کد مطلب: 

267959

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان با هدف اشتغال آفرینی

رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نصر کشور گفت: با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه نقش‌آفرینی آن‌ها، می‌توان به اهدافی همچون ایجاد اشتغال با کمک به استارتاپ‌ها، توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین مقابله با آثار تحریم‌ها دست یافت.
مهندس «مجتبی مرادجو»

به گزارش سیتنا، مهندس «مجتبی مرادجو» عضو شورای مرکزی و رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، در یادداشتی با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها، نه پیشنهاد را مطرح و اجرایی شدن آن را اقدامی موثر در مسیر تحقق شعار سال 1401 برشمرد.

متن یادداشت مرادجو که نائب رئیسی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان اردبیل را بر عهده دارد، به این شرح است:

به نام خدا

تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین، عنوانی است که در آغاز سال 1401 و اولین سال قرن جدید هجری شمسی، از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال و نقشه راه برای اقتصاد کشور تبیین شده است. این نامگذاری بارقه‌های امید را در دل فعالان زیست بوم فناوری کشور ایجاد کرده است تا به تبع آن، نقش شرکت‌های دانش‌بنیان، تشکل‌های مردمی و صاحبان ایده، در عرصه اقتصاد و تولید، پررنگ‌تر شده و به دانش‌بنیان شدن اقتصاد و افزایش اشتغالزایی نیز منجر شود.

اقتصاد دانش‌بنیان یعنی دخالت دادن علم و فناوری در همه عرصه‌های تولید و با این نگاه، نباید تردید داشت با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه نقش‌آفرینی آن‌ها، می‌توان به اهدافی همچون ایجاد اشتغال با کمک به استارتاپ‌ها، توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین مقابله با آثار تحریم‌ها دست یافت.

این که شرکت‌های دانش‌بنیان ما به چه حمایت‌هایی نیاز دارند تا نقش‌آفرینی بیشتری در تولید و اشتغال آفرینی داشته باشند، شامل حوزه‌های متعددی است که در این مجال به نه مورد آن اشاره‌ای داشته ام.
اهم این حمایت‌ها می‌تواند شامل این موارد باشد:

.1 لزوم ایجاد تسهیلات ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان

.2 تعیین مراجع قانونی تخصصی برای رسیدگی به شکایات و مشکلات دانش‌بنیان‌ها

.3 معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای

.4 افزایش اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی

.5 اجازه به موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان

.6 مکلف کردن ادارات، نهادها و سازمان‌ها به خرید محصولات دانش‌بنیان داخلی

.7 کمک به صادارت محصولات دانش‌بنیان‌ها

.8 اجازه به شرکت‌های دانش‌بنیان برای استفاده از دستاوردها، فضاها و امکانات پایگاه ها و مراکز علمی

.9 ایجاد بستر حمایتی مناسبت برای معرفی محصولات شرکت‌های دانش بنیان با طرح‌هایی همچون استفاده از ظرفیت‌های صداوسیما و نمایشگاه‌های بین‌المللی

با کمی تامل در می‌یابیم در جامعه جهانی امروز، جز با افزایش علم در حوزه‌های مخلتف، امکان پیشرفت و طی کردن مسیر صعودی فراهم نخواهد شد و کشور ما نیز از این قضیه مستثنی نیست.

از سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی خاص کشور ما، راهی جز تلاش برای پیشرفت همه جانبه و حرکت با تمام توان به سمت اقتصاد قوی دانش‌بنیان نداریم. در این راه، بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در همه بخش‌ها اعم از بهداشت، آموزش، فرهنگ، اقتصاد و ...، یک ضرورت است که می‌تواند ما را هر چه بیشتر، بهتر و سریع‌تر به رشد اقتصادی مورد قبول برساند.

نامگذاری سال 1401 و تاکید رهبر معظم انقلاب بر دانش‌بنیان کردن اقتصاد و تولید نیز، ضرورت توجه به این عرصه را دو چندان می‌کند و امید است دولت محترم و نهادهای ذی‌ربط و تصمیم‌گیر، به صورت جدی پیگیر تحقق آن باشند.

نه پیشنهاد مطرح شده، عمده حمایت‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان است که به قوی شدن این شرکت‌ها برای نقش‌آفرینی در مسیر تحقق شعار سال کمک خواهد کرد. البته این حمایت‌ها اهتمام تمام بخش‌های تصمیم‌گیرنده و حمایت‌کننده را می‌طلبد و در این بین، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز به عنوان تنها تشکل غیردولتی و قانونی حوزه فناوری اطلاعات، آمادگی خود را برای همراهی با شرکت های دانش‌بنیان اعلام می دارد. اما دستیابی به اهداف مهم این عرصه، نیازمند تعامل دولت و نهادهای تصمیم‌گیر با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور است تا بتوانیم با همراهی بخش دولتی و غیردولتی، با شتاب بیشتر، به سمت تحقق اهداف مشترک حرکت کنیم.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

میانگین: 4.5 (20 رای)
سیتنا 5
2022-04-16 14:55

افزودن دیدگاه جدید