تهدید ترامپ برای حمله به نیروگاه‌های ایران؛ آیا خاموشی سراسری ممکن است؟

برق
در پی هشدار دونالد ترامپ درباره هدف قرار دادن نیروگاه‌های ایران در صورت تداوم تنش در تنگه هرمز، سپاه پاسداران نیز واکنش تندی نشان داد؛ همزمان بررسی ساختار شبکه برق کشور نشان می‌دهد خاموشی سراسری با حملات محدود نظامی بعید است.

به گزارش سیتنا، در پی مهلت ۴۸ ساعته دونالد ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز و تهدید به حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، سخنگوی قرارگاه مرکزی «خاتم‌الانبیا» با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «چنانچه زیرساخت‌های سوخت و انرژی ایران از سوی دشمن مورد تجاوز قرار گیرد، کلیه زیرساخت‌های انرژی، فناوری اطلاعات و آب‌شیرین‌کن متعلق به آمریکا در منطقه هدف قرار خواهند گرفت.»

بر اساس آمارهای وزارت نیرو، ایران حدود ۴۰.۶ میلیون مشترک برق دارد که بیش از ۳۲ میلیون مشترک آن در بخش خانگی هستند. ساختار تولید برق کشور به‌گونه‌ای است که بیش از ۹۵ درصد برق از نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود و سهم نیروگاه‌های برق‌آبی در عمل کمتر از ۵ درصد برآورد می‌شود.

در حال حاضر نزدیک به ۱۳۰ نیروگاه حرارتی در کشور فعال است که مجموع ظرفیت آن‌ها به حدود ۷۸ هزار مگاوات می‌رسد. از این میان، حدود ۲۰ نیروگاه ظرفیتی بیش از ۱۰۰۰ مگاوات دارند و چند نیروگاه بزرگ نیز بیش از ۲۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌کنند.

نیروگاه دماوند با ظرفیت حدود ۲۹۰۰ مگاوات، بزرگ‌ترین نیروگاه کشور به‌شمار می‌رود. پس از آن نیروگاه نکا در استان مازندران با حدود ۲۲۰۰ مگاوات و نیروگاه شهید رجایی در مسیر کرج-قزوین با حدود ۲۰۰۰ مگاوات از مهم‌ترین مراکز تولید برق ایران هستند.

در عین حال، شبکه برق ایران ساختاری غیرمتمرکز دارد و از طریق شبکه‌ای گسترده شامل بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار کیلومتر خطوط انتقال و صدها هزار ترانسفورماتور پشتیبانی می‌شود. این گستردگی باعث می‌شود حتی در صورت آسیب به برخی نیروگاه‌ها، امکان جایگزینی و بازگرداندن برق در بسیاری از مناطق وجود داشته باشد.

کارشناسان معتقدند هدف قرار دادن یک یا چند نیروگاه، حتی بزرگ‌ترین آن‌ها، نمی‌تواند به خاموشی سراسری در کشور منجر شود و تنها ممکن است اختلالات موقتی در برخی مناطق ایجاد کند.

انتهای پیام


Source URL: https://www.citna.ir/news/334307/تهدید-ترامپ-حمله-نیروگاه-های-ایران؛-آیا-خاموشی-سراسری-ممکن-؟