کد مطلب: 

265566

رئیس مجلس: حضور بانوان در سطوح عالی شرکت‌های دانش بنیان، فرصتی برای جامعه است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در مجلس به تحول و کارآمدی به کمک مجموعه‌های دانش‌بنیان ایمان داریم و می‌دانیم علم در تبدیل به ثروت در کوتاه‌ترین زمان و با بیشترین بازدهی و کمترین هزینه به کمک این مجموعه‌ها می‌تواند رقم بخورد.
دکتر محمدباقر قالیباف

به گزارش سیتنا، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست با زنان کارآفرینِ مدیر عامل شرکت های دانش بنیان که یکشنبه 3 بهمن‌ماه سال جاری به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن برگزار شد، ضمن عرض تبریک و تهنیت به زنان کارآفرین کشور گفت: در شخصیت حضرت زهرا (س) و امام (ره) که امروز ولادت ایشان هم هست، یک نکته بسیار مهم و اساسی وجود دارد که امام فقیه، عارف، فیلسوف و مسلط به حوزه دینی و ابعاد فقهی ما در این خصوص می‌فرمایند «حضرت زهرا (س) یک رهبر واقعی و الگو برای همه جامعه اعم از مردان و زنان در بعد اجتماعی و سایر ابعاد بودند» بنابراین افتخار می‌کنیم که چنین روزی به نام روز زن و مادر انتخاب شده است و در این حوزه باور داریم که در بعد انسانی و حتی اجتماعی هیچ تفاوتی بین مردان و زنان وجود ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بحث جنسیت در جامعه ما موضوعیتی ندارد و زنان می‌توانند فعال باشند هر چند که فرهنگ غرب به دنبال نگاه مردواری در زنان است یعنی اگر زنان برخی خصلت مردان را پیدا کنند دیده می‌شوند، اما ما چنین دیدگاهی را قبول نداریم و چنین موضوعی را در شأن زنان نمی‌دانیم.

وی با تأکید بر اینکه ما به سهم خود در مجلس و همه مسئولان نباید زنان جامعه را در دوراهی مشارکت اجتماعی یا خانه‌داری قرار دهیم، اظهار کرد: باید به خانم‌ها قدرت انتخاب و فرصت نقش آفرینی داده شود، اثربخشی و مدیریت زنان در ابعاد مختلف کاری مشخص است ، به عنوان مثال در نیروی انتظامی با شکل‌گیری پلیس زن تلاش کردیم تا از ظرفیت زنان استفاده کنیم و تحول و پویایی آنها را نیز شاهد بودیم.

قالیباف یادآور شد: به عنوان مثال ما در نیروی انتظامی باور داشتیم که زنان نه تنها به عنوان کارمند بلکه در سطح یک افسر می‌توانند مشغول به کار شوند اما در جایگاهی که در شان زنان باشد؛ ما باور داریم که برخی از کارها حتی در حوزه‌های فنی، علمی و مدیریتی به کمک زنان می‌تواند انجام شود.

رئیس قوه مقننه با اشاره به آمار استفاده از ظرفیت زنان در حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان گفت: نقش‌آفرینی زنان در اکثر مقاطع کمتر از 10 درصد است اما خوشبختانه در حوزه فعالیت‌های دانش بنیان شاهد حضور پررنگ زنان در سطوح مدیرعاملی و اعضای هیأت علمی شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم و این نشان می‌دهد که ما باید از فرصتی که برای جامعه وجود دارد استفاده کنیم و بپذیریم که پویایی جامعه در گرو پویایی خانواده است و ستون خانواده، زنان هستند.

پویایی جامعه زمانی اتفاق می‌افتد که خانواده ها پویا شوند و پویایی خانواده در گرو پویایی زنان و مادران خانواده است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که ما باید فرصت‌های نقش‌آفرینی زنان در عرصه‌های علمی و اجتماعی را فراهم کنیم تصریح کرد: پویایی جامعه زمانی اتفاق می‌افتد که خانواده ها پویا شوند و پویایی خانواده در گرو پویایی زنان و مادران خانواده است. زمانی که همه این موضوعات را در کنار هم و به صورت جامع بنگریم، می‌توانیم آثار رشد و پیشرفت را در جامعه شاهد باشیم.

با ظهور شرکت های دانش بنیان مسابقه پیشرفت در دنیا از نوآغاز شده و با این شرکت ها می توانیم عقب ماندگی ها را جبران کنیم

وی با یادآوری وضعیت بروکراسی اداری حوزه صنعت در سده گذشته و نقص‌هایی که در این زمینه وجود دارد، گفت: امروزه شرکت‌های دانش بنیان فرصتی را در جامعه و برای ملت‌ها و کشورها ایجاد کردند که اگر به درستی از آن استفاده شود، می‌توان تمام عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران کرد. در واقع مسابقه در دنیا از نو شروع شده و باید بدانیم که در این خط آغاز جدید، سرعت از اهمیت بالایی برخوردار است.

مقاومت ها در مقابل شرکت های دانش بنیان ریشه در قدرت آن ها برای مقابله با فساد و نابرابری هاست

قالیباف در ادامه با بیان اینکه زمانی که از حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان صحبت می کنیم یعنی به اصل هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمی سازی اعتقاد داریم و می‌دانیم که این نسل جدید با کمک‌ فناوری می‌تواند نابرابری‌ها و ناعدالتی‌ها و فساد را پایان دهد تاکید کرد: مقاومت ها در مقابل شرکت های دانش بنیان ریشه در همین قدرت این شرکت ها دارد.

وی در همین زمینه اضافه کرد: ما باید به اقتصاد دولتی نیز پایان دهیم و هیچ افقی از پیشرفت را در آینده نخواهیم دید مگر آن که از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم.

در جریان قانون جهش تولید دانش بنیان از تجربه یک دهه این حوزه استفاده شده است

رئیس قوه مقننه به طرح قانون جهش تولید دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: در جریان تصویب این قانون از تجربه یک دهه گذشته استفاده کردیم و نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی و هیأت رئیسه لازم است که با توجه به سرعت زیاد تحولات این قانون را شاید هر دو یا سه سال یک بار به روز رسانی کنند. ما معتقدیم که اگر زنجیره فعالیت این مجموعه‌ها کامل نباشد و زیرساخت‌های لازم در حوزه علم و فناوری و منابع مالی فراهم نشود و بروکراسی را کنترل نکنیم، به کمک هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی نمی‌توان مجموعه‌های فعال و پویای دانش‌بنیان داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عرصه و نسل رقابت است، افزود: در این عرصه مکان موضوعیت ندارد و فرصت برای همه فراهم است، شاید در حوزه تحریم محدودیت‌هایی برای برخی حوزه‌ها وجود داشته باشد که ما بر همین مبنا در مجلس یازدهم مسئله رفع تحریم و خنثی‌سازی تحریم‌ها را دنبال می کنیم و هسته خنثی‌سازی تحریم‌ها را فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان با تکیه بر ظرفیت جوانان می‌دانیم.

ما در مجلس به تحول و کارآمدی به کمک مجموعه‌های دانش‌بنیان ایمان داریم

وی با تأکید بر اهمیت جامعیت موضوعات مرتبط با این حوزه یادآور شد: ما در مجلس به تحول و کارآمدی به کمک مجموعه‌های دانش‌بنیان ایمان داریم و می‌دانیم علم در تبدیل به ثروت در کوتاه‌ترین زمان و با بیشترین بازدهی و کمترین هزینه به کمک این مجموعه‌ها می‌تواند رقم بخورد.

قالیباف همچنین ادامه داد: با توجه به جمعیت کشور، افق آینده کمی نگران‌کننده است اما بدانید که بزرگترین سرمایه را در بین کشورهای دنیا داریم و از نعمت جوانی مبتنی بر دانش اعم از جوانان زن و مرد در همه ابعاد برخورداریم و مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند.

هم اجرا و هم اجرایی سازی قانون مهم است

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه حتماً در برخی از قوانین ضعف‌ها و اشکالاتی وجود دارد با اشاره به دو مفهوم اجرا و اجرایی سازی قانون گفت: اجرای قانون به عهده سایر قوا است اما اجرایی‌سازی به عهده مجلس است که اگر به آن توجه نکنیم و زمینه اجرای قوانین را پیش از تصویب و ابلاغ آن فراهم نکنیم اولین قانون‌شکن خود ما خواهیم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما امروز در مجلس بین وظیفه قانون‌گذاری و نظارت، اولویت را نظارت قرار دادیم و بر همین اساس نشست‌های علنی روزهای سه شنبه را به موضوعات نظارتی اختصاص دادیم. نمایندگان نیز در کمیسیون‌ها با جدیت موضوعات نظارتی را دنبال می کنند.

قالیباف در پایان یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوعات پیشنهاد می‌کنم که به کمک نمایندگان در کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و صنایع و هیأت رئیسه چنین جلسات را حداقل فصلی یک بار برگزار کنیم و در بازدیدها نیز به این موضوعات توجه داشته باشیم زیرا که استمرار چنین گفت‌وگوهایی می‌تواند موجب حل مشکلات و چالش‌ها شود.

دریافت بیش از ۲۵۰۰ نامه تشکر شرکت‌های دانش‌بنیان از مجلس برای قانون جهش تولید دانش‌بنیان

فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان در این مراسم گفت: توجه ویژه به زنان از دستاوردهای انقلاب اسلامی است به طوری که امروز شاهدیم 12 درصد مدیران عامل شرکت‌های دانش‌بنیان و بیش از 20 درصد اعضای هیأت علمی این شرکت‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. زنان در عرصه‌های تولید، اقتصاد و حتی مسائل زیست محیطی توانسته‌اند نقش‌آفرین باشند و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند بسترهای لازم را برای نقش آفرینی آنان فراهم کنند.

عزت اله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید از مشاوره علمی برخوردار باشند، همچنین تولیدکنندگان برای اتصال به بازارهای جهانی و صادرات نیاز به کمک‌هایی دارند که با تصویب قانون باید شرایط لازم را برای آنها فراهم کنیم. ارائه خدمات فنی و مهندسی به شرکت‌های دانش‌بنیان از موضوعات قابل توجه دیگری است که باید در دستور قرار گیرد.

شیوا قاسمی پور از دیگر اعضای فراکسیون زنان مجلس در ادامه، قانون جهش تولید دانش‌بنیان را از افتخارات مجلس یازدهم دانست که به فعالیت‌های این شرکت‌ها کمک بسیاری خواهد کرد. وی معتقد است زنان با نگاه واقع بینانه می‌توانند از موضع قدرت وارد جامعه شوند و این قانون نیز بر همین مبنا تصویب شده است که با نظارت بر اجرای آن به شرکت‌های دانش بنیان کمک خواهیم کرد.

علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه مجلس یازدهم ظرفیت و جایگاه واقعی زنان را می‌شناسد و می‌داند که آنها در بسیاری مواقع می‌توانند بهتر از مردان عمل کنند، گفت: ما باید در کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی کمک کنیم تا در جریان تصویب قانون بودجه سال آینده از محل‌های مشخص درآمدهایی برای اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان تعیین کنیم. این قانون از بهترین قوانینی است که می‌تواند اشتغالزا باشد و برای کشور عزت‌آفرین چرا که در ادامه قانون مصوب سال 89 و با اصلاحاتی به تصویب رسیده است.

سیدمحسن دهنوی عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه تصریح کرد: فعالان حوزه دانش‌بنیان از بهترین جوانان کشور هستند که باید بدانند آقای قالیباف اگر حمایت لازم را نمی‌کرد قانون جهش تولید دانش بنیان در مجلس تصویب نمی‌شد ، این قانون با وجود بسیاری از موانع در مسیر قانونگذاری به تصویب رسید، هم اکنون نیز شاهدیم که بیش از 2500 شرکت دانش‌بنیان نامه تشکر و قدردانی از مجلس را به جهت تصویب این قانون امضا کرده و برای ما فرستاده‌اند؛ به موجب این قانون شرکت‌ها وارد عرصه جدیدی خواهند شد البته برای اجرای آن به منابع مالی نیاز است لذا باید در بودجه مورد توجه قرار گیرد تا مشکلات مالی، گمرک، بیمه، مالیات و بانکی آنها برطرف شود.

تاثیرگذاری قانون جهش تولید دانش بنیان بر زنان کارآفرین از زبان خودشان

در ادامه این نشست زنان کارآفرین و برخی از مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان به ایراد نقطه نظراتی در خصوص مسائل و مشکلات پیش رو پرداختند.

مرضیه شاوردی مدیر توانمندسازی صندوق شکوفایی و نوآوری در همین زمینه به فعالیت‌های این صندوق و خدماتی که به شرکت‌های دانش‌بنیان طی دهه گذشته ارائه کردند، اشاره کرد و گفت: استفاده از صندوق‌های پژوهش، نوآوری و استفاده از ظرفیت شبکه بانکی برای اعطای تسهیلات از رویکردهای این صندوق است، صندوق شکوفایی و نوآوری در طول فعالیت خود بیش از سه هزار ضمانت‌نامه را به مبلغ بیش از شش هزار میلیارد تومان صادر کرده است و در حوزه توانمندسازی به شرکت‌ها برای صادرات تولیدات‌شان کمک بسیار شده است. ما در ارائه خدمات بین زنان و مردان هیچ تفاوت و تمایزی قائل نیستیم.

سلما مهدی زاده یکی دیگر از زنان کارآفرین ضمن تشکر از رئیس مجلس به جهت تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان به عنوان نقطه عطفی در فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به حمایت‌های مالی بسیاری احتیاج دارند، این شرکت‌ها می‌توانند تضمین‌کننده اعتبار کشور در جامعه جهانی باشند و همچنین حافظ ایمنی و سلامت مردم در حوزه واردات باشند اما متأسفانه این مجموعه‌ها از متولی مشخصی برخوردار نیستند. مقررات بیمه‌ای نیز شفاف نیست و نظارتی بر آنها وجود ندارد.

همچنین الهه پورفخرایی از مدیران عامل شرکت‌های دانش‌بنیان ضمن درخواست توجه مجلس به موضوع ضمانت اجرایی قانون مصوب اخیر گفت: دستگاه‌های دولتی و وزارتخانه های مربوطه یا حتی گمرک حمایت چندانی از شرکت‌ها و محصولات دانش‌بنیان ندارند، به همین جهت در عمل شاهد رشد و پیشرفت این شرکت‌ها نیستیم لذا از مجلس می‌خواهیم ضمن نظارت بر اجرای قانون و پرهیز از شعارزدگی، طرح یا لایحه‌ای را در دستور کار قرار دهند که موثر و تأثیرگذار باشد.

آذردخت مظاهری از دیگر فعالان حوزه دانش بنیان یادآور شد: افرادی که در این مسیر وارد می‌شوند جسور، فعال و پویا هستند، این شرکت‌ها می‌توانند سرمایه‌های زیادی را برای کشور ایجاد کنند یا درآمدزا باشند و کار آنها مبتنی بر دانش و ایده‌های نوآورانه انجام می‌شود، خوشبختانه نقش زنان نیز در این شرکت‌ها محرز است اما چالش‌هایی در این زمینه وجود دارد که در کنار تصویب قوانین خوب مجلس باید مورد توجه قرار گیرد بنابراین مجلس نسبت به الزامات اجرایی قوانین خود توجه کند.

نفیسه عباسی کاشانی نیز به مشکلاتی که در حوزه بررسی اسناد این شرکت‌ها یا برگزاری مناقصه‌ها وجود دارد اشاره کرد و گفت: دستگاه‌های دولتی موانعی را ایجاد کردند لذا به حمایت مجلس نیاز داریم تا بتوانیم بر مشکلات حقوقی، مالی و بیمه فائق آییم.

در ادامه بهاره چشم نوشی از دیگر زنان کارآفرین با تأکید بر حمایت از محصولات و تولیدات دانش‌بنیان گفت: فرآیند دریافت مجوز و تأیید برای تولیدات این محصولات دانش بنیان مبهم و غیرشفاف است لذا درخواست داریم در صندوق شکوفایی و نوآوری به کمک مجلس و دولت کارگروهی متمرکز ایجاد شود تا فرآیند دریافت مجوزها شفاف شود.

ویدا سینا از دیگر زنان کارآفرین به مشکلات حوزه استاندارد اشاره و از قانون مصوب مجلس در حوزه دانش بنیان تشکر کرد و گفت: مجلس نسبت به تدوین آیین‌نامه‌ها و اجرای قانون باید توجه داشته باشد.

در ادامه علی وحدت رئیس هیأت عامل صندوق شکوفایی و نوآوری به نقش آفرینی و توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان کمک بسیاری به این شرکت‌ها کرده است، مباحث و مفاد مختلف این قانون موجب تسریع فعالیت‌های دانش‌بنیان و رفع چالش‌ها و مشکلات آنها خواهد شد . به عنوان مثال ارزش‌گذاری محصولات سال هاست که مطرح شده اما خوشبختانه در این قانون تکلیف آن مشخص شد. قانون مجلس اولویت‌ها را مشخص کرده و به کمک نمایندگان مقدمات لازم در استان‌ها نیز فراهم شده است.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

میانگین: 5 (1 vote)
سیتنا 5
2022-01-24 13:13

افزودن دیدگاه جدید