تشدید نظارت بر طرح رجیستری گوشیهای تلفن همراه؛ هشدار به متخلفان
با توجه به افزایش فعالیت غیرقانونی شبکههای متخلف در حوزه رجیستری تلفن همراه از مبادی هوایی، زمینی و دریایی و آسیب به ساختار رسمی بازار با سفتهبازی و دلالی، نظارت جدیتر بر اجرای طرح رجیستری تلفن همراه ضرورتی اجتناب ناپذیر به نطر میرسد.
به گزارش سیتنا، با افزایش قاچاق گوشیهای تلفن همراه و ورود غیرقانونی این دستگاهها به بازار، مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کردند که نظارت بر اجرای طرح رجیستری تلفن همراه تشدید میشود. این اقدام با هدف حمایت از واردکنندگان رسمی، جلوگیری از فرار مالیاتی و ارتقای امنیت کاربران انجام شده است.
کشف یکی از بزرگترین پروندههای قاچاق تجهیزات الکترونیکی
اخیرا خبری مبنی بر اینکه ۲۱ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یکی از بزرگترین پروندههای قاچاق تجهیزات الکترونیکی کشور، به ارزش تقریبی ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در استان بوشهر کشف و توقیف شد، منتشر شده است.
براساس اعلام مهدی مهرانگیز، رئیس کل دادگستری استان بوشهر متهمان این پرونده با جمعآوری گذرنامه شهروندان، بهویژه مسافرانی که سابقه سفر خارجی داشتند، اقدام به رجیستری غیرقانونی و واردات گسترده گوشیهای تلفن همراه کردهاند.
متهمان با جمعآوری گذرنامه شهروندان، اقدام به رجیستری غیرقانونی و واردات گسترده گوشیهای تلفن همراه کردهاند.
محسن حاجمحمدی کارشناس اقتصادی در گفتوگویی با میزان ضمن تأکید بر ضرورت هوشیاری دستگاههای اجرایی برای برخورد با متخلفان، گفت: شبکههای متخلف در حوزههای مختلف از جمله تلفن همراه از مبادی هوایی، زمینی و دریایی اقدام به فعالیتهای غیرقانونی میکنند و با سفتهبازی و دلالی، ساختار بازار رسمی را با آسیب جدی مواجه میکنند.
عواقب جدی رجیستری غیرقانونی
وی ادامه داد: درآمدهای غیرقانونی حاصل از این فعالیتها پس از ورود به چرخه پولشویی و سرمایهگذاری در بازارهایی نظیر ارز، سکه، مسکن و زمین، موجب ایجاد نوسانات شدید اقتصادی و برهم خوردن تعادل بازار میشود.
حاجمحمدی با اشاره به عواقب جدی رجیستری غیرقانونی، گفت: ۲۱ هزار خریدار این گوشیها ممکن است در آینده با مشکلات حقوقی و فنی جدی مواجه شوند و لازم است مردم در زمینه در اختیار قراردادن مدارک و اطلاعات خود هوشیارتر عمل کنند.
گفتنی است؛ طرح رجیستری، مکانیزمی برای شناسایی و ثبت گوشیهای قانونی در شبکه اپراتورهای تلفن همراه است. بر اساس این طرح، تنها گوشیهایی که از مبادی قانونی وارد شده و در سامانه همتا ثبت شدهاند، مجاز به فعالیت در شبکه تلفن همراه کشور هستند.
عواقب استفاده از گوشی رجیسترنشده
بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گوشیهایی که بهطور غیرقانونی وارد کشور شده و در سامانه ثبت نشدهاند، پس از مدت کوتاهی از دسترس خارج شده و خدمات اپراتورهای تلفن همراه از جمله تماس، پیامک و اینترنت همراه برای آنها غیرفعال میشود. همچنین، فروشندگان این دستگاهها مشمول جریمه و پیگرد قانونی خواهند شد.
طرح رجیستری، مکانیزمی برای شناسایی و ثبت گوشیهای قانونی در شبکه اپراتورهای تلفن همراه است.
در همین حال، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: «خرید گوشیهای قاچاق، اگرچه ممکن است در ابتدا ارزانتر به نظر برسد، اما در نهایت به ضرر مصرفکننده خواهد بود. مردم باید گوشیهای دارای کد فعالسازی معتبر را از فروشگاههای مجاز تهیه کنند.»
کاربران پیش از خرید گوشی باید از طریق سامانه همتا (با ارسال کد IMEI به شماره ۷۷۷۷) از قانونی بودن دستگاه اطمینان حاصل کنند. همچنین توصیه میشود در زمان خرید، فاکتور معتبر دریافت کرده و شماره فعالسازی را با دقت بررسی کنند.
انتهای پیام
گزارش از سارا استوار
افزودن دیدگاه جدید