کدخبر :315148 پرینت
21 بهمن 1403 - 12:13

حمایت معاونت علمی از تربیت نیروی انسانی نوآور در فناوری‌های نوظهور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی پژوهش‌محور، خلاق و نوآور در زمینه فناوری‌های نوظهور، بر حمایت معاونت علمی از حرکت بنیاد ملی علم ایران در این مسیر تأکید کرد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، بیست و هفتمین جلسه هیأت امنای بنیاد ملی علم ایران، با حضور حسین افشین، معاون علمی رییس جمهور، علی‌محمد سلطانی، رییس بنیاد ملی علم ایران و اعضای هیأت امنای این بنیاد، عصر شنبه 20 بهمن‌ 1403 در محل معاونت علمی برگزار شد.

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور در این نشست، با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی پژوهش‌محور، خلاق و نوآور در زمینه فناوری‌های نوظهور، بر حمایت معاونت علمی از حرکت بنیاد ملی علم ایران در این مسیر تأکید کرد و گفت: در حوزه تربیت نیروی انسانی هم باید گام‌های محکمی برداریم و ضعف‌های جدی که در تربیت نیروی انسانی و آموزش فناوری‌های نوظهوری مانند کوانتوم وجود دارد، از مسیر بنیاد ملی علم ایران برطرف شود.تربیت نیروی انسانی در کوانتوم، هوش مصنوعی و علوم نوظهور از اصلی‌ترین اولویت‌های معاونت علمی است که به بنیاد ملی علم سپرده شده است تا در ادامه، نیروی انسانی تربیت شده، در راستای کار پژوهشی به صورت متمرکز هدایت شوند.

افشین با اشاره به ایجاد توازن و هم‌سویی در حمایت‌ها و مأموریت‌ بخش‌های مختلف زیست‌بوم فناوری و نوآوری گفت: در تعریف مأموریت‌ها، اولویت‌ها و حمایت‌های بخش‌های مختلف تلاش داریم موازی‌کاری و تعارض در مأموریت‌ها وجود نداشته باشد؛ بر همین اساس، حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان دانشجومحور و مسیر بنیاد ملی علم هم‌راستا با حمایت از پژوهش‌محوری و استادان حرکت کند.

وی با اشاره به آمادگی برای ایجاد سازوکار حمایت از اندیشکده‌ها برای مأموریت‌محور شدن پژوهش‌ها گفت: در قانون برنامه هفتم، وزارت علوم به عنوان محوردهنده به اندیشکده‌ها انتخاب شده است و معاونت علمی، آمادگی دارد که هم‌راستا با این مأموریت وزارت علوم، در قالب یک سازوکار مشخص و در جایگاه حمایت‌کنندگی و تقویت اندیشکده‌ها، به منظور مسأله‌محور کردن پژوهش‌ها و حل مسائل کشور به ویژه در عرصه حکمرانی، نقش‌آفرینی کند.

معاون علمی رییس‌جمهور، با تأکید بر این‌که سرمایه‌گذاری در پژوهش‌های بنیادین و مرز دانش به هیچ عنوان هزینه‌ای نیست و عواید آن در سال‌های آینده نصیب کشور می‌شود، ادامه داد: از مواردی که می تواند به پیشرفت و توسعه پایدار کشور کمک کند، حرکت در مسیر پژوهش‌های بنیادی و لبه‌های دانش و فناوری است. حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری در این حوزه، نباید هزینه تلقی شود و  باید در زمینه پژوهش‌های مرز دانش و بنیادین، تمام ظرفیت‌های حمایتی موجود را به کار ببندیم و حمایت حداکثری داشته باشیم.

افشین، با تأکید بر این‌که باید با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط، بودجه بنیاد ملی علم ایران برای حمایت از پژوهش‌های مسأله‌محور و بنیادین متناسب با ظرفیت و نیاز مبرم کشور، ارتقا پیدا کند، افزود: گزارش امسال بنیاد ملی علم ایران از بودجه، هزینه‌کرد و افراد حمایت شده نشان داد که این بنیاد جامعه مخاطبی حدودا شش هزار نفری از دانشجویان، استادان دانشگاه و پژوهشگران را صرفاً با یک بودجه ۳۰۰ میلیارد تومانی حمایت کرده‌است، که با توجه به ظرفیت دانشی و پژوهشی موجود و نیاز مبرم کشور، این میزان باید افزایش پیدا کند؛ همچنین می‌بایست به پروژه‌های پژوهشی نیز با افق نگاه گسترده‌تری توجه شود و با دست گشاده از پروژه‌های مرز دانش و نوظهور حمایت کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، با اشاره به حمایت جدی این معاونت از بنیاد ملی علم ایران در راستای توسعه پژوهش‌های مأموریت‌محور، ترویج دانش و توسعه فناوری‌های نوظهور، عنوان کرد: کل بودجه‌ای که کشور برای این کار اختصاص داده، چیزی حدود ۱۱۰ میلیارد تومان بود اما معاونت علمی رقم ۵۰۰ میلیارد تومان را برای حمایت از پروژه‌ها هدفگذاری کرده‌است که برای سال بعد نیز پیش‌بینی می‌شود به ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد؛ البته حمایت از طرح‌ها و پروژه‌های پژوهشی، همگی توسط بنیاد ملی علم ایران و مبتنی بر سازوکارهای تعریف شده و مشخص این بنیاد خواهد بود. طرح هایی هم که از سوی معاونت علمی، به بنیاد علم ارجاع شود، بر مبنای نظر و اولویت بنیاد علم بررسی خواهد شد و جهت‌گیری خاصی برای هیچ طرح و پروژه پژوهشی و مرز دانشی وجود ندارد. این رویکرد در راستای ایجاد یکپارچگی، نظم و هماهنگی در حمایت از پژوهش نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان اتخاذ شده است.

وی با تاکید بر این که هیچ‌ منعی برای اعضای شورای علمی بنیاد ملی علم ایران، برای مشارکت در طرح‌های پژوهشی و دریافت حمایت‌های بنیاد وجود نخواهد داشت، افزود: اعضای شورای کارگروه‌ها هم می‌توانند در طرح‌های پژوهشی مشارکت داشته‌باشند و از حمایت‌های بنیاد بهره‌مند شوند. برای تحقق کامل این امر، لازم است بازنگری در آیین‌نامه‌ها از سوی اعضای هیأت امنا، صورت بگیرد تا محدودیتی وجود نداشته باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.