سرمایهگذاری در صنعت فضایی، راهی به سوی توسعه پایدار کشور
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، گفت: صنعت فضایی به عنوان یک حوزه اقتصادی حائز اهمیت است و جذب سرمایهگذاریهای خصوصی در این زمینه میتواند به پیشرفت کشور کمک شایانی کند.
به گزارش سیتنا، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در دیدار نوروزی با همکارانش در این پژوهشگاه، بر اهمیت جایگاه و نقش پژوهشگاه فضایی ایران در تحقق اهداف ملی حوزه فضایی و لزوم همکاری و همدلی در پیشبرد این اهداف تأکید کرد.
یزدانیان در ادامه، با اشاره به اختیارات اخذ شده از وزیر ارتباطات، بر چابکسازی فرآیندها و افزایش بهرهوری تأکید کرد.
وی، افزود که این اقدام بهمنظور تسهیل در تصمیمگیریها و بهبود شرایط کاری پرسنل انجام شده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی همچنین به اهمیت بهبود وضعیت معیشت کارکنان اشاره داشت.
وی اذعان کرد که همکارانش با وجود دریافتیهای محدود، با تعهد و انگیزه بالا مشغول فعالیتاند و خواستار توجه بیشتر به بهبود وضعیت معیشتی همکاران شد.
یزدانیان با بیان اینکه «همکاران ما، با وجود شرایط سخت، نق نمیزنند، بلکه کار میکنند»، بر لزوم قدرشناسی از سرمایههای انسانی تأکید کرد.
یزدانیان بر اهمیت صنعت فضایی به عنوان یک حوزه اقتصادی تأکید کرد و گفت که جذب سرمایهگذاریهای خصوصی در این زمینه میتواند به پیشرفت کشور کمک شایانی کند.
وی افزود که با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به "سرمایهگذاری برای تولید"، راه اندازی اکوسیستم اقتصادی فضایی در کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.
یزدانیان همچنین به برنامهریزی برای افزایش همکاریها و مشارکت با کشورهای دیگر در زمینه صنعت فضایی اشاره کرد و بیان کرد که این تعاملات میتواند به ارتقاء سطح دانش و فناوری کشور کمک کند. چنین رویکردی نه تنها به تقویت زیرساختهای فضایی کمک میکند، بلکه زمینهساز توسعه اقتصادی پایدار نیز خواهد بود.
در ادامه، وی به دانش فنی و تخصصی پژوهشگاه اشاره کردند و بهویژه به دانش بومی در حوزه باتریهای لیتیومیون اشاره کرد که میتواند یکی از مزیتهای راهبردی کشور در صنعت فضایی و فراتر از آن باشد.
یزدانیان همچنین بر اهمیت همکاریهای بیندستگاهی و تعامل سازنده با سازمان فضایی ایران تأکید کرد و خاطرنشان کرد که تحقق پیشرفت در صنعت فضایی تنها از مسیر همکاری جمعی و تعامل سازنده میان دستگاهها امکانپذیر است.
در بخش دیگری از سخنان خود، یزدانیان به اهمیت توسعه زیرساختهای حیاتی، تدوین چارچوبهای تنظیمگری و ارتقاء توانمندی در حوزه ماهوارههای سنجشی اشاره کرد.
وی تأکید کرد که پژوهشگاه باید با تولید دانش و فناوری، در مسیر ایجاد سرریزهای دانشی به سایر بخشها و صنایع کشور حرکت کند.
یزدانیان همچنین یکی از چالشهای اصلی دیگر پژوهشگاهها کشور را عدم وجود تعریف دقیق شرح وظایف و نداشتن کارفرمای سفارش دهنده پروژه دانستند. این درحالی است که پژوهشگاه فضایی به واسطه داشتن پروژههای مشخص و هدفمند، از جمله طراحی و ساخت قطعات و تحقق پرتاب، مسیر روشنی در پیش دارد.
وی منابع انسانی را سرمایه ارزشمند پژوهشگاه دانست و گفت: «نیروی انسانی ما برگ برنده پژوهشگاه است. باید از ظرفیتهای آنها بیش از پیش بهره ببریم.»
در پایان، یزدانیان ضمن قدردانی از زحمات مدیران پیشین، برای مدیران جدید آرزوی توفیق کرد و ابراز امیدواری نمود که با همراهی و همافزایی، سالی سرشار از دستاوردهای ارزشمند پیش رو داشته باشیم.
وی با تأکید بر این نکته که تنها با همفکری و تعامل میتوانیم در مسیر پیشرفت و توسعه کشور گام برداریم، جلسه را به پایان رساند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید