شرایط امروز صنعت برق در انتظار صنعت ارتباطات، در صورت پایین نگهداشتن غیرواقعی تعرفهها
رئیس هیأت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، گفت: پایین نگه داشتن غیرواقعی تعرفههای خدمات ارتباطی نهتنها به نفع مردم نیست، بلکه منجر به فرسودگی شبکهها و کاهش کیفیت خدمات خواهد شد و همچون شرایط امروز صنعت برق، در آینده نزدیک پایداری زیرساختهای حیاتی مخابراتی کشور هم با تهدید مواجه خواهد شد.
حسین ریاضی، رئیس هیأتمدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفتوگو با خبرنگار سیتنا با انتقاد از سیاستهای گذشته در حوزه سرمایهگذاری در زیرساختهای برق کشور، گفت: در دهه گذشته به اندازه کافی در توسعه زیرساختهای برق سرمایهگذاری نشده و نتیجه آن امروز در قالب قطعیهای مکرر برق در خانهها، بیمارستانها، صنایع و مناطق حیاتی قابل مشاهده است، این در حالی است که اگر هزینه واقعی برق از مردم دریافت میشد، امروز با این بحران مواجه نبودیم.
وی افزود: سؤال من از مردم این است که آیا ترجیح میدهند ۱۰ سال پیش پول بیشتری برای برق پرداخت میکردند یا امروز با قطعیهای مکرر، از کار افتادگی تجهیزات، تعطیلی کارخانهها و بیکاری کارگران مواجه باشند؟ مطمئنا اکثریت مردم ترجیح میدادند هزینه بیشتری پرداخت کنند، اما با خدمات پایدار روبهرو باشند.
حوزه ارتباطات با خطری مشابه صنعت برق مواجه است
ریاضی با مقایسه شرایط فعلی صنعت برق با صنعت ارتباطات اظهار کرد: در حوزه ارتباطات نیز خطر مشابهی وجود دارد، اگر تعرفهها به صورت غیرواقعی پایین نگه داشته شود، شرکتهای ارتباطی مانند مخابرات، همراه اول، مبیننت و آسیاتک قادر به توسعه شبکه، بهروزرسانی تجهیزات و حتی نگهداری وضعیت فعلی نخواهند بود، این روند نهایتاً منجر به افت کیفیت، قطع خدمات و زیان مستقیم برای مردم خواهد شد.
اگر تعرفههای ارتباطی به صورت غیرواقعی پایین نگه داشته شود، شرکتهای ارتباطی قادر به توسعه شبکه، بهروزرسانی تجهیزات و حتی نگهداری وضعیت فعلی نخواهند بود.
تعرفه خدمات ارتباطی در ایران، یکپنجم تا یکدهم کشورهای منطقه است
رئیس هیأت مدیره سندیکای صنعت مخابرات در ادامه گفتوگو با سیتنا با اشاره به هزینههای سنگین تأمین تجهیزات مخابراتی، گفت: اکثر تجهیزات، چه داخلی و چه وارداتی، وابسته به ارز خارجی هستند. اکنون تعرفههای ارتباطی در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه، بین یکپنجم تا یکدهم است. این یعنی اپراتورها با تعرفههایی بسیار پایینتر از حد واقعی در حال فعالیت هستند که این موضوع به پایداری آنها لطمه میزند.
وی در ادامه تأکید کرد: افزایش منطقی تعرفهها نهتنها به زیان مردم نیست، بلکه زمینهساز ارتقاء کیفیت خدمات، توسعه فناوری و جلوگیری از ورشکستگی زیرساختهای حیاتی کشور است؛ مردم باید بدانند اگر امروز اقدام نکنیم، در آینده همین ارتباطات حداقلی هم از دست خواهد رفت.
افزایش منطقی تعرفهها نهتنها به زیان مردم نیست، بلکه زمینهساز ارتقاء کیفیت خدمات، توسعه فناوری و جلوگیری از ورشکستگی زیرساختهای حیاتی کشور است.
ریاضی با بیان اینکه توسعه شبکههای ارتباطی مستلزم جذب سرمایهگذار است، گفت: بدون تنظیم گری درست اقتصادی این بخش توسط رگولاتوری و وزارت ارتباطات، هیچ سرمایهگذاری حاضر به ورود در این حوزه نخواهد بود، باید با محاسبه کارشناسی مشخص شود کف درآمد لازم برای نگهداری و توسعه شبکه چقدر است و بر آن اساس، تعرفهها بازبینی شود.
او در پایان با پیشنهاد تفکیک خدمات پایه و رفاهی گفت: می توان بخش کوچکی از خدمات پایه مانند تماس اضطراری یا دسترسی کوتاهمدت به اینترنت را با تعرفه فعلی نگه داشت، اما سایر خدمات باید به نحوی قیمتگذاری شوند که منجر به توسعه پایدار شبکهها شوند؛ رسانهها نیز باید نقش خود را در آگاهسازی عمومی ایفا کنند تا تجربه تلخ صنعت برق در حوزه ارتباطات تکرار نشود.
انتهای پیام
گفتوگو از زهرا طاهری
افزودن دیدگاه جدید