پارکهای علم و فناوری؛ متولی حل مسائل کشور
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: اگر بخواهیم بگوییم سازمانی متولی حل نظام مسائل اقتصادی بشود و عنصر تحولی جامعه باشد، همین پارکهای علم و فناوری هستند، بنابراین ما باید یک بعد را در حل مسائل و بعد دیگر را در توسعه این زیستبوم قرار دهیم.
به گزارش سیتنا، سجاد محمدعلینژاد در نخستین نشست زیستبوم فناوری شرق ایران که به میزبانی پارک علم و فناوری خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره بر اهمیت شبکهسازی گفت: باید با ایجاد کنسرسیوم مابین پارکهای علم و فناوری و شرکتها، صنایع جدیدی خلق کنیم و این جز با شبکهسازی تخصصی محقق نمیشود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف افزود: مناطق مرزی سکوی ارتباطی قوی برای صادرات با کشورهای همسایه هستند که باید به درستی و به صورت کامل از این ظرفیت استفاده شود.
محمدعلینژاد ادامه داد: پارکهای علم و فناوری تفاوتشان با دانشگاهها و دیگر دستگاهها این است که عناصر تشکیلدهنده آنها فعل خواستن را تعریف کردند و متشکل از اعضایی هستند که از مرز ایده گذشته و به محصول رسیده اند.
وی تاکید کرد: در نگاه ملی اگر بخواهیم بگوییم سازمانی متولی حل نظام مسائل اقتصادی بشود و عنصر تحولی جامعه باشد، همین پارکهای علم و فناوری هستند. بنابراین ما باید یک بعد را در حل مسائل و بعد دیگر را در توسعه این زیستبوم قرار دهیم.
مسعود میرزائی شهرابی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان نیز در این نشست گفت: ما همواره به دنبال توسعه عدالت محور هستیم و قصد داریم با کمک مسئولین و با توجه به ظرفیتهای شرق کشورعقب افتادگیهای این منطقه را در کمترین زمان ممکن جبران کنیم.
وی افزود: هدف ما از این نشست ایجاد زیست بومی فعال و کنشگر است.
میرزائی با اشاره بر لزوم تعامل و شبکه سازی در منطقه شرق تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری باید با یکدیگر همپوشانی داشته باشند و ظرفیتهای موجود را به دیگران معرفی کننند.
وی ادامه داد: از اقدامات دیگر ما در زیستبوم شرق ایران ایجاد بستر انتقال دانش و تجربه بین پارکهای علم و فناوری در حوزههای مختلف و شبکهسازی در عرصههای تخصصی مختلف با محوریت شبکه مسائل ملی و منطقه ای بین مراکز رشد و شرکتهای فناور و دانشبنیان است.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با تاکید بر تقویت و توسعه نظام نوآوری در منطقه و کمک به توسعه اقتصاد مبتنی بر دانایی افزود: دانایی یعنی اینکه زیست بوم میتواند برای مسائلی که به ظاهر در اولویت نباشد نیز نقش آفرینی کند و همینطور با ایجاد تعامل با سایر ارگانها جهت شکوفایی تمام ظرفیتها در منطقه گام بردارد.
وی با بیان اهمیت تشکیل این زیست بوم گفت: توانمندسازی مدیران و کارشناسان در حوزههای مختلف با به اشتراک گذاری تجارب و ظرفیتها به منظور توسعه فناوری، از دیگر اهداف تشکیل زیستبوم شرق کشور است.
همچنین محمدنبی شهیکی تاش، رئیس پارک علم وفناوری سیستان و بلوچستان گفت: ضعف ما در حوزه توسعه بازار از ایرادات اساسی محسوب میشود و اکثر استانهای حوزه شرق دارای بازارهای مرزی است که تا کنون آنطور که باید از این ظرفیت استفاده نشده است.
وی افزود: ایجاد زنجیره ارزشی راهبردی بین زیستبوم شرق از اقداماتی است که باید مد نظر گرفته شود و در حال حاضر با وجود پتانسیل بالای استانها نیاز به تقسیم کار منطقه ای کاملا حس میشود.
رئیس پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در منطقه شرق سه حوزه راهبردی وجود دارد و آن حوزه صنایع معدنی، اقتصاد دیجیتال و حوزه کشاورزی است که باید این سه حوزه را در منطقه شرق پرورش دهیم.
رضا لطفی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: در حال حاضر بزرگترین ضعف جوانان ما عدم ریسک پذیری و گرایش به کپی کاری است.
وی ادامه داد: ما باید در پارکهای علم و فناوری به آموزش جسارت جهت حل مسئله برای بار اول بپردازیم وصرفا به دنبال ایده پروری نبوده و شرکتهارا به سمت حل مسئله برای بار اول سوق دهیم.
در ادامه این نشست محمدرضا قربانی، رئیس پارک علم وفناوری خراسان شمالی گفت: تشکیل این زیست بوم و ایجاد شبکه سازی و تعاملات میان پارکهای علم و فناوری کشور میتواند به توسعه بازار شرکتهای شرق کشور کمک شایانی کند و ما با معرفی ظرفیتها به صورت منطقهای در اقتصاد ملی نقش بزرگی ایفا کنیم.
محمدحسن مجیدی، رئیس پارک علم وفناوری خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: از مهمترین دستاوردهای تشکیل این زیست بوم فرصت ارتباط فناوران با سایر پارکهای منطقه شرق کشور است که این در توسعه بازارهای داخلی و خارجی نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
گفتنی است، در این نشست که با هدف برقراری ارتباط نظاممند و بهرهگیری از توانمندیهای علمی و فنی و ظرفیتهای موجود در شرق کشور (پارکهای علم و فناوری خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و دانشگاه فردوسی) با حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف برگزار شد، تفاهمنامه همکاری توسعه زیست بوم نوآوری شرق ایران نیز به امضاء حاضرین رسید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید