کد خبر: 342211
09 مهر 1405 - 12:14

معاون فناوری وزیر ارتباطات: فیلترینگ نباید تنها ابزار مدیریت فضای مجازی باشد/ با فناوری اینترنت ماهواره‌ای مخالف نیستیم

معاون فناوری، نوآوری و امور بین‌الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه مخالفتی با فناوری اینترنت ماهواره‌ای وجود ندارد، فعالیت فعلی استارلینک در ایران را به دلیل نداشتن مجوز و رعایت نکردن مقررات قابل قبول ندانست و همزمان تأکید کرد که مدیریت فضای مجازی نباید صرفاً به فیلترینگ و مسدودسازی محدود شود.

متن خبر

محمدحافظ حکمی، معاون فناوری، نوآوری و امور بین‌الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا درباره موضع وزارت ارتباطات نسبت به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، اظهار کرد: در این موضوع باید دو مسئله را از یکدیگر تفکیک کرد؛ یکی فناوری اینترنت ماهواره‌ای و دیگری پروژه استارلینک.

وی افزود: ما به‌شدت از توسعه اینترنت ماهواره‌ای برای توسعه ارتباطات مردم استقبال می‌کنیم. حتی پروژه استارلینک نیز اگر مطابق قوانین بین‌المللی و مقررات مربوطه، همان‌طور که در کشورهای محل فعالیت خود مجوز گرفته، در ایران نیز مجوز فعالیت دریافت کند، قابل بررسی و استفاده خواهد بود.

حکمی با اشاره به کاربردهای اینترنت ماهواره‌ای در توسعه ارتباطات کشور، گفت: اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند در مناطق صعب‌العبور، مناطقی که نصب دکل در آنها دشوار است، روستاها، نقاط دورافتاده و جاده‌ها، فناوری بسیار مفیدی باشد. این موضوع نیز جزو مأموریت‌های ما در زمینه توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای در سازمان فضایی کشور و از اولویت‌های ماست.

معاون بین‌الملل وزیر ارتباطات با اشاره به فعالیت فعلی استارلینک در ایران، ادامه داد: آنچه اکنون از استارلینک شاهد هستیم، با وجود مقررات بین‌المللی که توسط اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) به‌عنوان نهاد تخصصی سازمان ملل متحد در این حوزه تنظیم شده، در ایران به‌صورت غیرقانونی سرویس ارائه می‌دهد.

وی اضافه کرد: همچنین با توجه به مواضعی که اخیراً از سوی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره استفاده از این فناوری مطرح شده، از نگاه ما موضوع دیگر صرفاً بحث یک فناوری نیست و باید ابعاد مربوط به استفاده از آن در چارچوب جنگ ترکیبی علیه مردم ایران نیز مورد توجه قرار گیرد.

حکمی تصریح کرد: مسئله ما مخالفت با فناوری اینترنت ماهواره‌ای نیست؛ بلکه این فناوری می‌تواند تحول مهمی در توسعه شبکه اطلاعات و ارتباطات مردم ایجاد کند. مسئله، نحوه فعالیت و رعایت قوانین در کشور است و فعالیت غیرقانونی آن در ایران قابل قبول نیست.

فیلترینگ تنها ابزار مدیریت فضای مجازی نباشد

معاون بین‌الملل وزارت ارتباطات در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره موضوع فیلترینگ و مدیریت فضای مجازی نیز اظهار کرد: در کشور نباید صرفاً مسئله را به فیلتر کردن یا مسدود کردن تقلیل داد؛ موضوع اصلی باید مدیریت فضای مجازی باشد.

وی افزود: این مدیریت باید تضمین‌کننده حقوق و امنیت مردم باشد. حق دسترسی مردم و همچنین نحوه مواجهه با پلتفرم‌ها باید بر اساس میزان پاسخگویی آنها و خطراتی که ممکن است برای کشور یا امنیت مردم ایجاد کنند، تعیین شود.

حکمی با تأکید بر ضرورت مسئولیت‌پذیری پلتفرم‌ها، گفت: معتقدیم شبکه ما باید شبکه‌ای بی‌طرف و در عین حال مبتنی بر مسئولیت‌پذیری پلتفرم‌ها باشد. اینکه صرفاً بگوییم یک شبکه باید باز یا بسته باشد، به‌خودی‌خود کافی نیست.

وی ادامه داد: فیلترینگ نباید تنها ابزار مدیریت فضای مجازی کشور باشد؛ متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد بودیم که تلاش شده شبکه صرفاً با فیلترینگ مدیریت شود.

معاون بین‌الملل وزارت ارتباطات با اشاره به ضرورت توجه به سایر ابزارهای حکمرانی فضای مجازی، بیان کرد: در موضوعاتی مانند سواد رسانه‌ای مردم، فرهنگ‌سازی در زمینه استفاده از پلتفرم‌ها، هدایت مردم به سمت شبکه‌های اجتماعی متناسب با نیازهایشان و همچنین ضرورت خودداری از اشتراک‌گذاری مکاتبات رسمی، اداری و اسناد در شبکه‌های خارجی، به اندازه کافی کار نکرده‌ایم.

حکمی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، تمام بار مدیریت فضای مجازی به انتهای زنجیره، یعنی مسدودسازی یا عدم مسدودسازی، منتقل شده است؛ در حالی که این شیوه به نظر ما کارکرد خود را از دست داده است.

وی با اشاره به تأکید وزیر ارتباطات بر عبور از دوگانه «بستن و باز کردن»، گفت: باید از این دوگانه صفر و یکی عبور کنیم و از یک طرح متحول‌شده در حوزه مدیریت فضای مجازی استفاده کنیم؛ طرحی که در آن از همه ابزارها برای تأمین نیازهای مردم و کسب‌وکارها و همچنین ایجاد شبکه‌ای با کیفیت و سرعت مناسب استفاده شود.

انتهای پیام

گفت و گو از سارا استوار

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
لایک [5]

دیدگاه‌ها

......
برق رو قطع میکنی دیگه ناراحت نباش
کوثر
دغدغه ها رو خداوکیلی 😂
محمد حسینی
از وضعیت ipv6 چه خبر؟
من به شخصه فرق خاصی ندیدم
دوستان از مناطق مختلف شما چخبر؟
آرش
ملت ! آیا میدونین اسنارلینکی که در عراق ارائه میشه از نت کابلی که دولت عراق به مردم ارائه می‌کنه ، هم سریعتره و هم ارزانتر ! تازه تجهیزاتش رو اجاره هم میدن تا مجبور نباشی بخری . کاش ما هم نخست وزیری مثل الزیدی داشتیم
اینترنت وصل نیست
ترسیدییی؟ نترسسسس :()
سورنا
بجای این اخبار چرت و اعصاب خورد کن یه سوال کنین بفهمیم چرا باز کل DNSها از کار افتادن با اعصاب روان ما بازی میکنن
احمد
باید اقرار کنم فیلتر کردن عدم دسترسی به فضای مجازی برای هر فرد و متخصصان یک اقدام فرار جامعه به اینترنت فضایی است.!! و باید برای حفظ جامعه کشور در فضای مجازی کشور از هر نوع شگرد و‌طرح مفید استفاده کرد تا جامعه مجبور به خرید ماهواره نشود.!! امکانات و دسترسی کاربران هر چه محدود شود اشتباق و اقدامات مبتنی بر خرید گروهی ماهواره اینترنتی افزایش میابد. و جامعه کشور را از مدیریت فضای مجازی دور و ناپدید خواهد کرد.! تفکرات تند و رادیکال گاهی یسیار میتواند بنفع دشمنان کشور شود.
مجتبی
میشه لطف کنید به فکر امنیت مردم نباشین، چون همش یاد گربه نره و روباه مکار میفتیم
مثلا الان برای رفاه حال مردم قیمت بنزین رو اصلااااح کردید همه ی عایدیش هم خرج مردم کردید شد یه پفک برای کسایی که خونه و ماشین ندارن
لطف کنید اصلا فکر ما رو نکنید ما هم فکر شما رو نکنیم بیاید یه کار کنیم دیگه همدیگه رو اصلا نبینیم
مرتضی
کدوم فیلترینگ
مگه تاثیر داشته
من نگران پسرم هستم با یک فیلترشکن هر سایتی می خواد بره

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.