کدخبر :318296 پرینت
27 فروردین 1404 - 12:01

شرکت مخابرات ایران در آستانه تغییرات تکنولوژیکی قرار دارد (+گزارش تصویری)

به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، این شرکت در آستانه تغییرات تکنولوژیکی اجتناب‌ناپذیری قرار دارد که در صورت عدم تطبیق، خطر حذف از بازار را در پی خواهد داشت، همان‌گونه که برخی اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی بزرگ دنیا به دلیل عدم انطباق با تحول فناوری از چرخه رقابت خارج شدند.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، محمد جعفرپور در همایش تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های سال ۱۴۰۴ شرکت مخابرات ایران با طرح این پرسش کلیدی که «در شرکت مخابرات ایران چه داریم و چه می‌خواهیم؟» به بازنگری در اهداف و تعریف دقیق ثروت و موفقیت اشاره کرد.

به گفته وی، آنچه امروز بیش از هر چیز نیازمند بازتعریف است، نوع نگاه به ارزش‌آفرینی در بستر فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی است.

جعفرپور با نگاهی جامع به وضعیت فعلی و آینده شرکت شرکت مخابرات ایران، به تبیین دارایی‌ها، چالش‌ها و مسیر پیش‌روی شرکت پرداخت. 

وی با اشاره به ریشه‌های عمیق، قدمت بیش از صد ساله و زیرساخت‌های گسترده شرکت مخابرات، تأکید کرد که این مجموعه یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های ملی کشور است؛ دارایی‌هایی همچون نیروی انسانی متخصص، مراکز مخابراتی، سابقه ارائه سرویس به میلیون‌ها ایرانی و بسترهای گسترده فنی، از جمله سرمایه‌هایی است که در اختیار شرکت قرار دارد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با صراحت بیان کرد که خواسته امروز شرکت، تحول بنیادی در مدل‌های فناوری و تجاری است.

به گفته وی، شرکت مخابرات ایران در آستانه تغییرات تکنولوژیکی اجتناب‌ناپذیری قرار دارد که در صورت عدم تطبیق، خطر حذف از بازار را در پی خواهد داشت، همان‌گونه که برخی اپراتورها و شرکت‌های مخابراتی بزرگ دنیا به دلیل عدم انطباق با تحول فناوری از چرخه رقابت خارج شدند.

جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در ادامه به نکات ذیل اشاره کرد:

کُندی در تحول تکنولوژیکی: شرکت مخابرات ایران گرچه وارد عرصه تغییرات شده، اما روند آن کند و غیرچابک بوده است. این کُندی در سال‌های اخیر باعث کاهش درآمدها و عقب‌ماندگی در رقابت با سایر شرکت‌ها شده است.

صف‌های طولانی دریافت سرویس: طبق آمار، بیش از ۲۹۰ هزار نفر در صف دریافت خدمات هستند که این عدد در واقع بیش از یک میلیون درخواست فعال در سراسر کشور را نشان می‌دهد.

کاهش جذابیت سرویس‌های سنتی مثل ADSL: این سرویس گرچه در گذشته موفق بود، اما امروزه به پایان عمر خود نزدیک شده و پاسخگوی نیازهای روز نیست.

ضعف در خدمات پس از فروش و پشتیبانی مشتری: در عصر امروز، Customer Care یکی از ارکان حیاتی کسب‌وکارهاست که در مخابرات ایران باید با جدیت بیشتری دنبال شود.

جهت‌گیری و برنامه‌های آتی:

حرکت به‌سوی تحول دیجیتال و یکپارچگی فناوری‌ها:

استفاده از فناوری‌های نوینی همچون FTTH، IoT و توسعه شبکه‌های انتقال و IP.

برنامه‌ریزی برای ارتقاء ظرفیت شبکه تهران به عنوان قلب مصرف دیتای کشور (با سهم ۳۸ تا ۴۰ درصدی از کل ترافیک).

توسعه دیتاسنترهای یکپارچه و متصل، بر اساس مدل جهانی گوگل، آکامای، آمازون و غیره.

پایان دادن به خام‌فروشی اطلاعات و منابع:

ایجاد ارزش افزوده از داده‌ها و زیرساخت‌ها، به‌جای صرفاً واگذاری پهنای باند یا منابع خام.

سیاست‌گذاری برای ارائه سرویس‌های محتوامحور به‌جای زیرساخت‌محور.

محمد جعفرپور با تأکید بر اینکه شرکت مخابرات ایران باید به یک شرکت ICT پایه، پویا، مشتری‌محور و آینده‌نگر تبدیل شود، از تمامی مدیران، کارشناسان و کارکنان خواست تا در این مسیر تحولی هم‌دل و هم‌قدم حرکت کنند.

او خطاب به بدنه شرکت تأکید کرد که ما دیگر نمی‌توانیم با نگاه جزیره‌ای، کند و منفعل در این صنعت بمانیم. مشتریان منتظر ما نیستند. آینده منتظر ما نیست. آینده را باید ساخت.

گزارش تصویری سیتنا از این همایش را ببینید:

خبرنگار: سارا استوار

عکاس ها: سهند بیژن نیا و سارا داداش زاده

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.