کدخبر :14066 پرینت
26 فروردین 1393 - 09:06

"واعظی" رییس کمیته همکاری‎های مشترک ایران و ترکیه: تبادلات تجاری خود با ترکیه را تا مرز 30 میلیارد دلار افزایش می‎دهیم/ شهرک‌های صنعتی مشترک در مرز بازرگان ایجاد می‎کنیم

متن خبر

اگرچه در سال 2002 روابط تجاری میان دو کشور ایران و ترکیه یک میلیارد و 200 میلیون بود، این رقم سال گذشته به بیش از 14 میلیارد دلار رسید و افزایشی بالغ بر 10 برابر را تجربه کرد، اما مسوولان دو کشور برنامه دارند تا همکاری‌های اقتصادی خود را تا مرز 30 میلیارد دلار در سال گسترش دهند.

 

به گزارش خبرنگار "سیتنا" در محل  اجلاس کمیته مشترک همکاری های ایران و ترکیه، دکتر "محمود واعظی" رییس کمیته مشترک بین دو کشور با اشاره به این‌که هدف‌گذاری‌هایی صورت گرفته تا دو کشور سطح همکاری‌های اقتصادی خود را تا مرز 30 میلیارد دلار گسترش دهند، اظهار کرد: طی ماه‌های ژانویه و فوریه 2014 یعنی ماه‌های دی‌ماه و بهمن‌ماه سال گذشته 2.4 میلیارد دلار حجم تجارت میان دو کشور ترکیه و ایران بوده است و تنها در ماه مارس 2014 ایران حدود 34 هزار و 426 خودرو از مرز بازرگان وارد کرده که تمام این‌ها علائم خوبی میان دو کشور است و این نکته را بیان می‌کند که هدف‌گذاری‌های که میان دو کشور صورت گرفته برای آینده به راحتی قابل دسترسی خواهد بود.

 

واعظی هم‌چنین بر لزوم برطرف شدن موانع گسترش همکاری میان دو کشور اشاره کرد و با اشاره به آمادگی ایران برای همکاری‌های بیشتر در این زمینه عنوان کرد: زمانی حجم ارتباطات تجاری دو کشور گسترش پیدا می‌کند که بخش خصوصی دو کشور بتوانند با یکدیگر مراوده کند. اکنون بخش خصوصی ایران از همکاری بخش خصوصی ترکیه استقبال می‌کند و ما در تلاشیم که زمینه‌های مناسب برای همکاری میان این دو بخش فراهم شود.

 

وزیر ارتباطات کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مواردی مانند ایجاد دروازه‌های مرزی و شهرک‌های صنعتی مشترک در مرز بازرگان اشاره و تاکید کرد: مواردی از این دست باید حتما مورد توجه قرار گیرند.

 

واعظی در عین حال به بحث اهمیت نفت و گاز و بیمه اشاره کرد و افزود: بحث توسعه‌ی حمل‌ونقل و ترانزیت میان دو کشور از دیگر موارد مهمی است که موجب گسترش روابط اقتصادی ایران و ترکیه می‌شود و علاوه بر این مردم این دو کشور را بهم نزدیک‌تر می‌کند.

 

وی هم‌چنین به بحث توسعه گردشگری میان دو کشور اشاره کرد و گفت: می‌توان در این زمینه هم بر روی همکاری‌های سه‌جانبه مذاکره کرد.

 

رییس کمیته تشکیل شده میان دو کشور در ایران هم‌چنین اظهار کرد: دولت ایران علاقه‌مند است همکاری‌های بلند‌مدت را از این پس بیشتر مورد توجه قرار داده و درباره‌ی همکاری در زمینه‌های نفت و گاز تلاش بیشتری صورت بگیرد.

 

واعظی عنوان کرد: در این میان لازم است مکانیزمی طراحی شود تا تمام اسنادی که پیش از این تهیه شده، اما به مرحله‌ی اجرا نرسیده از این پس عملیاتی شود و در قرار‌داد‌های جدید مواردی مورد توجه قرار گیرد که تنها حالت تبلیغاتی نداشته و جنبه‌ی عملیاتی هم داشته باشد.

 

وی اظهار کرد: پیش از این نیز در قرار‌داد‌های طراحی شده میان دو کشور برخی بند‌ها بوده که هر دو کشور در اجرای آنها تا حدی دچار تردید بوده است که اکنون توصیه‌ی ما این بوده که صلاح نیست این موارد در قرار‌داد وارد شوند.

 

رییس کمیته تشکیل شده میان دو کشور در ایران هم‌چنین یادآور شد: لازم است موافقت‌هایی صورت گیرد تا از این پس چهار کمیته که با عنوان‌های کمیته نفت و انرژی، تجارت و سرمایه‌گذاری و همکاری‌های بانکی، حمل‌ونقل و ترانزیت و موارد عمومی و کلی طراحی شده‌اند فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

 

واعظی هم‌چنین یادآور شد: لازم است متنی که بیش از این میان سفرای دو کشور به امضاء رسیده ظرف امروز و فردا به نتایج مثبت برسد.

 

به گزارش خبرنگار سیتنا، در ادامه "جودت ییلماز" وزیر توسعه ترکیه هم، اظهار داشت: در حال حاضر جمعیت ایران و ترکیه بیش از 150 میلیون نفر می‌شوند و با قدرت خرید و درآمد ملی دو کشور این ظرفیت وجود دارد که سالانه بیش از دو تریلیون دلار بابت همکاری‌های این دو کشور هزینه شود.

 

وی ادامه داد: در سال 2002 روابط تجاری میان این دو کشور یک میلیارد و 200 میلیون بود که سال گذشته این رقم به بیش از 14 میلیارد رسیده بود و افزایشی بالغ بر 10 برابر را تجربه می‌کرد.

 

وزیر توسعه ترکیه در ادامه صحبت‌های خود عنوان کرد: در سال 2013 در لیست کشور‌های وارد‌کننده از ترکیه، ایران در رتبه‌ی دهم قرار داشت و در زمینه واردات نیز ششمین کشوری که در سطح واردات ترکیه قرار داشت، مربوط به ایران بود. البته با توجه به ظرفیت‌های این دو کشور هم‌چنان این ارقام بسیار کم است و روسای جمهور دو کشور اهدافی به مراتب بزرگ‌تر را در این زمینه تعریف کرده‌اند.

 

ییلماز با بیان این‌که در جریان سفر نخست وزیر ترکیه به تهران قرارداد تجارت ترجیحی میان دو کشور به امضاء رسیده اظهار کرد: امیدواریم امضای این قرار‌داد موجب پیشرفت قابل توجه میان دو کشور شود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پروسه‌ی پیشرفت این قرار‌داد میان مردم دو کشور طی شود.

 

وزیر توسعه ترکیه در صحبت‌های دیگری بر لزوم تسهیل روابط تجاری دو کشور اشاره کرد و افزود: لازم است در این زمینه کاری کنیم که دیوان‌سالاری و بوروکراسی اداری حذف شود تا کارها با سرعت بیشتری پیش روند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف مهم‌ترین مساله این است که بخش خصوصی دو کشور بتوانند روابطی مناسب با یکدیگر برقرار کنند.

 

وی با اشاره به جلسه‌ای که قرار است فردا در اتاق بازرگانی ایران برگزار شود، یادآور شد: ما براین باوریم که نباید بحث‌های دو کشور تنها به موضوع تجارت محدود شود، چرا که سرمایه‌گذاری مشترک میان دو کشور اهمیت بسزایی دارد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.