کدخبر :316422 پرینت
15 اسفند 1403 - 14:08

پژوهشگاه فضایی؛ عمود خیمه صنعت فضایی کشور

معاون آماد، امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: تعداد زیادی نهاد هوافضا در کشور داریم و یکی از سکان های مهم پژوهشگاه فضایی ایران است که می تواند نقش عمود خیمه صنعت فضایی کشور را داشته باشد.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، میز تخصصی فضایی روز گذشته (سه شنبه، ۱۴ اسفندماه) در محل پژوهشگاه فضایی ایران با حضور وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، سید مهدی فرحی، معاون آماد، امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، جهانگیر جدی، دبیر میز فضایی دانشگاه عالی دفاع ملی، دکتر توفیق زاده، کارشناس صنعت دفاع و تنی چند از صاحب نظران حوزه فضا، برگزار شد.

یزدانیان

وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، در این مراسم، اظهار کرد: ماموریت پژوهشگاه فضایی ایران توسعه فناوری ها، زیرساخت ها و سامانه های بومی در راستای استفاده صلح آمیز از فضا و بهبود زندگی بشر در چارچوب اولویت های کشور برای توسعه پایدار علمی، فناوری، اقتصادی و فرهنگی است.

وی، افزود: پژوهشگاه فضایی ایران در سال 1390 به منظور پاسخگویی به نیازهای کشور در زمینه علوم و فناوری فضایی راه اندازی شده است. این پژوهشگاه سازمانی دانش بنیان با ساختاری محصول محور و نوآور در عرصه اکتساب فناوری های صلح آمیز فضایی است که با برخورداری از نیروهای نخبه و مجرب در زمینه های مختلف علوم فضایی از جمله مطالعه، طراحی و ساخت ماهواره های مخابراتی، سنجشی و ناوبری فعالیت میکند. در مجموعه این پژوهشگاه، متخصصان و محققان با تخصص هایی چون مهندسی هوافضا، مکانیک، برق، کامپیوتر، مواد، شیمی، صنایع و پلیمر برای توسعه علوم و فناوری فضایی کشور فعالیت می نمایند.

یزدانیان، اشاره کرد: پژوهشگاه فضایی ایران از پژوهشکده‌هایی همچون پژوهشکده‌ سامانه های ماهواره، پژوهشکده سامانه های حمل و نقل فضایی، پژوهشکده‌ مکانیک، پژوهشکده‌ مواد و انرژی و پژوهشکده‌ رانشگرهای فضایی بهره مند است. مرکز تحقیقات فضایی این پژوهشگاه نیز خدمات سنجش از دور فضایی را پیش می برد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران پیرامون نقشه راه توسعه محصول، عنوان کرد: در زمینه ماهواره های تصویربرداری، در سال 1402 پرتاب ماهواره پارس 1 را در دستورکار داشتیم. ماهواره پارس 2 نیز امسال در مراسم روز فناوری فضایی رونمایی شد. انشالله در سال 1407 نیز ماهواره پارس 3 را در برنامه ریزی خود داریم و همچنین در سال 1410 پارس 4 را در دستورکار پژوهشگاه قرار داده ایم که ماهواره های سنجش از دور اپتیکی هستند.

وی، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فضایی ایران توسعه ماهواره های پژوهشی ناوک، مهدا و ثریا را در دستورکار داشته است؛ همچنین ماهواره های پژوهشی پژوهش 1،2،3،4،5 و6 با همکاری بخش خصوصی و دانشگاهی در برنامه قرار دارد و طی دو سال اخیر از حدود 300 پروژه دانشجویی نیز حمایت کرده ایم.

فرحی

سید مهدی فرحی، معاون آماد، امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، نیز گفت: سال 1403 علی رغم همه مشکلات و چالش ها، سال بسیار خوبی از منظر فضایی بود.

وی، ادامه داد: عملکرد بخش فضایی در سال های اخیر در مقایسه با سال های قبل تر که بودجه ای به بخش فضایی کشور داده نمیشد، جای تشکر دارد. در سال هایی که توجه خوبی به بخش فضایی نمیشد، سعی کردیم تا چراغ فضایی کشور را روشن نگه داریم.

سردار فرحی ضمن تقدیر از دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران، عنوان داشت: پژوهشگاه فضایی ایران می تواند نقش عمود خیمه صنعت فضایی کشور را داشته باشد.

معاون آماد، امور صنعتی و تحقیقاتی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، تاکید کرد: تعداد زیادی نهاد هوافضا در کشور داریم و یکی از سکان های مهم پژوهشگاه فضایی ایران است که تاکنون نقش آفرین بوده است.

جدی

جهانگیر جدی، دبیر میز فضایی دانشگاه عالی دفاع ملی، گفت: حوزه فضایی کشور با چالش هایی رو به رو است.  ساختار مدیریتی و اجرایی فضایی کشور، خطوط فاصل و هماهنگی برنامه دفاعی و غیر دفاعی، ایجاد عزم ملی و مطالبه عمومی برای توسعه فناوری فضایی، رفع اثر تحریم ها در حوزه فضایی، حفظ و ارتقای نیروی انسانی متخصص و نخبه، تامین مالی فعالیت های فضایی، تهدیدات شرکت های چند ملیتی در فعالیت های فضایی، استقرار ادوات نظامی در فضا و نظامی سازی فضا و وضعیت و تهدیدات ابر منظومه های ماهواره ای، تعدادی از این چالش ها است.

توفیق زاده

دکتر توفیق زاده، کارشناس صنعت دفاعی، نیز اظهار کرد: کشورهای عضو بریکس از ظرفیت صنعتی بالایی برخوردار هستند و پلتفرم های فضایی در مجموعه بریکس برقرار است و اکنون موضوعی که به ذهنمان رسیده این است که پلتفرم جامع فعالیت فضایی کشورهای بریکس را ایجاد کنیم؛ تعداد کشورهای عضو بریکس از پنج به 10 افزایش پیدا کرده است. لذا، استفاده از ظرفیت های کشورهایی عضو بریکس برای صنعت فضایی ایران میتواند بسیار مفید باشد.

برای مشاهده گزارش تصویری این مراسم اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام

خبرنگار: فرزانه احمدی منش

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.