سونی دیگر گوشی نمی سازد، اما همچنان می فروشد

1
سونی، غول فناوری ژاپنی، رسما تولید گوشی های هوشمند خود را متوقف کرده و مونتاژ مدل های Xperia را به شرکت های ثالث سپرده است. با این حال، این شرکت همچنان به فروش گوشی های خود در بازارهای اروپا، ژاپن، تایوان و هنگ کنگ ادامه می دهد و حتی از عرضه مدل میان رده Xperia 10 VIII در هفته پایانی اوت ۲۰۲۶ خبر داده است. در این گزارش، از توقف تولید تا آینده گوشی های سونی را بررسی می کنیم.

به گزارش سیتنا، سونی، شرکت مشهور ژاپنی که با محصولاتی مانند پلی‌استیشن و Walkman شناخته می‌شود، سال‌ها در بازار گوشی‌های هوشمند با برند Xperia فعالیت داشت. اما حالا مشخص شده که این شرکت تولید گوشی‌های خود را به‌طور کامل متوقف کرده است.

توقف تولید، اما نه فروش

در می ۲۰۲۵، وب‌سایت ژاپنی Smartphone Digest متوجه شد که سونی اسناد مربوط به محصولات تولیدی خود را به‌روز کرده است. دو کارخانه در تایلند و یک کارخانه در چین که پیش‌تر به‌عنوان تولیدکنندگان گوشی معرفی شده بودند، دیگر در این لیست حضور نداشتند. در آن زمان، سونی مدل Xperia 1 VII را می‌فروخت که اولین مدلی بود که توسط شرکت‌های ثالث مونتاژ می‌شد. در جلسه‌ی اوت ۲۰۲۵، لین تائو، مدیر مالی سونی، به سرمایه‌گذاران گفت که این شرکت همچنان به خط تولید گوشی‌های هوشمند خود متعهد است، اما هیچ اشاره‌ای به جزئیات تولید نکرد.

مسیر پرنوسان Xperia

سونی در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، گوشی‌های Xperia خود را در کنار سامسونگ و ال‌جی در فروشگاه‌های آمریکا عرضه می‌کرد، اما از ۲۰۱۵ به‌تدریج به فروش مستقیم آنلاین روی آورد و در ۲۰۲۴ فروش در بازار آمریکا را متوقف کرد. اکنون تمرکز اصلی سونی بر بازارهای اروپا، ژاپن، تایوان و هنگ‌کنگ است. سری Xperia Compact که بین ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ عرضه شد، با صفحه‌نمایش ۵ اینچی و کوچک‌تر از آیفون مینی، گزینه‌های قدرتمندی بودند. سونی همچنین اولین شرکتی بود که گوشی با صفحه‌نمایش ۴K عرضه کرد.

وضعیت فعلی و آینده

مدل‌های اخیر Xperia مانند Xperia 1 VI در ۲۰۲۴ با صفحه‌نمایش ۱۰۸۰p و دوربین‌های سه‌گانه با سنسورهای Exmor عرضه شدند. سری Xperia 5 نیز در ۲۰۲۳ متوقف شد. با این حال، سونی از عرضه‌ی مدل میان‌رده Xperia 10 VIII در هفته‌ی پایانی اوت ۲۰۲۶ خبر داده است که نشان می‌دهد این شرکت هنوز به بازار گوشی متعهد است، هرچند تولید را به دیگران سپرده است.

تغییر استراتژی

سونی با توقف تولید مستقیم و سپردن مونتاژ به شرکت‌های ثالث، استراتژی خود را در بازار گوشی‌های هوشمند تغییر داده است. این شرکت همچنان به فروش مدل‌های Xperia در بازارهای اروپا و آسیا ادامه می‌دهد و از عرضه مدل جدید Xperia 10 VIII در اوت ۲۰۲۶ خبر داده است. سونی با کنار گذاشتن ویژگی‌های افراطی مانند صفحه‌نمایش ۴K و اندازه‌های بسیار کوچک، به سمت گوشی‌های متعادل‌تر با دوربین‌های باکیفیت حرکت کرده است. اگرچه حضور سونی در بازار گوشی دیگر مانند گذشته نیست، اما این شرکت همچنان به حیات خود در این صنعت ادامه می‌دهد.

جدول اطلاعات کلیدی:

شاخص جزئیات
برند سونی (Xperia)
وضعیت تولید متوقف شده (از می ۲۰۲۵)
وضعیت فروش همچنان ادامه دارد
مونتاژ توسط شرکت‌های ثالث
بازارهای هدف اروپا، ژاپن، تایوان، هنگ‌کنگ
بازار آمریکا فروش متوقف شده (از ۲۰۲۴)
اولین گوشی ۴K جهان سونی
سری Compact ۶ مدل (۲۰۱۴-۲۰۱۸) با صفحه ۵ اینچی
سری Xperia 5 متوقف شده (۲۰۲۳)
جدیدترین مدل Xperia 10 VIII (عرضه در اوت ۲۰۲۶)
ویژگی شاخص دوربین‌های Exmor، جک هدفون

انتهای پیام


Source URL: https://www.citna.ir/news/341053/سونی-دیگر-گوشی-سازد-فروشد