ادامه روند ناتوانی اپراتورها برای سرمایه گذاری، پایه های اقتصاد دیجیتال را سست خواهد کرد
روسای اتحادیه صنعت مخابرات ایران در دیدار تشکل های حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال با دکتر محسن رضایی، رئیس دبیرخانه هماهنگی سران قوا، تاکید کردند: متاسفانه در سالهای اخیر علیرغم افزایش ریالی، سرمایه گذاری واقعی در شبکه مخابرات به شدت کاهش یافته است و به حدود یک پنجم سالهای 93 تا 97 رسیده است. این روند که ناشی از ناتوانی اپراتورها برای سرمایه گذاری است اگر اصلاح نشود پایه های اقتصاد دیجیتال را سست خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال همراه با روسای تشکل های مربوطه، طی دیداری مشترک با دکتر محسن رضایی، رئیس دبیرخانه هماهنگی سران قوا در روز سه شنبه 30 اردیبهشت ماه، به بیان آخرین وضعیت تحول دیجیتال در کشور، مشکلات پیش رو و همچینین ارائه راهکارهای عملیاتی پرداختند.
در این دیدار که صاحبان کسب و کارها، استارتاپهای بخش خصوصی، کارآفرینان برتر کشور و روسای تشکلهای حوزه مربوطه حضور داشتند، دکتر رضایی ضمن در جریان قرار گرفتن مشکلات و موانع توسعه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد که موضوع اقتصاد دیجیتال یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در روند توسعه کشور است که باید توسط حاکمیت جدی گرفته شود و به همین منظور مقرر شد کارگروه مربوطه ذیل دبیرخانه هماهنگی سران قوا تشکیل شده و به طور مستمر با برگزاری جلسات به بررسی آخرین وضعیت پیشرفت و توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و برگزاری جلسات با مسئولین با هدف رفع موانع بپردازد.
در این نشست دکتر مجید سیاری، رییس کانون ملی کارافرینیان برتر رسمی کشور با اشاره به این موضوع که برای توسعه کشور، گریزی جز توسعه اقتصاد دیجیتال نداریم، تاکید کرد: همان طور که از تجربیات کشورهای دیگر دیدیم، ما نیازمند یک تقسیم بندی وظایف در سطح ملی برای دولت و بخش خصوصی مرتبط و نهاد ها و انجمن های صنفی هستیم و در این راه توجه به نقش رگولاتوری دولت و نه دخالت مسئله مهمی می باشد تا بتوان از ظرفیت سرمایه گداری بخش خصوصی استفاده کرد.
وی ادامه داد: توجه به مراحل توسعه شامل فرهنگ سازی، آموزش، نهادسازی، قوانین و مقررات جدید و بروز و در نهایت مشوق ها میتوانند به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک شایانی نمایند.
عضو هیات امنای کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی کشور، گفت: لازم است توجه داشته باشیم که باید از انحصار و رانت در واگذاریهای مختلف به شدت پرهیز کنیم تا در یک فضای رقابتی شاهد رشد و افزایش کیفیت در حوزه های مختلف باشیم.
در بخش دیگر این نشست، دکتر داوود ادیب، رییس کانون هماهنگی فاوا با ارایه گزارشی از مراسم روز جهانی ارتباطات، خاطرنشان کرد: در هفته جاری و مصادف با روز جهانی ارتباطات که وزارت ارتباطات و پژوهشگاه فضایی ایران در محل پژوهشگاه، میزبان رییس جمهور بودند، در راستای تحقق شعار سال، ۱۲ شرکت بزرگ حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را با همت کانون هماهنگی فاوا و سندیکای صنعت مخابرات ایران، گردهم آوردیم که ضمن ارایه توانمندی هایشان، آمادگی خود را جهت سرمایه گذاری در پروژه های ملی اعلام کنند که این اتفاق صورت پذیرفت و امروز منتظر عکس العمل حاکمیت و دولتمردان در مقابل این آمادگی و اقدام این شرکت ها می باشیم.
رییس هیات مدیره انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، ادامه داد: متاسفانه امروز یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی فعالان اقتصادی، موضوع قراردادهای یک طرفه است که پیش از سرمایه گذاری می بایست به آن توجه ویژه ای داشت.
ادیب ادامه داد: اکثر فعالان اقتصادی کشور معتقدند که در صورتی که فقط همین یک مورد «قراردادهای یک طرفه » حل شود حجم زیادی از مشکلات پیش روی بخش خصوصی به عنوان سرمایه گذاران، مرتفع خواهد شد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران، ادامه داد: در ملاقاتی که پیش تر با رییس جمهور شهید، دکتر رییسی داشتیم ، موضوع قراردادهای یکطرفه و درخواست تغییر ساختار این نوع قراردادها مطرح شد و در پاسخ به این درخواست، رییس جمهور شهید بیان فرمودند که «دولتیها به دلیل اینکه جایگاه قدرت دارند در قراردادها [منافع] طرف مقابل را گاهی آن چنان که باید رعایت نمیکنند و همه آیتمها را به نفع خودشان در نظر میگیرند و این موضوع درست نیست» . متاسفانه با شهادت رییس جمهور پیگیری این موضوع متوقف شد، هر چند که با ارسال این درخواست به ریاست محترم دستگاه قضا «جناب آقای اژه ای» این موضوع در دستور کار مجموعه های ذیربط قوه قضاییه قرار گرفته و در حال پیگیری می باشیم.
ادیب درخواست نمود: امیدواریم با توجه به پیگیری هایی که از سران سه قوه در مقاطع مختلف صورت پذیرفته است این موضوع در دستور کار و پیگیری های دبیر محترم شورای هماهنگی سه قوه نیز قرار گرفته و بتوانیم در آینده نزدیک به یک عدالت نسبی در قراردادهای فی مابین بخش خصوصی و سازمان های دولتی برسیم.
در ادامه دکتر صادق عباسی شاهکوه دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران نیز در این نشست مطرح نمود: پیشرفت اقتصاد دیجیتال فقط با توسعه شبکه مخابرات با کیفیت و دارای پوشش سراسری امکان پذیر است و این هدف فقط با سرمایه گذاری ممکن است.
عباسی شاهکوه ادامه داد: متاسفانه در سالهای اخیر علیرغم افزایش ریالی، سرمایه گذاری واقعی در شبکه مخابرات به شدت کاهش یافته است و به حدود یک پنجم سالهای 93 تا 97 رسیده است. این روند که ناشی از ناتوانی اپراتورها برای سرمایه گذاری است اگر اصلاح نشود پایه های اقتصاد دیجیتال را سست خواهد کرد.
وی ادامه داد: بعضی راهکارها مثل همکاری بین بخشی می تواند حجم سرمایه گذاری مورد نیاز را کاهش دهد مثلا استفاده از امکانات شبکه برق برای توسعه سریع فیبر نوری یا استفاده مشترک از فرکانس های در اختیار صداوسیما برای توسعه سریع نسل پنجم می باشد که می بایست توجه خاصی به این موارد صورت پذیرد.
در ادامه این نشست، روسای تشکل ها و کمیسیون های تخصصی مرتبط مشکلات پیش روی صنعت فناوری اطلاعات و ارتیاطات را مطرح و پبشنهادات خود را در راستای رفع این مشکلات مطرح نمودند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید