ببینید | ارائه خدمات نوین دیجیتال و ارزشافزوده از اولویت اپراتورها خارج شده است
مدیرعامل شرکت انتقال دادههای آسیاتک، گفت: در صنعت ارتباطات، بخشی از درآمد اپراتورها همواره باید صرف توسعه شبکه و ارائه سرویسهای جدید و دیجیتال شود، اما در شرایطی که بیش از ۱۲ سال است با شکاف تعرفهای مواجه ایم، طبیعتاً ارائه خدمات نوین دیجیتال و ارزشافزوده از فهرست اولویتهای اجرایی خارج شده است.
محمدعلی یوسفیزاده، مدیرعامل شرکت انتقال دادههای آسیاتک در گفت و گو با خبرنگار سیتنا پیرامون آنکه آیا امکان توسعه سرویسهای متنوع دیجیتال و خدمات ارزشافزوده برای کاربران وجود دارد و آیا محدودیتها مانع گسترش خدمات مدرن ارتباطی نمیشوند؟ گفت: قطعاً همینطور است. در صنعت ارتباطات، بخشی از درآمد اپراتورها همواره باید صرف توسعه شبکه و ارائه سرویسهای جدید و دیجیتال شود، اما در شرایطی که بیش از ۱۲ سال است با شکاف تعرفهای مواجه ایم و درآمدها روزبهروز کمتر شدهاند، طبیعتاً ارائه خدمات نوین دیجیتال و ارزشافزوده از فهرست اولویتهای اجرایی خارج شده است.
وی افزود: در حال حاضر ما حتی برای نگهداری شبکه، تعویض باتریها، بهروزرسانی سایتها و حفظ پایداری حداقلی هم با چالش جدی روبهرو هستیم. در چنین شرایطی، طبیعی است که اپراتور نتواند به توسعه خدمات مدرن دیجیتال فکر کند. این مشکل بسیار عمیق و حیاتی است، اما متأسفانه در سطح تصمیمگیری کشور بهخصوص در مجلس، کمتر به آن توجه شده و این تصور نادرست وجود دارد که شبکه همچنان توان تابآوری دارد.
در حال حاضر حتی برای نگهداری شبکه، تعویض باتریها، بهروزرسانی سایتها و حفظ پایداری حداقلی هم با چالش جدی روبهرو هستیم.
یوسفیزاده تأکید کرد: اپراتورها برای بقا، باید سود خود را صرف توسعه و ارتقای شبکه کنند. اگر این امکان سلب شود، بقای آنها هم زیر سؤال میرود. این موضوع مشابه تجربهای است که در حوزه برق کشور داشتیم؛ سالها تعرفه برق واقعی نشد و نتیجهاش امروز برای مردم قابل لمس است. اگر آن زمان بهتدریج تعرفهها اصلاح میشد، هم پایداری شبکه تضمین میماند و هم فرهنگ استفاده صحیح شکل میگرفت.
وی با اشاره به اثرات فرهنگی تعرفه پایین اینترنت گفت: این موضوع فقط فنی یا اقتصادی نیست؛ پایین بودن تعرفه اینترنت باعث بیمبالاتی در مصرف، اعتیاد بیش از حد به شبکههای اجتماعی و حتی انحرافات رفتاری و اجتماعی شده است. وقتی سرویسی بدون هزینه یا با هزینه ناچیز عرضه میشود، فرهنگ استفاده هم آسیب میبیند، بنابراین، اصلاح ساختار تعرفهای نهتنها باعث پایداری شبکه میشود، بلکه به اصلاح الگوی مصرف و فرهنگ خانوادگی نیز کمک میکند. این اتفاقی است که باید هر چه زودتر برای اینترنت نیز بیفتد؛ پیش از آنکه شرایط غیرقابل جبران شود.
خبرنگار: سارا استوار
تصویربردار: سهند بیژن نیا
افزودن دیدگاه جدید