کدخبر :320796 پرینت
17 خرداد 1404 - 14:50

سکوی ایرانی هوش مصنوعی با اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی در راه است

از تیرماه ۱۴۰۴ خدمات آزمایشی سکوی ملی هوش مصنوعی آغاز می شود. فاز رسمی‌تر این سکو از شهریورماه ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد و اسفندماه ۱۴۰۴ نقطه تثبیت پروژه است. کل اعتبارات این طرح از اول آبان ماه ۱۴۰۳ تا پایان اسفند ماه امسال حدود ۳۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، یکی از اقدامات جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه زیرساخت هوش مصنوعی، طراحی سکوی ایرانی هوش مصنوعی است که بتواند الگوریتم‌های پیش‌ساخته و آماده را در این زمینه تهیه کند.

امکان ساخت و استقرار مدل‌های یادگیری ماشین بدون نیاز به کدنویسی، قابلیت ایجاد و خودکارسازی گردش‌کارهای یادگیری ماشین با یک رابط کاربری ساده، صرفه‌جویی در زمان و هزینه بدون نیاز به تخصص فنی و دسترسی به کتابخانه‌‌ای وسیع از مدل‌های هوش‌مصنوعی از ویژگی های این سکو است.

دکتر حسین افشین، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوی معتقد است: فناوری آینده جایی برای سهل انگاری ندارد، هر اشتباه در مسیر فناوری های ساده شاید قابل جبران باشد اما در حوزه پیچیده ای مثل هوش مصنوعی هر خطایی کشور را از حرکت سریع به عقب می اندازد.

دکتر حمیدرضا ربیعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و مجری این طرح ملی، می گوید: متأسفانه در فضای مجازی و حتی در محیط‌های دانشگاهی، بسیاری هنوز نمی‌دانند صنعت دقیقاً چیست و دانشگاه چه می‌کند.

مجری طرح سکوی ملی هوش مصنوعی، گفت: طرح سکوی ملی هوش مصنوعی در مهرماه ۱۴۰۳ از سوی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دانشگاه شریف و پژوهشکده علوم و فناوری‌های شناختی دانشگاه آغاز شد. طبق تایم‌لاین مورد توافق، قرار شد در اسفندماه ۱۴۰۰ نسخه اولیه (MVP) ارائه شود. در بهمن ۱۴۰۰ نیز توافق شد که یک GPU توسط HPC دانشگاه شریف راه‌اندازی شود. طبق برنامه‌ریزی، از تیرماه ۱۴۰۴ خدمات آزمایشی سکوی ملی هوش مصنوعی آغازمی شود؛ فاز رسمی‌تر این سکو از شهریورماه ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد و اسفندماه ۱۴۰۴ نقطه تثبیت پروژه است. کل اعتبارات این طرح از اول آبان ماه ۱۴۰۳ تا پایان اسفند ماه امسال حدود ۳۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

دکتر حمید بیگی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو تیم توسعه سکوی ملی هوش معتقد است: سکوی ایرانی هوش مصنوعی با هدف پوشش طیف متنوعی از کاربران مبتدی تا توسعه‌دهندگان حرفه‌ای حوزه هوش مصنوعی طراحی شده است. ابزارهای توسعه‌ای متناسب با نیاز کاربران در این سکو در نظر گرفته شده که هم توسعه‌دهندگان حرفه‌ای و هم افراد دارای دانش عمومی در حوزه هوش مصنوعی بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

بیگی با تأکید بر اینکه هدف این قابلیت، تسهیل استفاده عموم مردم از خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی است، اظهار کرد: کاربران پس از بارگذاری فایل‌ها، تنها با چند کلیک ساده می‌توانند پردازش‌های موردنظر را اجرا کنند، بدون آنکه نیاز به تعریف یا تنظیمات پیچیده داشته باشند. این بخش از سکو، در قالب فضایی شخصی‌سازی‌شده و مستقل برای هر کاربر طراحی شده که با عنوان «فضای من» شناخته می‌شود و تلاش دارد همانند گوگل درایو، بستری کاربرپسند، امن و در دسترس برای پردازش فایل‌ها فراهم کند.

انتهای پیام

گزارش از زهرا طاهری

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.