نوربخش: دخالت افراد غیرمتخصص، بازگشایی اینترنت را پیچیده و زمان‌بر کرده است

مازیار نوربخش
رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از اظهارنظرهای غیرکارشناسی درباره اینترنت، تأکید کرد: تعدد نهادهای تصمیم‌گیر و ورود افراد غیرمتخصص به این حوزه، روند بازگشایی اینترنت بین‌الملل را با تأخیر مواجه کرده و خسارات سنگینی به اقتصاد دیجیتال کشور وارد می‌کند.

مازیار نوربخش، رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا، درباره احتمال بازگشایی اینترنت بین‌الملل طی روزهای آتی، اظهار کرد: «بازگشایی اینترنت بدون تردید خبر خوبی است، زیرا هر روز ادامه محدودیت‌ها، هزینه‌های بیشتری به کشور و کسب‌وکارها تحمیل می‌کند و فعالان بیشتری را متضرر می‌سازد.»

وی افزود: «کسب‌وکارهایی که پیش‌تر نیز تحت تأثیر شرایط اقتصادی و بحران‌های اخیر آسیب دیده بودند، با ادامه محدودیت اینترنت شرایط دشوارتری را تجربه می‌کنند.»

رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره وضعیت اینترنت، گفت: «متأسفانه افرادی درباره اینترنت اظهار نظر می‌کنند که هیچ تخصصی در این حوزه ندارند و این صحبت‌ها بیشتر ناشی از ناآگاهی است. این نوع اظهارنظرها ممکن است حتی تصمیم‌گیران را نیز دچار اشتباه کند.»

نوربخش ادامه داد: «در حال حاضر نهادهای مختلفی در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری درباره اینترنت دخالت دارند؛ از شورای عالی فضای مجازی گرفته تا سایر مجموعه‌ها و همین تعدد مراکز تصمیم‌گیری باعث پیچیده‌تر شدن روند بازگشایی اینترنت شده است.»

وی تأکید کرد: «اگر تصمیم‌گیری‌ها صرفاً بر پایه نظرات کارشناسی انجام می‌شد، اینترنت باید خیلی زودتر از این به شرایط عادی بازمی‌گشت.»

این فعال حوزه اقتصاد دیجیتال با اشاره به آثار اقتصادی محدودیت اینترنت خاطرنشان کرد: «هر ساعت و هر دقیقه تداوم این وضعیت، زیان اقتصادی به همراه دارد و علاوه بر تبعات اجتماعی، آسیب مستقیمی به کسب‌وکارهای فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال وارد می‌کند.»

نوربخش همچنین درباره نقش وزارت ارتباطات در این زمینه گفت: «مواضع و پیگیری‌های وزیر ارتباطات و معاونان ایشان را کاملاً کارشناسی، منطقی و منطبق با نیازهای جامعه می‌دانم، اما واقعیت این است که تصمیم‌گیری نهایی صرفاً در اختیار وزارت ارتباطات نیست و نهادهای مختلف در این موضوع دخالت دارند.»

وی در پایان ابراز امیدواری کرد محدودیت‌های اینترنت هرچه سریع‌تر پایان یابد و دسترسی پایدار و آزاد مردم و کسب‌وکارها به اینترنت بین‌الملل برقرار شود.

انتهای پیام

خبرنگار:سارااستوار


Source URL: https://www.citna.ir/news/336859/نوربخش-دخالت-افراد-غیرمتخصص،-بازگشایی-اینترنت-را-پیچیده-زمان-بر-کرده