کد خبر: 341852
29 شهریور 1405 - 13:03

افزایش منطقی تعرفه اینترنت باید با نظارت بر کیفیت، همراه باشد

مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه با تاکید بر ضرورت اصلاح و منطقی‌سازی تعرفه‌های اینترنت، گفت: افزایش تعرفه به‌تنهایی کافی نیست و همزمان با اصلاح قیمت‌ها، نهادهای نظارتی باید بر سرمایه‌گذاری اپراتورها برای ارتقای کیفیت شبکه نظارت کنند.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، اینترنت در سال‌های اخیر از یک ابزار ارتباطی صرف فراتر رفته و به یکی از نیازهای روزمره مردم و زیرساخت‌های ضروری فعالیت‌های اقتصادی، آموزشی و اجتماعی تبدیل شده است. در چنین شرایطی، بحث درباره تعرفه اینترنت دیگر صرفاً به موضوع قیمت‌گذاری محدود نمی‌شود و همزمان، مسئله کیفیت، سرعت، پایداری شبکه و نحوه هزینه‌کرد منابع حاصل از تعرفه‌ها نیز مورد توجه قرار دارد.

در شرایطی که اپراتورها برای توسعه و نگهداری شبکه و اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری، نیازمند منابع مالی هستند، موضوع اصلاح تعرفه‌ها بار دیگر مطرح شده است؛ با این حال، افزایش قیمت اینترنت زمانی می‌تواند برای کاربران قابل پذیرش باشد که در کنار آن، سازوکار مشخصی برای ارتقای کیفیت خدمات و نظارت بر عملکرد اپراتورها وجود داشته باشد.

در همین راستا، محمد جابری، مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا، درباره راهکارهای تأمین منابع مورد نیاز اپراتورها برای ارتقای کیفیت اینترنت، اظهار کرد: به نظر من تنها راه موجود، افزایش تعرفه‌ها و معقول و منطقی کردن آنهاست، چراکه ارقام فعلی تعرفه‌ها با هزینه‌ها و شرایط موجود تناسب ندارد.

ضرورت تعیین کارشناسی میزان افزایش تعرفه

وی افزود: اینکه تعرفه‌ها دقیقاً به چه میزان و با چه درصدی افزایش پیدا کند، موضوعی کارشناسی است و باید بر اساس بررسی‌های دقیق درباره هزینه‌ها و نیازهای سرمایه‌گذاری تعیین شود، اما اصل افزایش و اصلاح تعرفه‌ها برای ادامه مسیر توسعه شبکه ضروری است.

جابری در پاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش‌های قبلی تعرفه، چه تضمینی وجود دارد که افزایش جدید به ارتقای کیفیت اینترنت منجر شود، گفت: همزمان با افزایش تعرفه‌ها، نهادهای نظارتی نیز باید وظایف خود را انجام دهند و بر عملکرد اپراتورها نظارت داشته باشند.

اپراتورها باید در قبال افزایش تعرفه، سرمایه‌گذاری کنند

مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه تأکید کرد: اپراتورها باید در قبال افزایش تعرفه، سرمایه‌گذاری لازم را برای بهبود و ارتقای کیفیت شبکه انجام دهند و این موضوع نیز باید از سوی نهادهای مسئول مورد نظارت قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش تعرفه و ارتقای کیفیت اینترنت باید در کنار یکدیگر دیده شوند تا منابع حاصل از اصلاح تعرفه‌ها در مسیر توسعه شبکه و بهبود کیفیت خدمات مورد استفاده قرار گیرد.

اصلاح تعرفه؛ در کنار نظارت بر کیفیت

بر این اساس، اصلاح تعرفه اینترنت را نمی‌توان صرفاً به افزایش قیمت خدمات تقلیل داد. از یک سو، تأمین منابع مالی برای توسعه زیرساخت و تداوم سرمایه‌گذاری در شبکه مورد تأکید فعالان صنعت ارتباطات قرار دارد و از سوی دیگر، کاربران انتظار دارند افزایش هزینه‌ها با بهبود محسوس و قابل سنجش کیفیت خدمات همراه باشد.

در این میان، نظارت بر نحوه هزینه‌کرد منابع حاصل از اصلاح تعرفه‌ها و میزان تحقق تعهدات اپراتورها در حوزه توسعه و ارتقای شبکه، می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اطمینان میان کاربران و سیاست‌گذاران داشته باشد.

بر مبنای دیدگاه مطرح‌شده از سوی مدیرعامل شرکت اتصال صنعت میانه، اصلاح تعرفه‌ها و ارتقای کیفیت دو موضوع جدا از یکدیگر نیستند؛ بلکه افزایش منطقی تعرفه، در صورت همراهی با سرمایه‌گذاری واقعی اپراتورها و نظارت نهادهای مسئول، می‌تواند منابع مورد نیاز برای توسعه شبکه را تأمین کند و در نهایت، ارتقای سطح خدمات اینترنتی را به دنبال داشته باشد.

انتهای پیام

گزارش از سارا استوار

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

خسته از همه چیز
در هر چند نوبت قبلی که اینترنت گرون کردن وعده افزایش کیفیت اینترنت داده شد ولی هربار وضعیت اینترنت بدتر از قبل شد
مهتاب
خودتونم میدونید فقط میخوایید از ما پول بگیرین و عادی ترین نیازمون که اینترنت باشه رو هم گرون کنید، وگر نه اگه میخوایین کیفیتو افزایش بدین از رفع فیلتر شروع کنید که نه تنها هزینه ای نداره بلکه میلیار ها تومن از هزینه هارم کم میکنه، فقط خودتونو گول میزنید، وگرنه همه ما میدونیم وقتی یه حرف میزنید پشتش چیه...
محمد
نظارت بر کدوم کیفیت؟ اینترنت فیبر ما از بعد قطعی ارمنستان بهم ریخته و فقط یکروز با پیگیری ها به حالت اصطلاح عادی برگشت (500 مگابیت) و دوباره افت کرده به ۳۰ مگابیت.
الان که دارم نظر میدم سرعت ۲۰۰ کیلوبیت با قطعی و وصلی زیاد.
یاسر
امسال تعرفه ها دقیقا ۹۰ درصد بالا رفت !!! مگه درآمد و حقوق مردمم ۹۰ درصد بالا رفت؟؟
جالبه بعضی شرکتا مثل آسیاتک تخفیف شش ماه و یکسال رو حذف کردن!!!
مصطفی
الان خیلی ارزان است که میخواهید گران کنید فقط فکرتان شده پول گرفتن از مردم.
علیرضا
اصلا چرا باید هر روز گرون بشه؟ به جای افزایش حجم و کاهش قیمت هر روز چند درصد گرون میکنن
اینترنت وصل کنید
بجای اینترنتی که اینا میخان گرون کنن برید استارلینک بگیرید عوضش بدون فیلتر و سرعت رویایی داره
ناشناس
یه سوال چرا همش افزایش هزینه تو تمام هزینه ها داریم ولی افزایش حقوق و کیفیت کالا ها اصلا در دستور کار نیس ما مردم چطوری از پس هزینه ها بر بیاییم وقتی میزان حقوق الان با میزان تورم چند سال پیش هم همخوانی ندارد
عباس ج
الان درآمد اینترنت از طلا و جواهر بیشتر شده، مگه تونل حفر میکنن💥
روح سرگردان
انصافا تو حرف زدن تمام مسئولین حرفای خوب خوب و به نفع مردم میزنن ولی نمیدونم چرا تو عمل همیشه نتیجه کاملا برعکس حرفاشون انفاق میوفته
یکی از عجایب خلقت همین ایران و مسئولین زحمتکشش هست
خدایا این ایرانو خلق نمیکردی کجای کارت میلنگید واقعا!؟!؟؟
ز امیری
چرا این قدر گرون می‌کنید؟ یه معلم ساده یا یه فرد بی کار که قصد استفاده از نت برای آموزش و...رو داره، مدام باید پول بپردازه؟ مگر ما دزدی داریم؟

افزودن دیدگاه جدید