کدخبر :325496 پرینت
29 شهریور 1404 - 21:03

آمریکا مالکیت نسخه آمریکایی تیک‌تاک را در دست می گیرد

کاخ سفید اعلام کرد توافق میان واشینگتن و پکن درباره آینده تیک‌تاک شامل این خواهد بود که آمریکایی‌ها شش کرسی از هفت کرسی هیئت‌مدیره‌ ناظر بر عملیات این اپلیکیشن در ایالات متحده را در اختیار داشته باشند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، شنبه ۲۹ شهریور در مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز گفت: «هیئت‌مدیره‌ای که این اپلیکیشن را در ایالات متحده کنترل می‌کند، هفت کرسی خواهد داشت که شش کرسی از آن در اختیار آمریکایی‌ها خواهد بود.»

به این ترتیب، عملیات تیک‌تاک در ایالات متحده بر اساس توافقی که این هفته برای جداسازی این پلتفرم از مالکیت چینی آن به دست آمد، عمدتا در مالکیت و کنترل آمریکایی‌ها خواهد بود.

لیویت افزود: الگوریتم این اپلیکیشن ویدئویی نیز تحت کنترل ایالات متحده در خواهد آمد.

به گفته سخنگوی کاخ سفید، توافق نهایی میان آمریکا و چین در این زمینه طی روزهای آینده امضا خواهد شد.

مذاکرات مادرید

در پی گفت‌وگوهای اخیر اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، با هه لی‌فِنگ، معاون نخست‌وزیر چین، در مادرید، دو طرف بر سر چارچوبی برای جداسازی فعالیت‌های تیک‌تاک در آمریکا به توافق رسیدند.

جزییات این چارچوب هنوز به صورت عمومی منتشر نشده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، پیش‌تر مهلت فروش اجباری تیک‌تاک را که به شرکت چینی بایت‌دنس تعلق دارد، تا ۲۵ آذر تمدید کرد.

پیش‌ از این، کنگره آمریکا قانونی را با حمایت هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات تصویب کرده بود که بایت‌دنس را ملزم می‌کرد تا ژانویه ۲۰۲۵ از تیک‌تاک خارج شود.

لیویت در ادامه مصاحبه خود با فاکس‌نیوز گفت: «همه جزییات قبلا مورد توافق قرار گرفته‌اند. اکنون تنها لازم است این توافق امضا شود و من پیش‌بینی می‌کنم که این کار در روزهای آینده انجام خواهد شد.

سهم بایت‌دنس بیش از ۲۰ درصد نخواهد بود

پایگاه خبری بلومبرگ ۲۹ شهریور به نقل از منابع آگاه گزارش داد بر اساس توافق جدید پکن و واشینگتن، بایت‌دنس سهمی بیش از ۲۰ درصد در تیک‌تاک آمریکایی نخواهد داشت.

بر اساس این گزارش، سرمایه‌گذاران جدید در تیک‌تاک آمریکایی شامل شرکت اوراکل اندریسن هوروویتز و شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی سیلور لیک منیجمنت خواهند بود.

ترامپ پیش‌تر اعلام کرد مالکیت این پلتفرم به «سرمایه‌گذاران کاملا آمریکایی» و «شرکت‌هایی که عاشق آمریکا هستند»، واگذار خواهد شد.

او از پاسخ به پرسشی درباره تغییر احتمالی الگوریتم این اپلیکیشن خودداری کرد.

با این حال، سخنگوی کاخ سفید تغییر الگوریتم تیک‌تاک در ایالات متحده را تایید کرد.

لیویت به فاکس‌نیوز گفت: «داده‌ها و حریم خصوصی [تیک‌تاک] از سوی یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری ایالات متحده، یعنی اوراکل، هدایت خواهد شد و الگوریتم نیز تحت کنترل آمریکا خواهد بود.

ترامپ که زمانی از منتقدان تیک‌تاک به شمار می‌رفت، اکنون دیدگاهش را تغییر داده و این اپلیکیشن را به‌دلیل نقش‌آفرینی در جلب حمایت جوانان در انتخابات سال گذشته تحسین می‌کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.