نگرانی آمریکایی ها از جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی کار

هوش مصنوعی
یک نظرسنجی جدید نشان داد ۷۱ درصد آمریکایی ها نگران آن هستند که هوش مصنوعی فرصت‌های شغلی را به خطر اندازد و به‌طور دائمی جایگزین نیروی کار انسانی شود.

به گزارش سیتنا، بر اساس نتایج این نظرسنجی، ۷۱ درصد از پاسخ‌دهندگان نسبت به پیامدهای گسترش هوش مصنوعی ابراز نگرانی کردند و هشدار دادند این فناوری می‌تواند «تعداد بسیار زیادی از افراد را به‌طور دائمی بیکار کند».

فناوری نوین هوش مصنوعی از اواخر سال ۲۰۲۲ و با راه‌اندازی چت‌بات «چت‌جی‌پی‌تی» به دست شرکت اوپن‌اِی‌آی وارد عرصه عمومی شد و در مدت کوتاهی، عنوان سریع‌ترین اپلیکیشن در حال رشد تاریخ را به دست آورد.

در ادامه، شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله متا (مالک فیس‌بوک)، آلفابت (شرکت مادر گوگل) و مایکروسافت نیز محصولات هوش مصنوعی خود را روانه بازار کردند.

در حال حاضر شواهدی مبنی بر بروز بیکاری گسترده در آمریکا مشاهده نمی‌شود و نرخ بیکاری در این کشور در ماه گذشته میلادی ۴.۲ درصد گزارش شده است.

با این حال، توسعه هوش مصنوعی به‌دلیل تاثیرات عمیق آن بر ساختار مشاغل، صنایع و زندگی روزمره، موجی از نگرانی‌های اجتماعی و اقتصادی را برانگیخته است.

هوش مصنوعی و چالش‌های پیش‌ِرو: از سیاست و امنیت تا انرژی

نتایج نظرسنجی مشترک رویترز و ایپسوس حاکی از آن است که ۷۷ درصد پاسخ‌دهندگان نسبت به احتمال بهره‌برداری از هوش مصنوعی در ایجاد بی‌ثباتی سیاسی ابراز نگرانی کرده‌اند.

این موضوع بیانگر دغدغه‌های فزاینده پیرامون کاربرد روزافزون این فناوری در تولید ویدیوهای واقع‌نما از رویدادهای غیرواقعی است.

بر پایه یافته‌های این پیمایش، شهروندان آمریکایی نسبت به کاربردهای نظامی هوش مصنوعی نیز نگرانی‌های جدی دارند.

در این نظرسنجی، ۴۸ درصد معتقد بودند دولت نباید هرگز از هوش مصنوعی برای تعیین اهداف حملات نظامی استفاده کند؛ در مقابل، ۲۴ درصد با چنین کاربردی موافق بودند و ۲۸ درصد نیز اظهار بی‌اطلاعی یا تردید کردند.

این در حالی است که استقبال گسترده شرکت‌ها و افراد از هوش مصنوعی موج جدیدی از سرمایه‌گذاری‌ها را به همراه داشته است که از آن جمله می‌توان به برنامه شرکت «فاکس‌کان»، تولیدکننده قطعات رایانه‌ای و الکترونیکی و شرکت مخابراتی «سافت‌بانک» برای احداث کارخانه تجهیزات مراکز داده در ایالت اوهایو اشاره کرد.

این تحولات همچنین سیاست‌های امنیت ملی را دگرگون ساخته و رقابت میان ایالات متحده و چین را برای کسب برتری در حوزه هوش مصنوعی تشدید کرده است.

همچنین ۶۱ درصد مشارکت‌کنندگان در پیمایش رویترز و ایپسوس نسبت به حجم بالای مصرف برق مورد نیاز برای پشتیبانی از این فناوری ابراز نگرانی کردند.

این نظرسنجی طی شش روز انجام شد و دوشنبه ۲۷ مرداد به پایان رسید.

انتهای پیام


Source URL: https://www.citna.ir/news/324007/نگرانی-آمریکایی-ها-جایگزینی-هوش-مصنوعی-نیروی-کار