قطب‌های فناوری فضایی در دانشگاه‌های کشور شکل می گیرد

فضایی
در نشست معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی خواجه‌نصیرالدین طوسی و هیات همراه با مدیران پژوهشگاه فضایی ایران، توسعه همکاری‌های پژوهشی، تبادل تجربیات و برنامه‌ریزی مشترک برای ارتقای زیست‌بوم علم و فناوری فضایی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش سیتنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، در آغاز این نشست، الهام شریفی‌مقدم، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران، به معرفی ظرفیت‌ها، اولویت‌ها و برنامه‌های پژوهشی پژوهشگاه پرداخت و توضیح داد که جهت‌گیری‌های پژوهشگاه به‌سمت پروژه‌های مأموریت‌محور، نیازمحور و آینده‌نگر در حوزه فضایی است.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی کشور، در این نشست تأکید کرد: «پژوهشگاه فضایی ایران بر این باور است که توسعه فناوری‌های فضایی بدون مشارکت فعال دانشگاه‌ها و جذب نخبگان ممکن نیست. ما تلاش می‌کنیم پژوهش‌ها را به‌سمت مسائل واقعی و نیازهای صنعتی هدایت کنیم و در این مسیر، ارتقای نیروی انسانی متخصص و تولید محتوای دانشی با کیفیت، اولویت نخست ماست. دانشگاه‌ها شریک راهبردی ما در تحقق این هدف هستند.»

دکتر رضا اسلامی فارسانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی، در این نشست خاطرنشان کرد: «دانشگاه خواجه‌نصیر همواره خود را متعهد به پشتیبانی علمی و پژوهشی صنعت فضایی کشور می‌داند. ظرفیت گسترده آزمایشگاهی، گروه‌های پژوهشی توانمند و دانشجویان نخبه ما آماده‌اند در چارچوب طرح‌های مشترک، قطب‌های فناوری و پروژه‌های ملی فضایی نقش‌آفرینی کنند. همکاری با پژوهشگاه فضایی ایران یک فرصت ارزشمند برای هم‌افزایی و توسعه فناوری‌های راهبردی کشور است.»

محورهای همکاری مطرح شده
در این نشست تخصصی، مجموعه‌ای از برنامه‌های مشترک مورد بررسی قرار گرفت که مهم‌ترین آنها عبارتند از:
•    اجرای طرح‌های پژوهشی مشترک
•    جذب دانشجوی مشترک و تقویت پیوند آموزش و صنعت
•    افزایش طرح‌های مصوب پژوهشی در قالب قراردادهای جدید
•    بهره‌گیری از توان دانشگاه‌ها در پروژه‌های دانش و فناوری فضایی
•    شناسایی نخبگان و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص
•    راه‌اندازی قطب‌های فناوری فضایی منطبق بر درخت فناوری کشور
•    تبیین مراحل اجرای طرح‌های دانشگاهی و مسیر دستیابی به دستاوردهای فناوری

راه‌اندازی قطب‌های فناوری فضایی در دانشگاه‌ها
در این جلسه، موضوع شکل‌گیری قطب‌های فناوری فضایی در دانشگاه‌های کشور به‌عنوان یکی از اقدامات زیربنایی و بلندمدت در توسعه فناوری فضایی مطرح شد. این قطب‌ها قرار است با تمرکز بر رشته‌ها و نیازهای تخصصی، بستر ارتباط عمیق‌تر میان آموزش، پژوهش و پروژه‌های ملی را فراهم کنند.

بازدید از زیرساخت‌ها و دستاوردهای پژوهشگاه
در پایان، هیأت دانشگاهی از بخش‌های مختلف پژوهشگاه شامل:
•    نمایشگاه دائمی دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه
•    مرکز تجمیع، یکپارچه‌سازی و آزمون (AIT)
•    مرکز بهره‌برداری مأموریت‌های فضایی

بازدید کردند و از نزدیک در جریان آخرین پروژه‌ها، توانمندی‌ها و برنامه‌های راهبردی پژوهشگاه فضایی ایران قرار گرفتند.
بازدید هیأت دانشگاهی با تأکید بر تداوم همکاری‌ها، توسعه طرح‌های مشترک و بهره‌گیری از توانمندی‌های دو مجموعه در پیشبرد اهداف ملی صنعت فضایی پایان یافت و مسیر همکاری‌های جدید میان پژوهشگاه و دانشگاه هموارتر شد.

انتهای پیام


Source URL: https://www.citna.ir/news/328740/قطب‌های-فناوری-فضایی-دانشگاه‌های-کشور-شکل-گیرد