کد مطلب: 

12087

انواع ترفندهای کلاهبرداری در سایت‌های همسریابی

رییس پلیس فتای استان گلستان درمورد کلاهبرداری از طریق عضویت در سایت‌های همسریابی و دوست‌یابی به شهروندان هشدار داد و گفت: اینترنت و فضای مجازی راهی مطمئن برای همسریابی نیست.

به گزارش سیتنا،  سرهنگ حبیب‌الله رجبلی در تشریح این خبر گفت: اتکا به اینترنت و فضای مجازی ممکن است در نگاه اول راهی آسان برای همسریابی تلقی می‌شود ولی واقعیت آن است که فضای نامطمئن مجازی می‌تواند فرصتی را برای سوء استفاده‌کنندگان نیز فراهم تا با دام‌افکنی اقدام به کلاهبرداری و فریب و آسیب به متقاضیان این خدمات را کنند.

وی همچنین تصریح کرد: این طیف از کلاهبرداران از طریق درست کردن پروفایل (ID) در سایت‌های همسریابی، دوستیابی و جعل هویت و جنسیت و جلوه دادن خود به عنوان یک فردی از خانواده مرفه و تحصیل کرده و شاغل در یکی از شرکت‌های معتبر اروپایی که قصد ازدواج در ایران و نقل مکان به یک کشور خارجی را دارند، اقدام به فریب دختران و پسران می‌کنند.

وی گفت: کلاهبرداران در ادامه پس از ایجاد ارتباط عاطفی تدریجی و مبادله شماره تماس تلفنی و پست الکترونیکی با ترفندهای مختلف از جمله تصادف، در دسترس نبودن هزینه درمان و مواردی از این قبیل، بزه‌دیدگان را فریب داده و از آنان درخواست پول به عنوان قرض داشته و پس از خاتمه پروسه کلاهبرداری اقدام به خاموش کردن تلفن همراه که تنها راه ارتباطی بزه دیده است، می‌کنند.

وی گفت: در این موارد نیز بزه‌دیده به جهت حفظ آبرو در این گونه ارتباطات از شکایت علیه مجرم صرف نظر می‌کند.

رجبلی در ادامه بااشاره به بهره‌گیری از رسانه‌ها جهت افزایش آگاهی شهروندان جهت پیشگیری از این‌گونه جرایم گفت: کلاهبرداران در فضای مجازی به راحتی با تکیه بر اصل گمنامی و بهره‌گیری از مهندسی اجتماعی اقدام به فریب کاربران ساده لوح و متمایل به دوستی و کمک به دیگران می‌کنند. بنابراین توصیه می‌شود شهروندان از عضویت در این‌گونه سایت‌ها خودداری کنند، به یاد داشته باشند دوستی‌های اینترنتی، رابطه و گفتگوهای فضای مجازی هرگز نمی‌توانند مانند گفتگو با یک شخص واقعی باشد. اگر واقعا نیاز به صحبت کردن دارند سعی کنند با دوستان واقعی خود یا افراد خانواده‌تان صحبت کند و در این سایتها اعضا می‌توانند با جلب اعتماد سایرین اقدام به سوءاستفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی و اخاذی از آنها کنند.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2014-01-09 08:39

دیدگاه‌ها

تصویر fateme
فقط قبل از قضاوت لطفا تا آخر بخونین! آخه من نمیدونم ، یافتن همسر تو سایت هایی مثل همسریابی شیدایی یا دیگر سایت های همسریابی چه فرقی با یافتن شریک زندگی به روش معمول دارد؟ مهم اینست که قبل از اقدام به ازدواج سعی کنیم فرد را با روش های اطمینان بخش بشناسیم. بعضی ها جوری نظر و اسم رو این سایت ها میزارن که انگار فرد مستقیما از درون اینترنت با فرد مورد نظر ازدواج میکند ... (( مثلا اسم میزارن ازدواج اینترنتی)) بابا .... این سایت ها فقط معرفی اولیه میکنند ، مثل اینکه ما شخصی رو تو دانشگاه ، تو فیس بوک ، تو اتوبوس و ... میبینیم و ازش خوشمون میاد ، آیا همونجا بلافاصله تصمیم میگیریم که ازدواج کنیم؟ نه عزیزم ، فکر میکنیم ، تحقیق میکنیم ، مشورت میکنیم و با خانواده طرف آشنا میشیم و بعد ازدواج میکنیم ، پس تو این قضیه اینترنت نقشش چقد بود که اسمش رو ازدواج اینترنتی گذاشتیم؟ اینکه این روش به نظر بعضی ها یه جوریه که با مزاقشون سازگار نیست مشکل خودشون هست ، من کارشناس اسلامی نیستم ، اما فکر کنم اگر خوب اسلام رو مطالعه کنیم، این روش هیچ تناقضی با آن نداشته باشد. میدونید اگه به جای این مشکل تراشی ها کمی درست فکر میکردیم تا حالا چقدر از مشکلات جوانان حل میشد. همینطور دخترا پیر میشن ، فقط بخاطر اینکه خانواده هاشون بخاطر مشغله زیاد دیگه مثل قدیما با دوست و همسایه ارتباط ندارن تا کسی هم بفهمه تو این خونه دختری است که در سن ازدواجه.... و همینطور پسرا هم بخاطر اینکه زیاد نمیشناسن ، معمولا از انتخابشون راضی نیستند ...
ارسال شده توسط fateme در 11 دى 48 - 04:03

افزودن دیدگاه جدید