کد مطلب: 

268255

حمایت بلاعوض صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه مالکیت فکری

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در سه سال و نیم گذشته صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری به حمایت‌های مختلف از شرکت‌های دانش‌بنیان همت گماشته است و تاکنون 254 شرکت دانش‌بنیان از خدمات صندوق در حوزه مالکیت فکری استفاده کرده‌اند و 3.2 میلیارد تومان نیز حمایت بلاعوض در این حوزه شکل گرفته است.
دکتر مرضیه شاوردی

به گزارش سیتنا، دکتر مرضیه شاوردی در همایش مجازی روز جهانی مالکیت فکری (Ip-Day2022) با بیان اینکه امسال سومین سالی است که صندوق نوآوری در روز جهانی مالکیت فکری اقدام به برگزاری همایش می‌کند، گفت: صندوق به رسم هر سال این روز را جشن گرفته و امسال هم سومین دوره‌ای است که ما روز جهانی مالکیت فکری را به خاطر خدماتی که مدیریت توانمندسازی در این حوزه ارائه می‌کند، پاس می‌داریم.

وی با اشاره به فلسفه روز جهانی مالکیت فکری، تصریح کرد: سازمان‌های مالکیت فکری در چهار کشور چین، ژاپن، کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا یا به عبارتی T5 پیام مشترکی را به مناسبت این روز منتشر کردند که تمرکز و تاکید آن بر نظام نشان تجاری جهانی و البته جوانان است. در واقع آن‌ها از خود می‌پرسند که وقتی یک جوان فیلم یا آهنگی را از روی فضای وب بارگیری می‌کند، آیا به مجاز بودن یا نبودن کارش توجهی دارد؟

به گفته مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، کشورهای T5 امسال با رویکردی که نسبت به جوانان داشته‌اند بر ضرورت انجام سه اقدام تاکید کرده‌اند، یادآور شد: یکی از این اقدامات تداوم بهبود نظام‌ها و رویه‌های نشان تجاری است که باید این رویه‌ها را شفاف‌تر و تعامل را برای همه و به ویژه برای جوانان دسترس‌پذیرتر کنند. تلاش برای درک اهمیت حفاظت از نشان تجاری به ویژه در محیط دیجیتال اقدام دومی است که از آن یاد شده و سومین اقدام هم تداوم همکاری با استفاده از فناوری‌های نوآیند و ارائه خدمات با کیفیت است.

شاوردی با اشاره به اینکه بر اساس آمار نزدیک به یک و هشت دهم میلیارد جوان 24 ساله در جهان وجود دارد که 90 درصد آنان شهروند کشورهای در حال توسعه هستند، گفت: این آماری است که در گزارش امسال به مناسبت روز مالکیت فکری نیز به آن اشاره شده است. ویژگی‌ این جمعیت این است که مسیر آینده را بهتر و مطمئن‌تر هموار می‌کنند. فارغ از خصلت بی‌باکی و تهوری که جوانان دارند باید این نکته را یادآور شوم که جوانان امروز نسل بومی‌های فضای دیجیتال هستند و از همین حیث نه تنها این فضا را به خوبی می‌‎شناسند بلکه منبع خلاقیت و نوآوری و ابتکار نیز هستند.

سیاستگذاران نیازهای کارآفرینان و مخترعان جوان را بشناسند

وی در ادامه گفت: نکته بعدی این است که در روز جهانی مالکیت فکری هم جوانان و هم سیاستگذاران را باید در نظر داشته باشیم. تاکید بر نقش جوانان به این دلیل است که آگاهی آن‌ها باعث می‌شود بتوانند نوآورانه‌تر و خلاقانه‌تر عمل کنند و از سوی دیگر سیاستگذاران نیز با تمرکز بر جوانان و توجه بیشتر به این حوزه می‌توانند دغدغه‌ها و نیازهای کارآفرینان و مخترعان جوان را بشناسند و سیاستگذاری مناسبی برای این حوزه داشته باشند.

صندوق نوآوری؛ پیشران در حمایت از مالکیت فکری

بخش دوم سخنان مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی به تشریح خدمات و دستاوردهای صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری اختصاص داشت. او در این زمینه خبر از همایشی داد که صندوق نوآوری به همراهی مرکز مالکیت معنوی کشور آن را برگزار خواهد کرد و بناست تا مخترعان جوانی که خود می‌خواهند، در این همایش ارزیابی شوند؛ از سوی دیگر مقالاتی نیز در این همایش ارائه خواهد شد.

شاوردی در ادامه در مورد برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه مالکیت فکری به چند برنامه ترویجی و آموزشی اشاره کرد و گفت: دو دوره آموزش بلندمدت بین‌المللی طراحی و اجرا شده است. ما این دو دوره را در کنار مرکز مالکیت معنوی ایران و همچنین موسسه مالکیت معنوی فدرال سوئیس برگزار کردیم. این دوره‌های آموزشی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده و تا بهمن ماه امسال ادامه خواهند داشت.

وی همچنین از برگزاری یک دوره آموزشی تدوین سند پیش‌نویس سند اختراع خبر داد و گفت: این دوره با هدف تربیت افرادی با تخصص صرف در تدوین اظهارنامه اختراع طراحی شده تا بتوانند اظهارنامه‌های با کیفیت‌تری ثبت کنند و در نتیجه رتبه ثبت اختراع کشورمان را در جهان بالا ببریم.

بهره‌مندی بیش از 420 شرکت دانش‌بنیان از خدمات صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان اینکه در سه سال و نیم گذشته صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری به حمایت‌های مختلف از شرکت‌های دانش‌بنیان همت گماشته است، گفت: تاکنون 254 شرکت دانش‌بنیان از خدمات صندوق در حوزه مالکیت فکری استفاده کرده‌اند و 3.2 میلیارد تومان نیز حمایت بلاعوض در این حوزه شکل گرفته است.

به گفته شاوردی، صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری کارگزاران خود تاکنون به نیازسنجی از 166 شرکت دانش‌بنیان در حوزه مالکیت فکری پرداخته است.

وی افزود: ثبت ۳۰ تقاضانامه PCT، ثبت ۲۵ اختراع در داخل کشور و هشت اختراع خارج از کشور، ثبت ۷۱ نشان تجاری در داخل و ۱۲ نشان خارجی در خارج از کشور از دیگر فعالیت‌هایی بوده که با حمایت صندوق نوآوری انجام گرفته است.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2022-04-26 16:02

افزودن دیدگاه جدید