کدخبر :11225 پرینت
14 آذر 1392 - 20:20

راه اندازی کتابخانه صوتی برای کودکان روشندل توسط سامسونگ

متن خبر

دوشنبه، 11 آذر طی مراسمی کتابخانه صوتی کودکان نابینا و کم بینا با حضور تعدادی از مقامات و مسئولان عالی رتبه و محترم جمهوری اسلامی ایران و جمعی از اصحاب رسانه در ارسنجان افتتاح شد.

به گزارش سیتنا، در این مراسم، مقامات و مسئولان انجمن نابینایان ایران، سازمان های بهزیستی، توان بخشی، عصای سفید، ارشاد و فرهنگ اسلامی، نمایندگان مجلس، استانداری ها، فرمانداری ها، خیرین و پزشکان و همچنین جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه حضور داشتند.

علی اکبر جمالی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن نابینایان ایران در این مراسم گفت: "با عنایت به محدودیت ها و عدم وجود امکانات مناسب در جامعه برای کودکان نابینا و کم بینا از جمله دسترسی به منابع علمی، فرهنگی و درسی، ایجاد کتابخانه های دیجیتال گویا می تواند خصوصاً در مناطق کمتر توسعه یافته منشا خدمات فراوانی برای این قشر از جامعه باشد. لذا افتتاح کتابخانه دیجیتال گویا ویژه کودکان نابینا و کم بینا در شهرستان ارسنجان منشا این خدمات خواهد بود" .

در همین راستا، منصور شادکام، قائم مقام انجمن نابینایان ایران نیز گفت: "ایجاد کتابخانه دیجیتال گویا ویژه کودکان نابینا و کم بینا می تواند باعث رشد و شکوفایی و پویایی استعدادهای نهفته نونهالان نابینا و کم بینا باشد و پنجره ای به سوی روشنایی و رسیدن به کمال برای آنها بگشاید".

باید گفت که سامسونگ در راستای خدمات عام المنفعه خود تاکنون اقدامات بسیاری را هم در کشورهای جهان و هم در ایران انجام داده است. به طور مثال در سال 2102 اقدام به تاسیس موسسه فناوری در اروپا، مدرسه هوشمند Project Hope در چین، لابراتوار کودکان در مصر، پروژه آموزش برای همه در روسیه، کتابخانه های صوتی در ایران، کتابخانه هوشمند در ویتنام، مجتمع فرهنگی در آمریکای جنوبی و دهکده دیجیتال در آفریقای جنوبی کرده است.

یکی از مسائلی که سامسونگ به آن اهمیت ویژه ای می دهد، بخش هوشمندسازی مدارس است. در همین راستا نیز طرح های آزمایشی برای آموزش و مدرن کردن مدارس با عنوان Project Hope در بیش از 21 کشور از جمله بریتانیا، آلمان، فرانسه، جمهوری آفریقای جنوبی، عربستان سعودی و برزیل اجرا کرده است. علاوه بر این نیز آکادمی و لابراتوارهای مهندسی نیز در کشورهایی چون آفریقای جنوبی، کنیا، نیجریه، ترکیه و اندونزی دایر کرده که هدف از آنها بالا بردن سطح و میزان اشتغال زایی در این کشورهاست.

از دیگر مسائل مهم از نظر سامسونگ بهداشت و بحث پزشکی است که در این راستا نیز اقدام به ساخت مرکز پزشکی سیار کرده که در آن از انرژی خورشیدی استفاده می شود. علاوه بر این بیش از 01 کارمند و اعضای این شرکت، داوطلبانه به مناطقی که به کمک های ضروری پزشکی نیاز دارند، فرستاده شده اند.

بحث بعدی و مهم از نظر سامسونگ کمک به افراد ناتوان و معلول است. این شرکت محصولاتی را مخصوص افراد معلول و ناتوان از جمله نابینایان ساخته است که از میان آنها می توان به ماوسِ ابزارهای گلکسی تب اشاره کرد که متون را می خواند. علاوه بر این، این شرکت برای افراد معلول جسمی، فناوری را با نام eyeCan طراحی کرده که یک ماوس است که با حرکات چشم کنترل می شود.

همانطور که گفته شد، این شرکت در ایران اقدام به احداث کتابخانه صوتی مخصوص کودکان نابینا و کم بینا کرده است. براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی در هر ۵ ثانیه یک نفر در جهان نابینا می شود و هر دقیقه، یک کودک نابینا به دنیا می آید. در حال حاضر 285 میلیون نفر با مشکلات بینایی در جهان وجود دارند که حدود 93 میلیون نابینا و بیش از 242 میلیون نفر کم بینا هستند. این در حالی است که 03 میلیون نفر از این 285 نفر را کودکان تشکیل می دهند . در ایران نیز حدود یک میلیون و 211 هزار نفر دارای معلولیت هستند که از این تعداد 021 هزار نفر آنها نابینای مطلق هستند. این گروه از شهروندان امکان استفاده از خدمات و امکانات شهری، اقامتی، تفریحی و غیره را همانند افراد عادی ندارند و از بسیاری از حداقل های حقوق شهروندی محرومند. مناسب سازی فضاهای شهری، کارآفرینی، حمایت از دانشجویان نابینا، دسترسی به کتاب ها، نشریات و سایر منابع اطلاعاتی و سخت افزارها و نرم افزارهای ضروری از جمله خواسته های آنهاست. البته در این مسیر، انجمن نابینایان ایران که در آذر ماه 02 تاسیس شده، تاکنون اقدامات سازنده ای در زمینه کمک به نابینایان برای ورود امن به اجتماع و گذر از محرومیت های عضوی و تبدیل کردن افراد نابینا به عنصری موفق و توانمند در جامعه داشته است.

بد نیست اطلاعاتی درباره وضعیت کتابخوانی در ایران و به طور خاص در میان کودکان نابینا به دلیل عدم دسترسی آنها به تمامی محتوا ارایه دهیم. هر ایرانی به طور متوسط فقط 2 دقیقه از روز را به مطالعه اختصاص می دهد. در حالی که این میزان در کشورهای توسعه یافته حدود 91 دقیقه در روز است. علاوه بر این، به ازای هر دو کودک ایرانی فقط یک کتاب چاپی وجود دارد.

حال حساب کنید برای نابینایان این آمار چگونه خواهد بود!

بر همین اساس شرکت سامسونگ با در نظر گرفتن نیاز نابینایان به تجهیزات خاص و همچنین کتاب های مخصوص، اقدام به احداث چندین کتابخانه صوتی برای کودکان نابینا و کم بینا در سرتاسر کشور کرده است. در سال گذشته، پنج کتابخانة صوتی در شهرهای زنجان، بندرعباس، ارومیه، کاشان و سنندج دایر شد. امسال نیز اولین کتابخانه صوتی برای کودکان نابینا و کم بینا در تاریخ 11 آذر در ارسنجان فارس افتتاح شد.

سامسونگ در نظر دارد که تعداد 52 مرکز فرهنگی، شامل 29 کتابخانه مخصوص نابینایان و 99 مدرسه هوشمند احداث کند. در این مراکز علاوه بر استفاده از تجهیزات مخصوص، کودکان نابینا برای تعامل با کامپیوتر و ابزارهای مدرن الکترونیکی می توانند از کتاب های صوتی و فیلم های توصیفی نیز بهره مند شوند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.