کد مطلب: 

2897

یادداشت‎های روند کاری شفقنا؛ الگوسازی برای دست اندرکاران رسانه‎یی

یادداشت‎های روند کاری شفقنا؛ الگوسازی برای دست اندرکاران رسانه‎یی

سیتنا - پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه (شفقنا) در اقدامی ابتکاری و جذاب با انتشار دست نوشته‎ای گزارش گونه روند کاری این رسانه از شروع فعالیت تاکنون را به رشته‎ی تحریر درآورده است. رویکرد رسانه‎یی نوآورانه‎ی شفقنا در اطلاع رسانی تحولات داخلی این رسانه شیوه‎ای است که می‎تواند به عنوان الگو برای سایر رسانه‎ها در آشنا سازی کاربران و مخاطبان با جریان روندکاری و تحولات داخلی یک رسانه بکار بسته شود.

 

متن نخستین یادداشت که ظاهرا قرار است به صورت مستمر منتشر شود در ادامه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

به یاری خدا از این پس، بخشی از تحولات شفقنا را در مرور ایام با همراهان شفقنا و مخاطبان عزیز درمیان می گذاریم، تا هم همراهان شفقنا اطلاعات بیشتری از چند و چون وقایع این رسانه پیدا کنند و هم با دریافت نظرات مخاطبان در بهبود روند شفقنا گامی برداشته شود، انشاء الله.

چنانکه پیشتر اعلام شد، سایت چند رسانه ای شفقنا از روز پنجم اسفند 1390 راه اندازی آزمایشی و همزمان با ولادت امام حسن عسگری (ع) راه اندازی رسمی شد.

شفقنا به شکل غیر متمرکز طراحی شده و هر زبان به لحاظ محتوا و سیستم سردبیری ماهیتی مستقل دارد و هیج یک از زبانها به یکدیگر وابسته نیست.

وب سایت عربی که ابتدا اتکائش به نجف بود به سرعت گسترش پیدا کرد و اینک به فاصله ی تنها حدود سه ماه، صفحات کشورهای لبنان، بحرین، مصر، عربستان و یمن نیز به بخش عربی افزوده شده است. جالب آنکه صفحه ی بحرین و سعودی محبوبیت بیشتری پیدا کرده و آخرین وضعیت نشان می دهد که حدود 8 درصد مخاطبان شفقنا از بحرین و 5 درصد از سعودی هستند. سردبیر ارشد عربی همت  وافری داشته است.

دفتر فارسی در تهران مستقر است و وب سایت فارسی محبوبیت و مرجعیت خوبی یافته است. عنایت و توجه نخبگان حوزه و دانشگاه شفقنا را از منظر محتوا و  همراهی رسانه ها، این رسانه را ازمنظر مرجعیت در جایگاه مناسبی قرار د اده است.

صفحه ی فارسی شفقنا، راسا وارد موضوعات سیاسی مربوط به ایران نمی شود، اما دیدگاه همه ی جریانات فکری موجه را در حوزه ی دینی و درباه ی موضوعات دینی به ویژه شیعی منتشر می سازد.

در بخش عمومی و منتخب وب سایت فارسی، بنا به ذائقه ی مخاطب تلاش می شود تا حدودی خبرهای عمومی تر از سایر رسانه ها که می تواند مورد علاقه ی مخاطبان باشد منعکس شود اما توجه و تمرکز سایت بر اخبار حوزه ی مذهبی و جهان اسلام و دینداران در جهان است.

در موضوع جهان اسلام هم معارف دینی و هم واقعیت های اجتماعی، فرهنگی،  سیاسی و اقتصادی این کشورها مطمح نظر قرار می گیرد.

شفقنا بنا دارد به انعکاس معارف و فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و دفاع از حقوق شیعیان اهتمام ویژه داشته ،  در انعکاس دیدگاه مراجع عظام و علما و دانشمندان دینی پوشش حداکثری داشته باشد، به گفت و گوی درون و بین مذهبی اهتمام قائل شود و به تنش های کاهنده و بی حاصل مذهبی وارد نشود. در این باره بعدا بیشتر توضیح داده خواهد شد.

سایت انگلیسی تلاش بی وقفه ای دارد و کیفیت خوبی از خود بروز د اده است. مخاطبان انگلیسی زبان بسیارند و کار بسیار برای آنها باید انجام شود. جمع کوچک دست اندرکاران وب سایت انگلیسی مفهوم خوبی از همت و سلیقه اند. در این وب سایت نیز صفحات بحرین، سعودی و پاکستان مخاطبان خوبی دارد.

وب سایت ترکی شفقنا، فعالیت رو به رشد و بی وقفه ای داشته و به نظر می رسد به تدریج جایگاه بهتری پیدا کند. شیعیان ترکیه انسانهای زلال و خوش فکری هستند.

از روز جمعه گذشته وب سایت اردو زبان شفقنا نیز راه اندازی شد. سردبیر این وب سایت فعال و پیگیر نشان می دهد. به نظر می رسد خیلی زود این وب سایت مخاطبان خود را پیدا کند، انشاء الله

شفقنا سایت همکاری های خبری شیعه است و باید بتواند پنجره ای برای معرفی تلاش های دیگر رسانه های مذهبی باشد. لذا رویکرد شفقنا به تاسیس یک رسانه ی بزرگ با جمعی کوچک است. در این رسانه اتکا به سایر رسانه هاست نه تولیدات خود.

دیدارهایی که دست اندرکاران شفقنا با مراجع عظام و شخصیت های شیعی و مذهبی  در گوشه و کنار جهان د اشته اند، جای خالی یک رسانه ی مرجع و فراگیر را یادآور می شود و این مسئولیت و انگیزه ی دست اندرکاران شفقنا را روز افزون می سازد.

 

تاکنون شفقنا چالش بخصوصی نداشته و روند پیشرفت خود را به آرامی و بی حاشیه طی می کند. نوع اقبال به شفقنا نیز امید بخش است. تشویق ها ی ارزرشمندی صورت گرفته و البته نقدهایی هم متوجه سایت هست که به مرور در رفع آن اقدام می شود.

دیدار با آیات عظام از جمله حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی، آیت الله العظمی موسوی اردبیلی، آیت الله العظمی فیاض، آیت الله العظمی بشیر نجفی، آیت الله العظمی سید محمد سعید حکیم، آیت الله العظمی علوی گرگانی و آیت الله العظمی سید صادق شیرازی، .... و آیات و علمای برجسته ی نجف،اشرف، قم و مشهد مقدس و دیدگاه های ایشان،  امیدهای دست اندرکاران شفقنا را مضاعف نمود که انشاء الله ادامه پیدا کرده و به زودی با توجه به وقت  اعاظم حوزه تکمیل خواهد شد و در جهت اعلای فعالیت برای معارف و فرهنگ اهل بیت (ع) راهنمای عمل خواهد بود..

یادگار گرانقدر حضرت امام خمینی (ره) نیز در دیداری با دست اندرکارن شفنا داشتند راهنمایی های بسیار ارزشمندی ارائه فرمودند که امیدبخش و راه گشا بود. در این حال شب گذشته حجت الاسلام حاج سید علی خمینی برادر گرانقدر ایشان در تماسی که با شفقنا داشتند پیغام مکتوب و محبت آمیز یادگار حضرت امام را رساندند که ایشان مایل نیستند از عنوان آیت الله برای ایشان استفاده شود. آری به وجه تدریس درس خارج  و تالیفات ارزشمند و گواهی اهل فن این عنوان انتخاب شده بود و مرتبه ی والای ایشان بر کسی پوشیده نیست،  اما یادگار حضرت امام  با اصرار بر عدم استفاده از این عنوان در شفقنا تاکید نمودند. در دوره ای که علاقمندان به عناوین کم نیستند، خلوص و تواضع و احتیاط ایشان بسیار آموزنده و درس آموز بود. دست نوشته ی ایشان حامل نکات ارزشمند  و اخلاقی دیگری نیز هست که انشاء الله به موقع منتشر خواهد شد....

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2012-06-12 15:28

افزودن دیدگاه جدید