کدخبر :335985 23 4854
14 اردیبهشت 1405 - 08:37

یک مقام ارشد سازمان نصر کشور: انحصار و تجمیع پلتفرم‌های داخلی، ریسک قطع شدن کل ارتباطات را بالا می‌برد

رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، می گوید: گاهی این ایده مطرح می‌شود که متمرکز کردن منافع و ادغام پلتفرم‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواند کارایی را بهتر کند، اما واقعیت این است که انحصار و تجمیع، نه تنها رقابت سالم و نوآوری را از بین می‌برد، بلکه با ایجاد یک نقطه آسیب‌پذیر واحد، ریسک قطع شدن کل ارتباطات را بالا می‌برد؛ راهکار پایدارتر، حفظ یک اکوسیستم متنوع از پلتفرم‌هاست.

متن خبر

احمد نیرومند، رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در یادداشت ارسالی برای سیتنا آورده است:

گسترش و بهبود عملکرد پلتفرم‌های داخلی در این دوره، نیازمند نگاهی همه‌جانبه است. اصلی‌ترین مشکلی که این پلتفرم‌ها با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، ناپایداری‌های سیستمی و ریسک بالای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات است. برای غلبه بر این چالش‌ها، رفع آسیب‌پذیری‌ها و افزایش پایداری، یک راهکار جامع بر مبنای حمایت دوگانه از سوی دولت و مردم به شدت احساس می‌شود.

در بخش دولتی و حاکمیتی، تغییر رویکرد حمایتی از ارائه تسهیلات مالی به تامین منابع پایه‌ای، گامی حیاتی است. دولت باید به جای دادن وام‌های سنگین که تنها بر بدهی شرکت‌ها می‌افزاید، زیرساخت‌های رایگان در اختیار این مجموعه‌ها قرار دهد. در واقع، حمایت از طریق عدم دریافت حق بهره‌برداری و چشم‌پوشی از هزینه‌های زیرساختی، می‌تواند مستقیماً در جهت کاهش ریسک سرمایه‌گذاری عمل کند. این نوع حمایت ساختاری از طرف دولت، جبران‌کننده عدم پایداری‌ها خواهد بود و به پلتفرم‌ها اجازه می‌دهد تا تمرکز و سرمایه خود را صرف توسعه فنی، رفع آسیب‌پذیری‌ها و ارتقای کیفیت کنند.

از سوی دیگر، مسیر رشد این پلتفرم‌ها بدون همراهی عمومی هموار نخواهد شد. نرم‌افزارها و سرویس‌های بومی برای رسیدن به نقطه بلوغ به زمان و تست در شرایط واقعی نیاز دارند. در این راستا، لزوم رعایت شرایط و کاهش موقت خواسته‌های برحق از سوی مردم می‌تواند فضای آرام‌تری را برای رشد این سرویس‌ها فراهم کند. کاربران می‌توانند با اتخاذ رویکردی مشارکتی، از طریق اعلام نظرات و گزارش مشکلات و باگ‌ها، نقشی کلیدی در شناسایی و رفع آسیب‌پذیری‌های سیستم ایفا کنند.

در نهایت، گاهی این ایده مطرح می‌شود که متمرکز کردن منافع و ادغام پلتفرم‌ها و پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواند کارایی را بهتر کند، اما واقعیت این است که انحصار و تجمیع، نه تنها رقابت سالم و نوآوری را از بین می‌برد، بلکه با ایجاد یک نقطه آسیب‌پذیر واحد، ریسک قطع شدن کل ارتباطات را بالا می‌برد. راهکار پایدارتر، حفظ یک اکوسیستم متنوع از پلتفرم‌هاست که به صورت یکپارچه از طریق زیرساخت‌های رایگان دولتی حمایت شده و با کمک گزارش‌ها و همراهی مردم، روزبه‌روز کارآمدتر و پایدارتر می‌شوند.

انتهای پیام

4855
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

جوجه موتوری🐤
نمردیم و به چه چیزهایی پی بردیم🙄
ایرانی
این کار فراهم شدن زمینه‌ی قطع کامل و دایم اینترنت است.
...
دیشب و امروز صبح دوتا بسته ۱۰ گیگ ۴گیگ خریدم که اگه مجبور نبودم هیچ وقت نمیخریدم این دوتا بسته بدون هیچ استفاده ای توی چند دقیقه تموم شده از کجا باید پولمو پس بگیرم ؟
تنهاترین سامورایی
الان مخاطب شما چه کسی است بزرگوار؟
به ما میگی؟
سیتنا سانسور بسه
واو چه متن تو دیوار و تو حاشیه ای. هیچکس از برنامه های بومی استفاده نمیکنه چه جدا جدا چه همگی توی یه بستر. ما نت بین الملل میخوایم‌ آقا ما میگیم نره، میگه بدوش. به خدا خیلی خسته شدم آقا وصل کنین اینترنتو دیگه 😕
tohid
بازکنین خواهشن نت هارو
Vewds
تلگرام با ماهانه یک میلیارد یوزر فعال؛ یک بار براش مشکل پیش نیومده
حالا به چندین پیام رسان کپی شده که به درد پیرمردا میخوره افتخار کنین تا بزنه : در حال اتصال
وطن
يک ايرانی به کسانی که هموطن خود نيستند نميتواند اعتراض کند

ايرانی ، ايران را وطن خود ميداند
ایران درست میشه ؟؟
چرا نمیخواید قبول کنید پلتفرم های داخلیتون به درد خودتون فقط میخوره ما خواستار باز شدن نت بین الملل هستیم
کمک
منه جوون باید مثل اروپایی ها مجردی با پول خودم برم سفر بگردم، پارتنر پیدا کنم، برم دنبال شغل آرزو هام، موفق بشم، به خودم برسم، با دوستام بگردم نه اینکه بشینم گوشه خونه کاسه چه کنم چه کنم بگیرم به دستم دعا کنم اینترنت وصل بشه دارم دیوونه میشم
دکتر جون
پارتنرو واقعن خوب کفتی🥰
رضا
من به شخصه هیچ یک از پلتفرم های داخلی که مطمینم رصد اطلاعاتی میشه رو ندارم به غیر از بله که واقعا مجبورم دیگ . مصرف نتمم کاهش دادم . بچرخین تا بچرخیم ایشاله مردم تحریم میکنن پلتفوم های داخلی و اینترانت نمیخرن به پول بین الملل .میبینید کی متضررر میشه ، لطفا تایید کنین
Ali
توچرااین شکلی شدی قصش درازه
سیم سفیددادن بهمون فارس وتسنیممو وایسنامون هم بود
.
ما از پلتفرم های داخلی استفاده نمیکنیم خودتو نو خسته نکنین
جوجه اسکوتری🐤🛴
سلام اینترنت وصل نیس؟😐
Zainab
بنده به شخصه از هیچ پیام رسان و پلت فرم ایرانی استفاده نمیکنم چون نیاز من با پلتفرم‌های بین‌المللی رفع میشه
سر آرتور
مردم از هیچ کدوم حمایت نکنید لطفا اگر واقعا لازم دارید فقط یکی و نصب کنید و بقیه رو حذف کنید.

سیتنا چرا خبر این که شصت و چند روز از قطعی اینترنت رد شده رو کار نمیکنی؟؟؟
اکس قدیر
پلتفرم های داخلی برای خودتون، ما همون فیلترنت بین الملل خودمون رو میخوایم چرا در برابر درک و فهمیدن این موضوع اینقدر گارد میگیرن... به خدا چیز سختی نیست ماهم داریم فارسی میگیم که ما 👏 نت 👏 بین الملل 👏 میخوایم 👏
حسام
به دلیل قطعی نت بین الملل‌، استقبال زیاد کاربران از پیام رسان های داخلی حتماً قابل درک هست. اما عدم توسعه زیرساخت های فنی جهت میزبانی از این حجم از محتوا و کاربر، حتماً قابل درک نیست.

چرا که طی یک دهه اخیر فرصت داشتن اقدام به توسعه قدرتمند زیرساخت ها کنن. اما از قرار معلوم آنطور که باید و شاید نکردن و الان با عذرخواهی کردن از کاربران، فشار محدودیت بارگزاری محتوای حداکثر 5 مگابایتی رو روی دوش همین کاربران گذاشتن!

اگر کمی تحقیق کنن در کشورهای مختلف دنیا، متوجه میشن که تعداد کشورهای بسیار انگشت شماری هستن که پیام رسان بومی بزرگ در مقیاس میلیون ها کاربر دارن. اون هم در هر کشور 2-3 تا دارن و جمعیتشون هم به مراتب از ایران بیشتره.

ولی در کشور ما جمعیت به مراتب کمتره اما بیش از 12 پیام رسان ایجاد شده که نصفشون مشهور و میزبان میلیون ها کاربر هستن. اگر شما بودجه برای توسعه زیرساخت ها ندارین، خب مقصر مردم نیستن. باید ادغامسازی و اجماع کنین.

این 10-12 پیام رسان مثل همه جای دنیا باید ادغام بشن در تک سوپر اپلیکیشن ارتباطی که شبکه اجتماعی هم در کنار پیام رسان داشته باشه مثل روبیکا و بقیه همگی جمع آوری بشن.

تنها در اینصورت توجیه برای توسعه فنی زیرساختی و بودجه ریزی توسط حاکمیت خواهد داشت. پیام رسان بله خودشو از ایتا و روبیکا و سایرین جدا کرده با ظاهر کاملاً متفاوت و اختصاصی که به دلیل تفاوت فاحش با تلگرام، جذابیتی حداقل برای من نداره.

اگر بله رو مستثنی کنیم که به فعالیتش ادامه بده و اهرم رقابت رو بخوایم حفظ کنیم، سایر پیام رسان ها همگی باید ادغام بشن باهم که لااقل 2 سوپر اپلیکیشن باشه در این مورد. مثلاً فقط بله باشه با روبیکا. ضمناً حفظ رقابت پذیری مگر باید با اپلیکیشن داخلی باشه؟! رقابت یعنی رقابت با پیام رسان خارجی! نه داخلی!

باور کنین پوست ملت کنده شده که تو همشون ثبت نام کردن! چون خیلی جاها مثلاً میگن ایتا نداریم و فقط بله داریم یا بالعکس! ببینید شما با ادغام نکردن پیام رسان ها، وقت ملت رو گرفتین و براشون کلی هزینه تراشی کردین که هم عمر و زمانشون هدر بره و هم اینترنتشون بین چندین پیام رسان بومی تقسیم بشه و هدر بره! در چنین شرایطی محدودیت در پیام رسان گذاشتین که شده قوز بالای قوز!

لطفاً برای وقت و عمر و بودجه ملت ارزش و احترام قائل بشین و جهت ادغامسازی هر چه زودتر اقدام عاجل کنین.

وقتی سوءمدیریت وجود داشته باشه، نمی تونین به زور از مردم بخواین که از پیام رسان بومی فاقد زیرساخت قدرتمند حمایت کنن که حتی یه کلیپ ساده هم نمیشه ارسال کرد!

نکته بسیار مضحکانه اینه که به دلیل پخش بودن کاربران، کانال ها همه اومدن در ایتا و روبیکا و بله و سروش و بقیه رسانه های خودشونو ایجاد کردن و محتوای کاملاً تکراری رو در هر 4 تا پیام رسان دارن بارگزاری می کنن! یعنی حسابشو بکنید میلیون ها ترابایت دیتای تکراری هر روز داره آپلود میشه و به دیتاسنترهای کشور فشار هرز و اضافی میاره! بعد میگین بودجه نداریم برای توسعه؟!

خب خودتون کار رو خراب کردین برای خودتون و مردم و خودتون هزینه تراشی کردین! چکاری بود اصن؟! از قدیم گفتن جلوی ضرر رو از هر جا بگیرین، منفعته. خب هر چه سریع تر جلوی این چرخه معیوب رو بگیرین و اجماع کنین.
سیتنا رو خفه کردن
سیتنا جان به جای عادی سازی لطفا پیگیر وصل شدن نت بین الملل باشید، اعتراض مردم رو به گوش مراجع ذر ربط برسونین. شما حتی اخبار نت بلاکس هم دیگه پوشش نمیدید!
حقیقت گو
اگر برنامه داخلی خیلی خوبه پس چرا خودشون اینستا استوری میزنن و توییتر توییت میکنن؟ بیان در بستر ایتا و روبیکا فعالیت کنن خب
اینترانت
قشنگ مشخصه به شما هم سیم سفید دادن با این تغییر مسیری که داشتید از سه شب پیش تا الان
تایید نکردی هم نکردی ولی چیزی که فهمیدم اینه خودمون باید حقمونو بگیریم به هیچکی امیدی نیس
پرنیا
نمیدونم دارن چیکار میکنن ولی امید وارم نت برای همیشه ملی نمونه

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.