ببینید| کاهش تا 15 درصدی هزینههای انرژی در دنیا با هوش مصنوعی؛ پیادهسازی این مدل در شرکت فولاد مبارکه
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، گفت: از آنجا که هوش مصنوعی در جهان توانسته تا ۱۵ درصد هزینههای انرژی را کاهش دهد و از آنجا که با توجه به بحران ناترازی انرژی در کشور، صنایع بزرگ به دنبال راهکارهایی برای کاهش مصرف و ارتقاء بهرهوری هستند، امیدواریم که در ایران نیز این تجربه با موفقیت اجرا شود که البته ما با هدفگذاری همین مدل به دنبال کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف انرژی هستیم.
دکتر سعید زرندی، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار سیتنا در نمایشگاه ایران اکسپو 2025، از برنامههای این شرکت برای استفاده از فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی و تحول دیجیتال در جهت کاهش مصرف انرژی خبر داد.
زرندی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه در سال گذشته حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان برای انرژی هزینه کرده است، گفت: در سال جاری هدفگذاری کردهایم با استفاده از ابزارهای هوشمند و سیستمهای IT، مصرف انرژی را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهیم؛ در همین راستا جلساتی با وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار کردهایم و پروژهای در این زمینه تعریف شده است.
فولاد مبارکه در سال گذشته حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان برای انرژی هزینه کرده است.
به گفته وی، یکی از ۱۲ پروژه پیشران شرکت فولاد مبارکه، موضوع بهینهسازی مصرف انرژی از طریق تکنولوژی است که این پروژه در حال اجراست.
زرندی با تأکید بر اینکه استفاده از هوش مصنوعی در جهان توانسته تا ۱۵ درصد هزینههای انرژی را کاهش دهد، ابراز امیدواری کرد که در ایران نیز این تجربه با موفقیت اجرا شود.
هوش مصنوعی در جهان توانسته تا ۱۵ درصد هزینههای انرژی را کاهش دهد.
چالشهای اجرای فناوریهای نو در صنعت
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامهی گفتوگو با سیتنا ضمن اشاره به چالشهای موجود در مسیر این تحول، گفت: این پروژه در کشور تجربه اول محسوب میشود؛ هرچند چند شرکت داخلی و بینالمللی مراجعه داشتهاند، اما تا امروز در این سطح کار نشده است. چارچوب کار در حال شکلگیری است و امیدواریم در سال جاری بتوانیم نتایج اولیه را مشاهده کنیم.
سرمایهگذاری در تولید؛ راهبرد کلیدی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۴
دکتر زرندی در ادامه با اشاره به شعار سال مبنی بر "سرمایهگذاری در تولید"، اقدامات شرکت فولاد مبارکه را تشریح کرد.
وی اظهار داشت: در دنیا شرکتهای بزرگ، نقش مهمی در توسعه دارند. ما نیز در ایران پنج پروژه اولویتدار را در داخل مجموعه و هفت پروژه دیگر را در شرکتهای تابعه تعریف کردهایم. این پروژهها در مجموع معادل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری را شامل میشوند.
زرندی افزود: رویکرد ما تمرکز بر تولیدات با ارزش افزوده بالاست؛ هم از طریق ارتقاء محصولات فعلی و هم با ورود به پروژههای جدید. انتظار ما از دولت این است که بسترهای لازم را برای تسهیل این نوع سرمایهگذاریها فراهم کند.
خبرنگار: سارا استوار
تصویربردار: سهند بیژن نیا
افزودن دیدگاه جدید