کد مطلب: 

11935

دکتر جلالی، تاکید کرد: ضرورت فرهنگ سازی برای توسعه‎ی فناوری‎های رایانش ابری در فضای سایبری کشور

دکتر جلالی، تاکید کرد: ضرورت فرهنگ سازی برای توسعه‎ی فناوری‎های رایانش ابری در فضای سایبری کشور

نظریه پرداز موج چهارم و عصر مجازی سه بعدی در جهان، گفت: امیدواریم با برگزاری همایش های متعدد و آشنا کردن متخصصان و مسوولان، توسعه رایانش ابری در ایران محقق شود.

 

به گزارش سیتنا، دکتر علی اکبر جلالی در گفتگو با ستاد اطلاع رسانی نخستین رویداد جامع رایانش ابری و مجازی سازی ایران، بیان داشت: بستر سازی آموزشی و تلاش برای فرهنگ سازی، شناخت نرم افزاری ها و سخت افزارهای مورد نیاز و رسیدن به راهکارهای مناسب در حوزه ذخیره سازی و پردازش اطلاعات به منظور مورد کاوی و داشتن مدلی بومی بر اساس تجربیات موفق جهانی در جهت یکپارچه سازی اطلاعات در کاربردهای مهم فناوری اطلاعات مانند بانکداری الکترونیک، دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک از ضرورت های امروز توسعه فناوری های رایانش ابری در فضای سایبری کشور است.

 

وی افزود: افزایش درآمد ناخالص داخلی (GDP) بر اساس توسعه فناوری های ابری زمانی اتفاق می افتد که یک برنامه منسجم و راهبردی همراه با نقشه راه برای توسعه آن بر اساس امکانات موجود کشور وجود داشته باشد.

 

استاد دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما هنوز چنین برنامه راهبردی و نقشه راهی وجود ندارد که امیدواریم با برگزاری همایش های متعدد و آشنا کردن متخصصان و مسئولان، توسعه این پدیده در کشورمان محقق شود.

 

دکتر علی اکبر جلالی اظهارداشت: فعلا بسیار زود است که از تاثیر بکارگیری فناوری رایانش ابری در اقتصاد و توسعه اشتغال در ایران سخن به میان آوریم؛ فعلا باید هدف اصلی از برگزاری چنین رویداد و همایش هایی، فرهنگ‌سازی، آموزش عمومی و آموزش تخصصی در کشور و معرفی دستاوردهای داخلی و تجربیات موفق خارجی در حوزه رایانش ابری باشد.

 

محقق فناوری اطلاعات گفت: با توجه به تجربیات زیاد کشورهای توسعه یافته و مطالعه شکست ها و موفقیت های آنها، (بطور مثال بررسی دقیق موفقیت ها و شکست های شرکت آمازون به عنوان یک شرکت پیشرو در این زمینه)،  متوجه خواهیم شد که فعلا وضعیت ایران بگونه ای نیست که اقدامات انجام شده در آن قابل مقایسه با آن کشورها در این حوزه باشد و بهتر است مقایسه را به وقت دیگری که فعالیت های جدی در ایران مانند آن کشورها اتفاق افتاد انجام داد.

 

وی خاطرنشان کرد: البته در ایران شرکت های بخش خصوصی اقداماتی را آغاز کرده اند و به دستاوردهای قابل قبولی هم دست یافته اند که امیدوارم تلاش‏های آنها مورد حمایت قرار گیرد و در این همایش نیز به آنها پرداخته شود، موثر بوده و برایشان آرزوی موفقیت دارم.

 

نظریه پرداز موج چهارم و عصر مجازی سه بعدی در جهان یادآوری کرد: هر اقدامی در جهت فرهنگ سازی و معرفی پدیده های جدید در فضای مجازی در کشور را مفید می دانم.

 

جلالی گفت: هنوز بسیاری از متخصصان کشورمان در سطوح مختلف جامعه و بخصوص مسئولان تصمیم ساز کشور در این حوزه از امتیازات و احتمالا بعضی از مشکلات رایانش ابری که در رسانه ها شنیده اند اطلاع دقیقی ندارند، این همایش می تواند توانمندیهای بخش خصوصی در این زمینه را بررسی ، توانمندی نسبی کشور در این حوزه را عرضه و ابعاد وجودی آن را بیشتر روشن کند.

 

عضو هیأت مدیره انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی گفت: مسئولان باید حمایت از این پدیدهای نوین که آثار بسیار مفید در جامعه مجازی فردای کشور دارد را جدی بگیرند و از روزمرگی انجام امور که به یک فرهنگ توسعه فضای مجازی در کشور تبدیل شده خارج شوند و به فردای توسعه فناوری های نوین هم نگاهی داشته باشند، در این راستا انتظار است بیشترین حمایت را از این همایش و نمونه های دیگر آن در این موضوع مهم داشته باشند.

 

دکتر علی اکبر جلالی تاکید کرد: باور ندارم که اقدامات گسترده ای در حوزه رایانش ابری در دستور کار مدیران دولتی توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور باشد، لیکن کار سختی در پیش روی است تا بتوان از این پدیده در یکپارچه سازی داده ها در سطوح مختلف برخوردار شد.

 

عضو کمیته آموزش مجازی کشور، گفت: به نظرم بخش خصوصی، خود باید با روش های نوآورانه و خلاقانه اقداماتی انجام دهد که دولت احساس نیاز کند و با آنها همراه شود.

 

وی افزود: در هر صورت کار توسعه رایانش ابری حتی در کشورهای توسعه یافته با چالش های جدی مواجه بوده است، بنابراین باید انتظار مقاومت های مختلف را در این حوزه داشت.

 

دکتر جلالی در پایان اظهار داشت: به همین دلیل شرکت های بخش خصوصی باید روش های امن سازی فضای رایانش ابری را جدی گرفته تا همواره بتوانند پاسخگوی دغدغه های مسئولان در این حوزه باشند .

 

نخستین رویداد جامع رایانش ابری و مجازی‌سازی ایران با عنوان CloudTech طی روزهای 6 و 7 بهمن ماه 92 در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود.

وب‌سایت رویداد در آدرس اینترنتی http://cloud-tech.ir در دسترس علاقه مندان است.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2014-01-03 13:26

افزودن دیدگاه جدید