آن منوی تنظیمات آن وجود دارد که به سادگی میتوان از طریق آن نحوه عملکرد منشی را تا حد زیادی شخصی سازی کرد.

 

این منشی مجازی در پاسخ گویی به سوالات به شکلی فوق العاده عمل میکند و مجموع اطلاعات تکمیلی که به کاربر ارائه میدهد قابل توجه است. اما همچنان به عقیده متخصصان Cortana در ارائه اطلاعات تکمیلی از هر دو نمونه پیشی گرفته است:

جنگ منشی های مجازی: Siri، Cortana و Google Now

آنچه که میتوان گفت این است که هر سه منشی مجازی کاری که برای آنها تعریف شده است را به خوبی صورت میدهند، البته با کمی تفاوتها و کم و بیش ها. آنچه مشخص است این هر سه بر اساس نقطه تمرکز شرکتهای طراح خود عمل میکنند. گوگل منشی خود را بر اساس زمینه های موتور جستجوی خود طراحی کرده، اپل مانند همیشه به Outside تکنولوژی پایبند است و مایکروسافت منشی خود را بر اساس موتور پرقدرت تشخیص صدای خود استوار کرده است. کدام یک بهتر عمل میکند؟ این بستگی به نیازهای کاربران دارد.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2014-05-17 15:52

افزودن دیدگاه جدید