کد مطلب: 

257626

تبیین فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با رئیس و نمایندگان مجلس

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران با اشاره به فرازهایی از فرمایشات امروز مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: این رهنمودها در درجه اول ناظر بر شئون و وظایف نمایندگی بود، اینکه نمایندگان مجلس به دور از احساس و هیجان زدگی به نیازهای کشور در حوزه تقنین و رسیدگی به امور مردم توجه کنند و به منطق و شیوه حکمرانی مناسب بپردازند و همچنین اولویت بندی مسائل را مد نظر داشته باشند. اولویت را به حل موضوعات مرتبط با تولید داخلی بدهند که البته با استفاده از فناوری می‌توان زمینه‌های اشتغال و سهم اقتصاد ملی را رشد داد.
تبیین فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با رئیس و نمایندگان مجلس

به گزارش سیتنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنجشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۰) در دیدار تصویری با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سخنان مهمی توصیه‌هایی را مطرح فرمودند.

توصیه اول رهبر انقلاب به نمایندگان

رهبر معظم انقلاب در اولین توصیه فرمودند: توصیه اصلی، انقلابی ماندن و حفظ ویژگی‌هایی نظیر «تحرک و تلاش بی‌وقفه» است، چرا که خداوند به فرموده قرآن کریم، ملائک رحمت خود را بر کسانی نازل می‌فرماید که در صراط مستقیم، استقامت به خرج دهند.

ایشان با اشاره به انحراف تدریجی برخی عناصر گفتند: برخی در اوایل، پرتوان و با حرارت بودند اما وسوسه‌های مال، مقام و شهرت، راهشمان را کج کرد و گاه ۱۸۰ درجه تغییر داد.

ایشان، انقلابی ماندن را نیازمند مراقبت دائمی و حساب‌کشی از خود دانستند و افزودند: معنای حقیقی تقوا، مراقبت مدام در مقابل خطرها و لغزش‌هاست.

توصیه دوم رهبر معظم انقلاب به نمایندگان مجلس

توصیه دیگر رهبر انقلاب، «افزایش کارآمدی و وجودعقلانیت و طمأنینه» در مجلس بود. ایشان گفتند:  عملکرد مجلس تاکنون خوب بوده اما ریل‌گذاری برای اصلاح امور کشور، کارهای فراتر و فراوان‌تری می‌طلبد و نیازمند وجود آرامش عقلانی و پرهیز از کارهای هیجانی و احساسی است.

توصیه سوم رهبر انقلاب اسلامی به نمایندگان مجلس

توصیه دیگر رهبر انقلاب، آسیب‌شناسی رفتار نمایندگان بود. ایشان، استفاده از توانایی‌های قانونی نظیر سؤال، استیضاح و تحقیق و تفحص به نفع مسائل شخصی، گروهی یا قومی را از جمله این آسیب‌های احتمالی دانستند و گفتند: از این توانایی‌ها باید فقط در جهت مُرّ قانون و حقیقت استفاده کرد.

رهبر انقلاب، ورود به مسائل اجرایی و تلاش برای سپرده شدن مسئولیت‌های شهری و استانی به اشخاص مورد نظر را از دیگر آسیب‌هایی دانستند که نمایندگان در معرض آنها قرار دارند.

توصیه دیگر رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز با نمایندگان مجلس

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، همچنین نمایندگان مجلس را به مراقبت و دقت در استفاده از تریبون مجلس توصیه کردند و افزودند: گاهی بیان انتقادات در جمع‌های محدود مؤثر است اما بیان این حرف‌ها در تریبون مجلس بی‌اثر و حتی مضر است.

پرهیز از تلاش برای رسیدن به منصب وزارت یا پست‌های اجرایی توصیه بعدی رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس بود.

ایشان، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان را نیز به دقت در این موارد توصیه کردند و افزودند: البته مراقبت درونی نمایندگان مؤثرتر است.

توصیه پنجم مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس

توصیه بعدی رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس، «اهتمام جدی به کار کارشناسی در بررسی طرح ها و لوایح و بالا بردن سطح کیفی قوانین» بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: بالا بودن سطح کیفی قوانین به قوت و عملی بودن، صریح و روشن و بدون ابهام بودن، و تأویل ناپذیر بودن قوانین است و نمایندگان باید در مورد طرح‌ها و لوایح با صاحب‌نظران مشورت کنند تا سطح کارشناسی ارتقاء یابد.

توصیه و تذکر دیگر رهبری به نمایندگان مجلس

رهبر انقلاب یک نکته را نیز متذکر شدند و افزودند: در مسائل حساس و مهم، ترجیح این است که به جای طرح، لایحه ارائه شود زیرا موافقت دولت به عنوان مجری را به همراه دارد و همچنین از پشتوانه کار کارشناسی بدنه دولت نیز برخوردار است.

توصیه هفتم رهبر معظم انقلاب به نمایندگان مجلس

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با توصیه به «رعایت اولویت‌ها و مسائل اساسی» افزودند: خوشبختانه در برنامه‌های مجلس، اولویت‌ها دنبال می‌شود اما این موضوع باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد و با توجه به شعار سال، اولویت اصلی کشور برطرف کردن موانع تولید و پشتیبانی از تولید است زیرا اگر تولید احیاء شود، اقتصاد کشور جان خواهد گرفت.

رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری توصیه خود به دوره های مختلف مجلس در خصوص علاج تراکم قوانین خاطرنشان کردند: باید با مشخص کردن یک مهلت برای این موضوع فکری شود.

توصیه آخر مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آخرین توصیه خود به نمایندگان با اشاره به کلام پر مغز امام (ره) مبنی بر اینکه «مجلس عصاره فضائل ملت است»، گفتند: این کلام یعنی مجلس باید عصاره فضائل ملت باشد و فضائل ملت هم که در ۴۲ سال گذشته و در عرصه‌های مختلف بروز یافته عبارتند از مجاهدت، ایثار، عزت و اعتماد به‌نفس، امید و توانایی ایستادگی در برابر مشکلات.

فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران

مهندس فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیات مدیره‌ی سندیکای صنعت مخابرات ایران در متن ارسالی برای سیتنا با تبیین فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری، اشاره کرد:

۱- انقلابی ماندن و حفظ ویژگی هایی نظیر «تحرک و تلاش بی وقفه»، معنای حقیقی تقوا مراقبت مدام در مقابل خطرها و لغزش هاست.
۲- «افزایش کارآمدی و وجود عقلانیت و طمانینه»، مجلس برای اصلاح امور کشور نیازمند وجود آرامش عقلانی و پرهیز از کارهای هیجانی و احساسی است.
۳- «آسیب شناسی رفتار»، استفاده از توانایی های قانونی به نفع مسائل شخصی، گروهی یا قومی از جمله این آسیب هاست، «از این توانایی ها باید فقط برای مر قانون و حقیقت استفاده شود».
۴- «مراقبت و دقت در استفاده از تریبون  مجلس»، گاهی بیان انتقادات در جمع کوچک تر موثر است، ولی در تریبون مجلس بی اثر و حتی مضر است.
۵- «اهتمام جدی به کار کارشناسی»، با کارشناسان مشورت کنید تا سطح کارشناسی ارتقا یابد.
۶- «در مسائل حساس و مهم، ترجیح این است که بجای طرح، لایحه ارائه شود» زیرا از پشتوانه کار کارشناسی بدنه دولت نیز برخوردار است .
۷- رعایت اولویت ها و مسائل اساسی و «با توجه به شعار سال، اولویت اصلی کشور برطرف کردن موانع تولید و پشتیبانی از تولید است».
۸- «مجلس باید عصاره فضایل ملت باشد»، فضایل ملت که در ۴۲ سال گذشته بروز یافته عبارتند از «مجاهدت، ایثار، عزت، اعتماد به نفس، امید و توانایی ایستادگی در برابر مشکلات».

رستگار در ادامه دست نوشته‌اش برای سیتنا تاکید کرد: این رهنمودها در درجه اول ناظر بر شئون و وظایف نمایندگی بود، اینکه نمایندگان مجلس به دور از احساس و هیجان زدگی به نیازهای کشور در حوزه تقنین و رسیدگی به امور مردم توجه کنند و به منطق و شیوه حکمرانی مناسب بپردازند و همچنین اولویت بندی مسائل را مد نظر داشته باشند. اولویت را به حل موضوعات مرتبط با تولید داخلی بدهند که البته با استفاده از فناوری می‌توان زمینه‌های اشتغال و سهم اقتصاد ملی را رشد داد.

رستگار خاطرنشان کرد: حاکمیت در حوزه تقنین و رسیدگی به امور مردم باید از حجم قوانین مزاحم بکاهد و به راهبرد امسال و این دهه که اقتصاد است بیشتر توجه و دقت نظر داشته باشد، ولی علاوه بر مجلس شورای اسلامی، دولت آینده هم باید با مشارکت تشکل های واقعی بخش خصوصی به این توصیه ها توجه کامل و عملی داشته باشد تا شاهد ایرانی آباد و سرافراز باشیم.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 1
2021-05-27 22:55

افزودن دیدگاه جدید