کد مطلب: 

269933

حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعت گاز کشور

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: از حمایت مسئولان صندوق نوآوری تشکر می‌کنم که منشا برکات بسیاری در صنعت گاز کشور هستند و می‌دانیم که ۹۹ درصد از مشکلات کشور را شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند حل کنند.
مجید چگنی

به گزارش سیتنا، رویداد توسعه همکاری‌های دانش‌بنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی دوشنبه ششم تیر ماه جاری در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد و طی آن مسئولان شرکت ملی گاز ایران نیازهای خود را به شرکت‌‎های دانش‌بنیان ارائه کردند.

در این رویداد معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و همچنین دیگر مقامات شرکت گاز حضور داشتند و به ارائه نیازمندی‌های خود به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداختند.

نیاز فناورانه اصلی شرکت‌ ملی گاز ایران ناظر بر قانون بودجه سال 1401 بود که در آن ذکر شده شرکت ملی گاز ایران باید با هدف مدیریت مصرف و تشویق مشترکین خود الگوی تعریف‌شده‌ای از مصرف را ارائه دهد و مازاد گاز تولیدی در کشور را به بازارهای صادراتی بفرستد.

برای اجرایی این هدف نیز ضرورت به‌کارگیری فناوری در حوزه‌های مختلف بیشتر شده بود و 62 شرکت دانش‌بنیان در محل صندوق نوآوری برای ارائه راهکارهای اولیه گردهم آمدند.

در ابتدای این جلسه دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به شرحی از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین خدماتی که صندوق نوآوری به این شرکت‌ها ارائه می‌دهد پرداخت.

دکتر ملکی‌فر از این نکته یاد کرد که اکنون شش هزار و 800 شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های مختلف توانسته‌اند مرز یک میلیارد دلار درآمد صادراتی برای کشور را رد کنند و در بخش قابل توجهی از بازارهای دنیا، شرکت‌های مشابه اروپایی و آمریکایی را پس بزنند.

درآمد دانش‌بنیان‌ها در سال 1400 به 400 هزار میلیارد تومان رسید

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین خبر داد که آمار سال گذشته نشان می‌دهد میزان درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان تنها در سال 1400 به 400 هزار میلیارد تومان رسیده است.

او پس از این بحث، به تشریح خدمات صندوق نوآوری به زیست‌بوم دانش‌بنیان پرداخت و گفت: وقتی سخن از واژه صندوق به میان می‌آید بسیاری فکر می‌کنند صندوق یعنی نهادی که تنها تسهیلات مالی به بخشی از فعالان اقتصادی جامعه می‌دهد اما چنین تعریفی، کارها و فعالیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی را به‌طور کامل پوشش نمی‌دهد.

او تصریح کرد که امروز صندوق نوآوری و شکوفایی 70 گونه خدمت متفاوت در چهار دسته‌بندی کلی را به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد که تنها گروه اول این خدمات مختص 12 نوع تسهیلات هستند اما دسته‌های دیگر خدمات صندوق به صدور ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و مشارکت در سود و زیان شرکت‌ها و توانمندسازی آن‌ها در حوزه‌های مختلف تقسیم می‌شود.

ملکی‌فر همچنین از این یاد کرد که صندوق نوآوری و شکوفایی تنها خود را موظف به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک یا بزرگ نمی‌بینید بلکه برایند کلی و از کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین شرکت‌های دانش‌بنیان را از خدمات خود بهره‌مند می‌سازد.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: با اینکه امروز سرمایه این صندوق دو هزار و 600 میلیارد تومان است اما تنها در سال 1400 توانسته با ابزارهای تامین مالی نوآورانه به میزان چهار هزار و 800 میلیارد تومان از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت به عمل آورد اما با محاسبه افزایش تورم و روند رو به رشد تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان این میزان از منابع صندوق کافی نخواهد بود.

او در ادامه خبر داد: با این حال پس از تصویب قانون تولید جهش بنیان در سال 1401 امید این می‌رود که منابع صندوق نوآوری رو به افزایش بگذارد و صندوق توانایی بیشتری برای تسریع فرایند توسعه شرکت‌های دانش‌‎‌بنیان داشته باشد.

ملکی‌فر همچنین از سازوکار حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از طرح‌های ملی یاد کرد و افزود: در این طرح کار ما در صندوق این است که به سراغ دستگاه‌های اجرایی می‌رویم و نیازهای کشور را از آن‌ها می‌پرسیم و به اتفاق همین دستگاه‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان مناسب برای ارائه فناوری مطابق با آن نیاز را شناسایی می‌کنیم و پس از این برای طراحی و ساخت چنین فناوری‌هایی از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت لازم را به عمل می‌آوریم.

تقدیر از مسئولان صندوق نوآوری در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

در ادامه این رویداد، مجید چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در سخنانی ابراز کرد: من از مسئولان صندوق نوآوری و شکوفایی تشکر می‌کنم که منشا خیر و برکات بسیاری در کشور بوده و هستند و با توجه به ماموریتی که دارند در حوزه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان توانستند به خوبی از پس وظایف خود بربیایند.

او ادامه داد: مقام معظم رهبری امسال را با تاکید بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نامگذاری کرده‌اند و بارها در جلسات مختلف با مسئولان نیز بحث نگاه به تولیدات داخل را مورد تاکید قرار دادند و گفته‌اند باید از ظرفیت داخل استفاده کنیم. 

چگنی افزود: کسانی که به پارک‌ها علم و فناوری یا مراکز رشد رفت و آمد داشته باشند، می‌توانند این نکته را دریابند که ظرفیت عظیمی از فناوری و نوآوری در کشور وجود دارد و جوانان بسیاری برای خدمت‌رسانی به کشور در هر جایی حضور دارند و ما نیز باید قدر این نعمت را بدانیم و از آن استفاده درست کنیم. من بر اساس مشاهدات و تحقیقات خود می‌گویم که ۹۹ درصد از مشکلات کشور را شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند حل کنند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: با توجه به تاکیدی که شعار امسال بر حوزه دانش‌بنیان دارد ما نیز در شرکت‌ ملی گاز ایران برآنیم که ارتباط خود را با شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از پیش تقویت کنیم.

او همچنین گفت که شرکت ملی گاز ایران با ۲۶ میلیون مشترک اعم از مشترکین خانگی و صنعتی و ... تقریبا با تمام ارکان کشور در ارتباط است.

معاون وزیر تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۲۳۲ میلیارد متر مکعب گاز تولید کردیم که در دنیا بی‌نظیر است. ما در این رویداد دست نیاز خود را به سوی شرکت‌های دانش‌بنیان دراز می‌کنیم و امیدواریم با مشارکت و همت این شرکت‌ها بتوانیم نیازهای صنعت گاز در مدیریت و کنترل مصرف را برطرف کنیم.

چگنی در ادامه از این نکته یاد کرد که مصرف گاز و انرژی در کشور منطبق با اصول و استاندارد نیست. «کمتر کشوری مثل ایران منابع خود را با بی‌خیالی مصرف می‌کند. پروژه هوشمندسازی توزیع گاز از این منظر اهمیت دارد که به ما قدرت استفاده صحیح و به‌صرفه منابع گازی را می‌دهد و در جهت پاسداشت این منبع خدادادی کارگر می‌افتد».

در ادامه این رویداد نیز محسن مظلوم فارسی‌باف، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این رویداد ابراز خشنودی کرد و برایند خود از زیست‌بوم نوآوری کشور را مثبت ارزیابی کرد.

او گفت: مایه بهجت و شادمانی است که می‌بینیم ظرفیت بسیار بالایی در شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که توانسته‌ است فناوری‌های بین‌المللی را بومی‌سازی کند و به همین سبب این شرکت‌ها مایه اطمینان خاطر در بخش‌های مختلف کشور هستند.

در ادامه این رویداد نیز پنل‌های تخصصی درباره هوشمندسازی مدیریت مصرف گاز برگزار شد و نمایندگان بخش‌های مختلف از بخش خصوصی تا مقامات شرکت ملی گاز و سازمان‌های دیگر به ایراد سخن پرداختند و نیازهای صنعت گاز را برای شرکت‌های دانش‌بنیان توضیح دادند.

برپایی نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حاشیه رویداد

همچنین در حاشیه این رویداد نمایشگاهی از دستاوردها و توانمندی‌های 62 شرکت‌ دانش‌بنیان برپا شد و در این میان چندین مذاکرات دوجانبه‌ نیز میان مقامات شرکت گاز ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان صورت گرفت.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2022-06-28 09:07

افزودن دیدگاه جدید