کد مطلب: 

276355

عرضه‌ی جاسوس‌افزارها در پوشش فیلترشکن رایگان در استورهای بین المللی

بررسی‌های کارشناسان امنیت سایبری نشان می‌دهد که تعداد زیادی از جاسوس‌افزارها که با هدف سوء استفاده از اطلاعات کاربران طراحی شده اند، در قالب فیلترشکن رایگان در استورهای بین المللی ارائه شده اند که بعضا برای عبور از سد فیلترینگ هم مورد استفاده‌ی کاربران قرار می‌گیرند.
عرضه‌ی جاسوس‌افزارها در پوشش فیلترشکن رایگان در استورهای بین المللی

به گزارش سیتنا، وی‌پی‌ان ها مجموعه‌ای از روش‌ها و نرم‌افزار‌های مختلف هستند که برای عبور از سد فیلترینگ از آن استفاده می‌شود البته بعضی از فیلترشکن‌ها کاربرد امنیتی دارند، یعنی با عوض‌کردن آی‌پی آدرس فرد موردنظر، جلوی هک شدن را می‌گیرند، اما از طرفی بعضی از نرم‌افزار‌هایی که در قالب فیلترشکن عرضه می‌شوند، بدافزار‌هایی هستند که توسط مجرمان سایبری و جهت سوءاستفاده از کاربران ارائه شده‌اند.

به عبارت دیگر بخشی از وی‌پی‌ان‌ ها برای دور زدن محدودیت‌های اینترنت مورداستفاده قرار می‌گیرند. همین امر موجب شده است که دستگاه‌های امنیتی و مجرمان اینترنتی وارد میدان شوند و با انتشار ابزارهای جاسوسی در قالب فیلترشکن، به دستگاه های ارتباطی کاربران نفوذ کنند.

اخیرا یک نرم‌افزار امنیتی، با انتشار یک مطلب در بلاگ خود اعلام کرد که در طول تجزیه‌وتحلیل تعدادی از فیلترشکن ها متوجه دسته‌ای از فرآیندها شده که الگوی یکسانی در نام آن‌ها رعایت شده است. آن‌ها با بررسی بیشتر دریافتند که همه فایل‌های دسته‌ای از یک قرارداد مشخص پیروی می‌کنند. فایل‌های دسته‌ای دستورهایی را ذخیره می‌کند که خودکار و بدون نیاز به ورودی یا مداخله کاربر اجرا شوند. بررسی های بیشتر این نرم‌افزار امنیتی نشان داد که این جاسوس‌افزارها که در قالب فیلترشکن ارائه شده، میلیون ها بار از استورها هم دانلود شده اند.

بسیاری از افراد برای دست یافتن به یک فیلترشکن کارآمد، دست به دامن موتورهای جست‌وجو می‌شوند. با یک جست‌وجوی ساده با کلیدواژه‌های فیلترشکن و فیلترشکن قوی در موتورهای جست‌وجو، با حجم عظیمی از فیلترشکن‌های ناامن مواجه خواهید شد که اگرچه به‌عنوان سرویس‌های کارآمد و ابزارهای مفید برای گذشتن از سد فیلترینگ معرفی شده‌اند، اما امنیت آن‌ها تایید نشده است.

چندی پیش گروهی از محققان و پژوهشگران موسسه امنیتی VPN Mentor اعلام کردند که تعدادی از فیلترشکن ها و وی‌پی‌ان های معروف در جهان که میلیون‌ها کاربر از آن‌ها استفاده می‌کنند، دچار ضعف‌های امنیتی هستند که اطلاعات کاربران از جمله مکان و موقعیت جغرافیایی اتصال به اینترنت، اطلاعات ذخیره شده در دستگاه الکترونیکی متصل و نتایج جست‌وجو‌های آن‌ها قابل دسترسی و ردیابی هستند.

این مساله به عقیده کارشناسان امنیتی، نگرانی‌های جدی درباره استفاده از فیلترشکن‌ها ایجاد می‌کند چرا که کاربران با گوش سپردن به شعار‌های این دسته از اپلیکیشن‌ها، با خیالی آسوده وب گردی می‌کرده و بر این باور بوده‌اند که قابل ردیابی نیستند.

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای هک کردن اطلاعات کاربران، نوشتن نرم‌افزار و پنهان کردن بدافزار در داخل آن و توزیع عمومی و رایگان آن در بین مردم است و یکی از ابزار‌هایی که مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد، فیلترشکن‌ها هستند و به گفته کارشناسان حوزه امنیت سایبری، عموم فیلترشکن‌ها با هدف سوءاستفاده از اطلاعات کاربران طراحی شده اند.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 1
2023-01-15 23:46

افزودن دیدگاه جدید