سردرگمی در اظهارات مسوولان دولت پیرامون دلیل بحران قطعی های برق
با تشدید کمبود برق در ایران اگرچه در جدیدترین اظهارات مسوولان دولت هم دلیل اصلی این بحران، بین تامین نشدن سوخت نیروگاهها و مشکلات در تجهیزات فنی انتقال برق سردرگم ماند، ولی نهایتا بدون اشاره به سهلانگاری ها در تامین برق و گاز خانگی و صنایع، باز هم بر مصرف لجام گسیخته مردم و ضرورت صرفهجویی تاکید شد.
به گزارش سیتنا، تشدید کمبود برق در ایران که از ۲۰ هزار مگاوات به ۲۵ هزار مگاوات رسیده است، موجب تشدید خاموشیها و قطعی بدون برنامه و چند ساعته برق شده است، مانند آنچه روز سهشنبه ۲۳ بهمن در نیمی از پایتخت رخ داد.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، روز چهارشنبه و در پاسخ به خبرنگاران، دلیل قطعی گسترده و طولانیمدت برق در نقاط مختلف تهران را تامین نشدن سوخت نیروگاهها اعلام کرد، اما لحظاتی بعد، محسن پاکنژاد، وزیر نفت، به خبرنگاران گفت که دلیل این اتفاق به ذخایر سوخت نیروگاهها ارتباطی ندارد و در تجهیزات فنی انتقال برق مشکلاتی وجود داشته است.
۹۰ درصد برق ایران از طریق نیروگاههای حرارتی که با سوختهای فسیلی فعالیت میکنند، تامین میشود. با شروع فصل سرد سال، به دلیل بیتوجهی مسئولان به سرمایهگذاری در زیرساختهای حوزه انرژی به منظور افزایش توان تولید گاز و برق، اخباری مبنی بر خالی بودن ذخایر نیروگاهی منتشر شد و در ادامه، استفاده نیروگاهها از مازوت یا نفت کوره به اوج رسید که در آلودگی هوای شهرها تاثیر زیادی داشت.
با این حال وزرای دولت چهاردهم در مواجهه با این بحران، بدون اشاره به سهلانگاری ها در تامین برق و گاز خانگی و صنایع، مردم را مقصر بحران کمبود برق و گاز معرفی و مدام بر ضرورت صرفهجویی تاکید میکنند.
این در حالی است که نگاهی به آمارهای جهانی نشان میدهد علاوه بر مصرف برق، سرانه مصرف گاز هم در ایران نسبت به دیگر کشورهای منطقه، پایینتر است. ایران با در اختیار داشتن ۳۳.۷ تریلیون مترمکعب، در کنار روسیه، یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد. سرانه مصرف گاز ایران در حال حاضر، دو هزار و ۲۵۰ مترمکعب است که از کشورهایی مانند قطر با ۱۶ هزار و ۵۳۰ مترمکعب، بحرین با ۱۱ هزار و ۳۱۵ مترمکعب، عمان با هشت هزار و ۳۵۰ مترمکعب، کویت با پنج هزار و ۴۵۰ مترمکعب، امارات متحده عربی با هشت هزار و ۵۵۰ مترمکعب یا عربستان سعودی با سه هزار و ۴۱۵ مترمکعب کمتر است.
بر اساس گزارش سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، در حوزه برق نیز میزان مصرف در بسیاری از کشورهای جهان با جمعیت کمتر از ایران، بالاتر است و بنا بر جدول میزان مصرف برق به ازای هر نفر، ایران با وجود دارا بودن بیشترین ذخایر گازی و سومین ذخایر نفتی و فسیلی جهان، در رتبه ۳۲ جهان قرار دارد.
در موردی دیگر، گزارش وبسایت Our World In Data درباره محاسبه کل انرژی مصرفشده در سال ۲۰۲۲ و اینکه چقدر از آن مربوط به برق بوده، حاکی از آن است که ایران در رتبه ۷۳ جهان قرار دارد و ۱۰.۱۶ درصد از کل انرژی مصرفی ایران انرژی برق بوده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید