درآمد تنها معیار دریافت کالابرگ نباشد؛ هزینه‌های درمان و اجاره باید در دهک‌بندی کالابرگ لحاظ شود

نجم آبادی
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر ضرورت بازنگری در شیوه دهک‌بندی خانوارها گفت: در تعیین مشمولان کالابرگ نباید صرفاً میزان درآمد افراد ملاک قرار گیرد، بلکه هزینه‌هایی مانند درمان، اجاره و سایر مخارج معیشتی نیز باید در محاسبه توان اقتصادی خانوارها لحاظ شود.

به گزارش سیتنا، بهروز محبی نجم‌آبادی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به اظهارات اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعیین سه سطح درآمدی برای پرداخت کالابرگ و یارانه کمک معیشتی، گفت: اولویت‌بندی دهک‌های درآمدی بر اساس ۱۰ دهک، برخی اوقات با اشکالاتی مواجه است؛ به این معنا که ممکن است انتهای دهک هشتم با ابتدای دهک نهم فاصله زیادی داشته باشد یا حتی در داخل دهک دهم نیز تفاوت قابل توجهی میان درآمد افراد وجود داشته باشد.

نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مبنای برنامه‌ریزی‌ها در دهک‌بندی‌های خانوار باید به نحوی باشد که صرفاً درآمد افراد ملاک تعیین‌کننده نباشد، بلکه شرایط معیشتی آنها به صورت یک مجموعه و در کنار یکدیگر دیده شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: به طور مثال، ممکن است فردی ۵۰ میلیون تومان درآمد ماهانه داشته باشد، اما ۳۰ میلیون تومان از این درآمد را برای پرداخت هزینه‌های درمان خود صرف کند؛ بنابراین نمی‌توان صرفاً بر اساس رقم درآمد، وضعیت معیشتی این فرد را ارزیابی کرد.

محبی نجم‌آبادی تأکید کرد: بنابراین مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تعیین دهک‌بندی‌ها باید «درآمد مؤثر» افراد را مبنای دهک‌بندی برای پرداخت کمک‌های یارانه‌ای قرار دهند.

در افزایش اعتبار کالابرگ چه مولفه های نباید فراموش شود؟

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه در تشریح مفهوم درآمد مؤثر افراد، گفت: درآمد مؤثر به این معناست که اگر فردی به هر دلیل، از جمله بیماری، شرایط استیجاری یا سایر شرایط خاص، هزینه‌های بالایی دارد، تمام این موارد باید به صورت دقیق در ارزیابی وضعیت معیشتی او لحاظ شود.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی اگر مسئولان اقدام به حذف کالابرگ یا کمک یارانه‌ای این افراد کنند، در واقع دچار اشتباه محاسباتی شده‌اند، چرا که رقم درآمد به تنهایی بیانگر توان اقتصادی و شرایط واقعی زندگی افراد نیست.

این نماینده مجلس تأکید کرد: در حال حاضر کارمندی را در نظر بگیرید که با توجه به شرایط نابسامان حقوق و دستمزد، وضعیت معیشتی دشواری دارد؛ اگر بخواهیم چنین فردی را از دریافت کالابرگ حذف کنیم یا میزان اعتبار کالابرگ را ارتقا ندهیم، این تصمیم گاهی می‌تواند آثار منفی بر زندگی او داشته باشد و قطعاً نباید چنین اتفاقی بیفتد.

محبی نجم‌آبادی تصریح کرد: بنابراین ملاک نباید صرفاً میزان درآمد فرد باشد، بلکه باید کل معیشت او، هزینه‌هایی که متحمل می‌شود و درآمد مؤثرش به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

وی در ادامه درباره تعیین سه سطح برای پرداخت کالابرگ و کمک‌های معیشتی، گفت: اگر مبنا بر این است که اولویت‌بندی در سه سطح انجام شود، سطح اول باید شامل کسانی باشد که نیازمند کمک‌های جدی هستند، سطح دوم به افرادی اختصاص یابد که به هر حال نیازمند کمک هستند، اما از توانمندی‌هایی نیز برخوردارند و سطح سوم نیز شامل کسانی شود که واقعاً نیاز چندانی به کمک ندارند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجموعه همکاران این وزارتخانه بتوانند این اولویت‌بندی را بر اساس اطلاعات دقیق و با در نظر گرفتن همه جوانب معیشتی افراد انجام دهند، این اقدام می‌تواند اتفاق مبارکی باشد. بر این اساس می‌توان افرادی را که نیازمند حمایت هستند، شناسایی کرد؛ چرا که اساساً یکی از وظایف حاکمیت رسیدگی به افرادی است که نیازمند کمک هستند تا بتوان آنها را سرپا نگه داشت و شرایط زندگی و معیشتی‌شان را بهبود بخشید.

انتهای پیام


Source URL: https://www.citna.ir/news/342343/درآمد-تنها-معیار-دریافت-کالابرگ-نباشد-هزینه-های-درمان-اجاره-باید-دهک-بندی-کالابرگ-لحاظ