معاون دفتر رئیس‌جمهور: اینترنت بین‌الملل حتما وصل می‌شود

طباطبایی
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، با تاکید بر موقتی بودن محدودیت‌های اینترنت به دلیل ملاحظات امنیتی دوران جنگ و تکذیب دائمی شدن آن، خاطرنشان کرد که مردم در شرایط جنگی امنیت را بر سهولت دسترسی به اینترنت ترجیح می دهند.

به گزارش سیتنا، سید مهدی طباطبایی در گفت‌و‌گو با برنا در پاسخ به سوالی درباره شائبه‌های مطرح‌شده پیرامون عدم بازگشت اینترنت بین‌الملل، اظهار کرد: اینترنت بین‌الملل حتماً وصل خواهد شد و دولت نیز قصدی برای دائمی شدن این محدودیت‌ها ندارد.

وی افزود: در شرایط جنگی، باز بودن کامل اینترنت بین‌الملل اساساً قابل تصور نیست و محدودیت‌های ایجادشده ناشی از ملاحظات فنی، امنیتی و نظامی بوده است.

به گفته او، حتی شخص رئیس‌جمهور نیز در همین ایام ملاحظاتی درباره بازگشایی اینترنت داشته، اما در نهایت تصمیم‌گیری در این زمینه بر اساس نظر کارشناسان و اجماع نهاد‌های تخصصی و امنیتی صورت گرفته است.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور ادامه داد: کمیته‌ای در شورای عالی امنیت ملی مسئول بررسی وضعیت ارتباطات و فضای مجازی در شرایط ویژه جنگی بوده و جمع‌بندی کارشناسان این بود که در چنین شرایطی، اینترنت می‌تواند مخاطرات امنیتی جدی برای کشور ایجاد کند.

طباطبایی با تاکید بر اینکه امنیت بر سایر مسائل اولویت دارد، تصریح کرد: دسترسی به اینترنت همانند بسیاری از خدمات عمومی، حق طبیعی شهروندان است و دولت نیز قصد سلب این حق را ندارد، اما در شرایط خاص و اضطراری، مسئله امنیت کشور بر بسیاری از حوزه‌های دیگر تقدم پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: اگر حتی همه‌پرسی نیز برگزار شود، مردم در شرایط جنگی امنیت را بر سهولت دسترسی به اینترنت ترجیح خواهند داد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور در ادامه درباره «اینترنت پرو» گفت: این طرح با هدف پاسخگویی به نیاز برخی کسب‌وکار‌ها و فعالان اقتصادی که فعالیت آنها وابسته به اینترنت بین‌الملل است، طراحی شده تا در شرایط محدودیت، امور ضروری کشور و تجارت دچار اختلال جدی نشود.

طباطبایی افزود: محدودیت حجمی و هزینه بالاتر این نوع اینترنت با هدف جلوگیری از اشتراک‌گذاری گسترده و استفاده غیرضروری در نظر گرفته شده و هدف آن کسب درآمد یا سودجویی اقتصادی نبوده است، بلکه صرفاً قرار بوده دسترسی محدود و مشخصی برای امور تخصصی و ضروری فراهم شود.

وی تاکید کرد: اگر این طرح در ادامه به ابزاری برای سودجویی برخی مجموعه‌ها یا اپراتور‌ها تبدیل شود، خلاف رویکرد اصلی دولت و مصوبات مربوطه خواهد بود و دولت نیز قطعاً با چنین روندی برخورد خواهد کرد.

انتهای پیام


Source URL: https://www.citna.ir/news/336440/معاون-دفتر-رئیس-جمهور-اینترنت-بین-الملل-حتما-وصل