سرقت کابلهای مخابراتی و اختلال در ارتباطات؛ راهکار جایگزینی فیبرنوری با کابل مسی
در حالی که با افزایش سرقت کابلهای مخابراتی در سالهای اخیر، مشترکان تلفن و اینترنت ثابت با قطعیهای چندروزه مواجه میشوند، معاون مشتریان خانگی شرکت مخابرات ایران در گفتوگو با سیتنا ضمن تاکید بر روند افزایشی این سرقتها، از راهکار جایگزینی فیبرنوری با کابل مسی که جذابیتی برای سارقان ندارد، خبر داد.
به گزارش سیتنا، کابلهای مسی یکی از ارکان اصلی زیرساخت ارتباطی کشور هستند و این کابلها وظیفه انتقال صدا و داده را در بستر شبکههای تلفن ثابت و اینترنتی بر عهده دارند، اما در سالهای اخیر، افزایش سرقت این کابلها باعث بروز اختلالهای گسترده در ارتباطات عمومی شده است؛ پدیدهای که گاه تا ۷۲ ساعت یا بیشتر، شهروندان را از ابتداییترین خدمات ارتباطی محروم میکند.
دکتر داوود زارعیان، معاون مشتریان خانگی شرکت مخابرات ایران، در گفتوگو با خبرنگار سیتنا، گفت: متأسفانه در چند سال اخیر سرقت کابلهای مسی بسیار بالا رفته و ما روزانه با صدها درخواست خرابی تلفن مواجه هستیم که بعد از بررسی مشخص میشود علت بخشی از این قطعیها سرقت کابلها است.
وی افزود:هرچند اقدامات امنیتی و حراستی برای کنترل این پدیده انجام دادهایم و در بسیاری از مناطق، موفق به کاهش سرقتهای گسترده شدهایم، اما در سطح کوچهها و خیابانها اجرای این تدابیر بهطور کامل ممکن نیست.
فیبرنوری برخلاف کابل مسی، جذابیتی برای سارقان ندارد و به همین دلیل شرکت مخابرات ایران توسعه فیبرنوری را آغاز کرده است.
زارعیان راهکار اصلی را در جایگزینی کابلهای مسی با فیبرنوری دانست و تأکید کرد: فیبرنوری برخلاف کابل مسی، جذابیتی برای سارقان ندارد و به همین دلیل شرکت مخابرات ایران توسعه فیبرنوری را آغاز کرده است، این کار در مناطق جدید و در مناطقی که سرقت زیاد گزارش میشود، با اولویت در حال انجام است.
وی درباره مناطقی که بیشترین سرقتها در آنها رخ میدهد، گفت: سرقتها بیشتر در مناطقی است که کابلهای پرزوج و قابل دسترسی دارند؛ از جمله روستاها، شهرکهای اطراف، جادهها و کوچههای تاریک با رفتوآمد کم، بهویژه در تهران.
زارعیان در این رابطه به سیتنا گفت: اگر سرقت در حد ۳۰ تا ۴۰ متر باشد، معمولاً در زمان کوتاهی قابل جبران است، اما اگر کابل پرزوج در مسافت طولانی به سرقت رفته باشد، بسته به تعداد مشترکین و حجم کار، ممکن است تا ۴۸ یا ۷۲ ساعت زمان ببرد.
به گفته کارشناسان، علاوه بر جایگزینی کابلهای مسی با فیبرنوری، برخورد جدی با شبکههای خرید و فروش کابلهای سرقتی، افزایش روشنایی در معابر، استفاده از سیستمهای هشداردهنده و آموزش عمومی درباره اهمیت حفظ زیرساختهای ارتباطی، میتواند در مهار این معضل مؤثر باشد.
تا زمانی که این اقدامات بهطور کامل اجرایی نشود، قطعی تلفن و اینترنت همچنان میتواند زندگی روزمره بسیاری از شهروندان را مختل کند.
انتهای پیام
گزارش از سارا استوار
افزودن دیدگاه جدید