کدخبر :330976 پرینت
16 دی 1404 - 13:00

درخواست رفع معضل عدم انطباق شکلی و عنوانی قراردادهای دولتی با عناوین ثبتی با شرکت‌های دانش بنیان فاوا

پیرو برگزاری جلسه اتاق بازرگانی ایران، کانون هماهنگی فاوا، به نمایندگی از شرکت‌ها و فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نامه‌ای خطاب به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نوشت: به‌منظور اجرای مؤثر قوانین حمایتی و تحقق اهداف توسعه اقتصاد دیجیتال، سازوکاری مشخص، شفاف و اجرایی برای تشخیص ماهیت واقعی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان فاوا در قراردادهای دولتی تدوین و ابلاغ گردد، همچنین پیشنهاد می‌شود در موارد بروز اختلاف‌نظر، از ظرفیت تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال، به‌عنوان مرجع کارشناسی، در تطبیق ماهیت فعالیت‌ها با موضوع قراردادها بهره‌گیری شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، کانون هماهنگی فاوا در نامه‌ای خطاب به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نوشت:

جناب آقای دکتر حسین افشین
معاون محترم علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

با سلام و احترام،

احتراماً، پیرو نشست برگزار شده مورخ  ۱۰ دی ماه در اتاق بازرگانی ایران و در راستای موافقت جنابعالی با ارسال جمع‌بندی مکتوب در خصوص موضوعات مطروحه، بدین‌وسیله کانون هماهنگی فاوا، به نمایندگی از شرکت‌ها و فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضمن قدردانی از حمایت‌ها و رویکردهای مؤثر آن معاونت محترم در توسعه زیست‌بوم نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان، به استحضار می‌رساند یکی از چالش‌های ساختاری شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه فاوا در تعامل با دستگاه‌های اجرایی، نیازمند بازنگری و تصمیم‌سازی هدفمند می‌باشد.

شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه فاوا که در مناقصات و پروژه‌های دولتی برنده می‌شوند، ناگزیر به امضای قراردادهایی هستند که مبتنی بر تیپ‌های قراردادی از پیش تعیین‌شده بوده و عناوین و موضوعات آن‌ها عمدتاً بر اساس رویه‌ها و تعاریف سنتی دستگاه‌های اجرایی تنظیم می‌گردد.

این در حالی است که عدم تطابق عناوین و ساختار این قراردادها با کلیدواژه‌ها و تعاریف مصوب در معاونت محترم علمی و چارچوب‌های حمایتی مربوطه، در عمل مانعی جدی در مسیر بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان فاوا از حمایت‌های قانونی ایجاد کرده است. به‌ویژه در فرآیند صدور نامه دانش‌بنیانی جهت استفاده از حمایت‌ها  «از جمله در موضوع اخذ مفاصاحساب سازمان تأمین اجتماعی  » در بسیاری از موارد به دلیل عدم انطباق شکلی و عنوانی قراردادها با عناوین ثبت‌شده در پرونده دانش‌بنیانی شرکت‌ها، امکان صدور نامه حمایتی فراهم نمی‌شود.

تداوم این رویه، علاوه بر تحمیل فشارهای مالی و اجرایی مضاعف به شرکت‌های دانش‌بنیان، موجب کندی فرآیند تجاری‌سازی فناوری، کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری و در نهایت تضعیف توان رقابتی فعالان حوزه فاوا در بازار اقتصاد دیجیتال کشور خواهد شد.

لذا بدین‌وسیله استدعا دارد دستور فرمایید به‌منظور اجرای مؤثر قوانین حمایتی و تحقق اهداف توسعه اقتصاد دیجیتال، سازوکاری مشخص، شفاف و اجرایی برای تشخیص ماهیت واقعی فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان فاوا در قراردادهای دولتی تدوین و ابلاغ گردد. همچنین پیشنهاد می‌شود در موارد بروز اختلاف‌نظر، از ظرفیت تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال، به‌عنوان مرجع کارشناسی، در تطبیق ماهیت فعالیت‌ها با موضوع قراردادها بهره‌گیری شود.

کانون هماهنگی فاوا آمادگی کامل خود را برای همکاری کارشناسی، ارائه نظرات تخصصی و مشارکت در تدوین دستورالعمل‌ها و رویه‌های اجرایی مرتبط اعلام می‌دارد.

پیشاپیش از توجه و مساعدت جنابعالی سپاسگزاریم.

با تجدید احترام

فرامرز رستگار
دبیر و عضو هیات‌ مدیره کانون هماهنگی فاوا 

داوود ادیب
رییس کانون هماهنگی فاوا 

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.