کدخبر :334820 120 22209
17 فروردین 1405 - 12:58

معتمدی: لزوم تدوین پروتکل دسترسی هدفمند به اینترنت در شرایط بحران/ دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نباید معطل بمانند

وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است در شرایط فعلی که کشور با شرایط ناشی از جنگ روبروست، دولت و وزارت ارتباطات باید به جای انسداد عمومی، بر اساس نیاز صنوف و با اخذ تعهدات فنی و حقوقی، دسترسی گروه‌های مرجع، پژوهشگران و کسب‌وکارها به اینترنت بین‌الملل را بازگشایی کنند.

متن خبر

دکتر احمد معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا، به تشریح وضعیت شبکه ارتباطی کشور در روزهای پس از تعطیلات نوروز ۱۴۰۵ و در سایه تداوم شرایط غیرعادی پرداخت. 

وی تأکید کرد که اگرچه محدودیت‌ها در زمان بحران قابل درک است، اما تداوم این وضعیت نیازمند یک برنامه‌ریزی جامع برای جلوگیری از فلج شدن بدنه علمی و اقتصادی کشور است.

ضرورت عبور از نگاه سنتی به انسداد شبکه

دکتر معتمدی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر آموزش دانشگاه‌ها به صورت مجازی آغاز شده است، خاطرنشان کرد: «مسئله اصلی ما اکنون فراتر از آموزش عمومی است. مراکز تحقیقاتی، پروژه‌های تحصیلات تکمیلی و مجموعه‌های دانش‌بنیان عملاً در بن‌بست محتوایی و ارتباطی قرار گرفته‌اند. اگر قرار است شرایط فعلی طولانی شود، حتماً باید فکری به حال این بخش‌ها کرد.»

پاسخ به شائبه اینترنت طبقاتی؛ دسترسی بر اساس نیاز صنفی

وزیر پیشین ارتباطات در پاسخ به پرسشی درباره تفاوت دسترسی سلبریتی‌ها و دانشجویان به اینترنت بین‌الملل و شائبه‌های مربوط به "اینترنت طبقاتی" گفت: «باید بپذیریم که نیاز گروه‌های مختلف یکسان نیست. یک خبرنگار برای جمع‌آوری خبر و تحلیل افکار عمومی، یا یک دانشجوی دکتری برای پیشبرد رساله خود، نیاز مبرمی به شبکه جهانی دارند که شاید برای یک فرد عادی در اولویت نباشد. این به معنای تبعیض نیست، بلکه مدیریت منابع بر اساس نیاز است.»

وی افزود: «درباره سلبریتی‌ها نیز ممکن است بسیاری از دسترسی‌ها از طریق فیلترشکن‌ها باشد و لزوماً مجاری رسمی در اختیار آن‌ها نباشد، اما معتقدم گروه‌هایی مثل خبرنگاران باید به‌طور رسمی و برای خدمت به افکار عمومی دسترسی باز داشته باشند.

پیشنهاد به دولت: جایگزینی تعهدات به جای محدودیت‌های مطلق

معتمدی، پیشنهاد کلیدی خود را برای برون‌رفت از وضعیت فعلی خطاب به وزارت ارتباطات مطرح کرد و گفت: «پیشنهاد من این است که دولت با هماهنگی دستگاه‌های نظامی و امنیتی، یک پروتکل بازگشایی تدوین کند. می‌توان بر اساس گروه‌بندی‌های مشخص، با اخذ تعهدات حقوقی از مدیران مراکز تحقیقاتی یا شرکت‌ها و همچنین اعمال محدودیت‌های فنی هوشمند، دسترسی‌ها را برقرار کرد.»

معتمدی تأکید کرد: «در شرایطی که مسائل دیگر کشور هم عادی نیست، کسی انتظار اینترنت کاملاً عادی را ندارد، اما ایجاد محدودیت‌های فنی و حقوقی متناسب با شغل و نیاز افراد، راهکاری عملی برای عبور از این دوران و جلوگیری از آسیب‌های جبران‌پذیر به بنیه علمی کشور است.»

انتهای پیام

گفت و گو از سارا استوار

22211
نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

بدون نام
اینو تو نمیتونی تعیین کنی چه کسی چه قدر به اینترنت بین الملل نیاز داره. کشور ما کشور کمونیستی نیست خودش قانون اساسی داره و تو اصل نوزدهم اون نوشته شده مردم ایران از حقوق مساوی برخوردار هستند
بدون نام
وصل کنید اینترنت ما بیماران خاص لازم داریم دکترم اپ های شمارو نصب نمیکنه حقم داره
بدون نام
سیتناجان قبول نیست. امروز خیلی از کامنتها رو منتشر نکردی. من در مورد ریش قشنگ این آقاهه نظر داده بودم اما منتشر نکردی 😒😁
بدون نام
سیتنا لطفاً دیگه با این فرد دکتر نما مصاحبه نکن که چیزی بارش نیست
....
به جای مسدودسازی کامل و فلج‌کننده، فکری عاجل برای بازگشایی اینترنت، حتی به صورت محدود و هدفمند، برای همهٔ اقشار جامعه، به خصوص قشر تحصیل‌کرده و دانش‌بنیان، بکنید.
آیندهٔ این کشور با علم و دانش گره خورده است، نه با محدودیت و انزوا!
یک ایرانی شریف
اینترنت بین‌المللی حق همه است
امیری
چرا اینترنت برای مردم مهم نیست ؟ شما مردم چطور براتون مهم نیست که میلیون ها نفر کار و زندگی و نتیجه تحقیقات و زحمات شون در اثر قطعی اینترنت داره نابود میشه ؟ اگر قطعی اینترنت برای مردم مهم هست پس چرا هیچ فشاری به دولت برای وصل کردن اینترنت نمیارید. برای همین ما صف مون رو از بقیه مردم جدا میکنیم . ما جزو شما مردم نیستیم چون زمانی که بهتون احتیاج داشتیم سکوت کردین . زمانی هم که شما مردم به ما نیاز داشته باشید ما هم عقب میکشیم و سکوت میکنیم .
سیتنا محض رضای خدا کامنتم رو بزار
بدون نام
برید خبر بعدی حالم بهم میخوره این خبر رو سر تیترتونه ، حس کره شمالی میده وضعیت کشور رو با این تفکرات مزخرف
بدون نام
حرف زدن برای شما راحته .. ولی عمل کردن نه .. زورتون میاد
هدفمند
لطفا بجا مصاحبه به این اقا که الان هیچ کارس سعی کنید فردا خبر از اتصال اینترنت بذارید قطعا شما بعنوان خبرنگار از پشت پرده اطلاع دارید و انقضای تاریخ این بلاتکلیفی .. ما فردا مناظر صحبتهای بهتر هستیم نه مصاحبه با این اقا و امثالش که حرفی برا گفتن ندارن و فقط حرفهای قبل رو درجمله بندی جدید تحویل ملت میدن!! سعی کنید از فردا به احترام مردمی که چهل روز این خفقان و سکوت رو تحمل کردن دیگه از خبرای بیخودی و تکراری دوری کنید و از خبرای خوش رو رونمایی کنید ..همین!
بدون نام
فقط حرف آقای مسعودی درباره وضعیت فعلی و آینده تماماً درست است و صدق میکنند همه با هم برابرند این جناب معتمدی عصر رو با عصر حجر اشتباه گرفته متأسفانه
بدون نام
حرفی که زده اصلا درست نیست کی گفته که فرد عادی در الویت نیست حق همه مردم داشتن اینترنت است بعد جالب این است که میگه این تبعیض نیست والا آدم می مونه چی بگه مگه ما بده اینها هستیم
عباس
استاد کشور مارو ببین فقط بفکر خودشه اومده میگه نت واسه استاد ها باز کنید همه.. اینکه استاد هست اینو بگه پای به حال بزرگاش.
علی
این اقا مثل اینکه خیلی رو مخی هستش تو به عنوان هیچ کاره نباید اصلن مصاحبه کنی چه برسه بخایی وعده بزاری از خودت
سعید
اصن بابت چی با این اقا مصاحبه میکنید این چکاره هستش مگه کاره ایی هستش که رفتید مصاحبه خواهشن باعث اعصاب خوردی مردم نشید تو این اوضاع
سعید
خواهیم دید چه میشود الحمدالله
امیر لطیفی
بی‌جهت برای اعمال محدودیت دلیل‌تراشی نکنید تاب‌آوری اجباری و با اعمال فشار و زور نداریم. راه نفسمونو بستید داستان‌سرایی نکنید زودتر اینترنت بین‌الملل مثل نون شب واجب رو مثل روزهای قبل از ۱۸ دیماه باز کنید.
شهروند سابق
ایجاد تبعیض در ارائه خدمات عمومی به شکل یکسان به تمامی شهروندان مصداق بارز سطح بندی شهروندان به درجات مختلف است و انجام این کار با هر عنوان و شکل و لباسی غیرقانونی است.
شخصی در بخش نظرات در خصوص تفاوت عدالت و برابری فرمایشاتی دا‌شتند که امیدوارم محصول کج فهمی خودشان باشد نه نظام آکادمیک کشور.
این که عنوان میشود عدالت به معنای برابری نیست به این معنا نیست که افراد در مقابل قانون برابر نیستند یا اینکه بنیان عدالت تبعیض آمیزه به این معناست که برابری در مقابل قانون می تواند نتایج تبعیض آمیزی برای افراد ضعیف تر داشته باشد مثلا یک مجازات مالی برای یک آدم کم درآمد می تواند تبعات سنگین تری داشته باشد یا معافیت های مالیاتی برای کسب و کارهای بزرگ فرصت های بیشتری ایجاد می کند. یعنی نتایج برابری در مقابل قانون به برابری شهروندان در عرصه ی اجتماع منجر نمی شود همین! (حالا این بماند که افرادی طرفدار انعطاف قانون برای افراد آسیب پذیر هستند)
از الفاظ تخصصی استفاده می کنند و با طرح صورت درست که عدالت برابری نیست نتایج غلط ارباب و رعیتی می گیرند واقعا باعث تأسفه...
اینکه انقدر احساس تعهد می کنید حتی در این شرایط هم با ژست آکادمیک مردم را آزار بدهید هزاران سوال درباره ی شما ایجاد می کند.
نکنید!
از ملت
وصل کنید اینترنت مامردم عادی ره
EA
بهتر است به جای مصاحبه با مسئولان سی چهل سال پیش و کارشناسان ..... تلاش کنید با مسئولین فعلی مصاحبه کنید البته اگر مسئولی هست !!

افزودن دیدگاه جدید