کد مطلب: 

251723

سرقت و هک اطلاعات شخصی در قالب خدمات رایگان اینترنتی!

هنگامی که یک برنامه یا سرویس، اطلاعات شما را در اختیار می‌گیرد به راحتی آن را رها نمی‌کند و در هنگام استفاده از برنامه‌های مختلف تلفن‌همراه، اطلاعات قابل جمع‌آوری هستند.
سرقت و هک اطلاعات شخصی در قالب خدمات رایگان اینترنتی!

به گزارش سایت پلیس فتا به نقل از کوماندو، باید این را پذیرفت که در هنگام استفاده از برنامه‌های مختلف تلفن‌همراه، اطلاعات قابل جمع‌آوری هستند. برنامه‌هایی مانند: فیس‌بوک، توییتر، یوتیوب و سایر مواردی که در پذیرش آگهی فعالیت دارند، از این اطلاعات استفاده می‌کند. هنگامی که یک برنامه یا سرویس، اطلاعات شما را در اختیار می‌گیرد به راحتی آن را رها نمی‌کند. گوگل به تازگی پس از اینکه اعلام داشت داده‌ها را جمع‌آوری نمی‌کند، در هنگام جمع‌آوری اطلاعات کاربران گرفتار شد.

کدام برنامه‌ها بیشترین اطلاعات را در مورد کاربران جمع‌آوری می‌کنند؟ 

برای مدت طولانی تصور اینکه فیس بوک در اول لیست قرار داشته باشد، آسان بود. اما همانطور که مشخص شد، حقیقت به مراتب پیچیده‌تر است. برنامه‌های مختلفی وجود دارد که مقدار زیادی اطلاعات کاربران را جمع‌آوری می‌کنند و شاید انتظار مشاهده نام آن‌ها را نداشته باشید.

کدام سایت‌ها بیشترین اطلاعات را در مورد شما کسب می‌کنند؟ 

فقط فیس‌بوک نیست. وقتی با شرایط و ضوابط هر برنامه یا وب‌سایت موافقت می‌کنیم، به آن‌ها اجازه می‌دهیم در ازای خدمات خود اطلاعات مربوط به ما را جمع‌آوری کنند. آیا واقعاً فکر می‌کردید از این سایت‌ها به صورت رایگان استفاده می‌کنید؟ باور کنید یا نکنید، اگر چیزی خود را به عنوان استفاده رایگان معرفی کرد، معمولاً اطلاعات شما مبلغ پرداختی است.

با دقت بیشتر، این اطلاعات شخصی شماست که قابل عرضه بوده و توسط برنامه‌ها جمع‌آوری می‌شوند. اگر در برنامه‌ای با نمایه سفارشی حضور دارید، می‌توانید مطمئن باشید اطلاعات شما جمع می‌شود.

به عنوان مثال: بر طبق بررسی کلاریو(Clario) فیس‌بوک، اینستاگرام و دو برنامه دوست یابی در این مطالعه جایگاه برتر را به خود اختصاص داده‌اند. این تحقیق، محبوب‌ترین برنامه‌ها و سرویس‌های وب را بررسی و از بیشترین میزان ذخیره اطلاعات به کمترین رتبه‌بندی کرده است. در اینجا 10 برنامه برتر که بیشترین اطلاعات را در مورد شما جمع کرده‌اند آورده شده است:

1- فیس‌بوک: 70٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
2- اینستاگرام: 58.82٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
3- تندر: 55.88٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
4- گریندر: 52.94٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
5- اوبر: 52.94٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
6- استراوا: 41.18٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
7- تسکو: 38.24٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
8- اسپوتی‌فای: 35.29٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
9- مای‌فیتنس‌پل: 35.29٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.
10- جت2 : 35.29٪ از اطلاعات شخصی کاربران را جمع آوری می‌کند.

در اینجا چند نکته مهم در این مطالعه آورده شده که شما باید بدانید:

فیس‌بوک با داشتن 70٪ از اطلاعات شخصی مجاز به جمع آوری، همچنان بزرگترین داده‌گیر است.

در رتبه دوم اینستاگرام قرار می‌گیرد، سرویس دیگری متعلق به فیس بوک، شاید بهتر باشد که به فیس بوک و اینستاگرام به عنوان یک ثبت‌کننده فکر کنیم.

دو سایت دوست‌یابی در رتبه‌های بعدی لیست قرار دارند: تیندر (Tinder)و گریندر(Grindr)، هر دوی این برنامه‌ها اطلاعات حیرت‎انگیزی را جمع‌آوری می‌کنند، از جمله نام، آدرس ایمیل، اطلاعات تماس و حتی وضعیت اشتغال و مالکیت حیوان خانگی و ...

با تعجب اوبر در میان 5 مورد اول قرار دارد. در واقع همان مقدار داده را که گریندر جمع می‌کند(52.94٪)،جمع آوری می‌کند.

در یک تغییر ناگهانی، برنامه‌های خرده‌فروشی نسبت به اکثر شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های دوست‌یابی اطلاعات کمتری در مورد کاربران جمع‌آوری می‌کنند. آمازون حتی در 10 مورد اول قرار نمی‌گیرد. مقدار زیادی داده‌ها وجود دارد و بدتر اینکه، اکثر این برنامه‌ها قبل از اینکه با اشتراک گذاری اطلاعات موافقت کنید، اجازه نمی‌دهند از آن‌ها استفاده کنید.

آیا حریم شخصی وجود ندارد؟ خوب، دقیقاً اینطور نیست.

برای داشتن حریم‌خصوصی باید روش زیر را انجام دهید

بهترین کاری که می‌توانید برای خصوصی نگه داشتن اطلاعات خود انجام دهید این است که به راحتی آن‌ها را به اشتراک نگذارید. این برنامه‌ها اطلاعات مربوط به شما را جمع‌آوری می‌کنند و این اطلاعات را خود شما به آن‌ها ارائه می‌دهید. این به این معنی است که باید تا جای ممکن بسیاری از موارد را در پروفایل خود خالی گذاشته و از اشتراک بیش از حد زندگی خود، خودداری کنید.

همچنین لازم است که تلفن هوشمند خود را در جهت حفظ حریم خصوصی بررسی کنید تا مطمئن شوید برنامه‌ها داده‌های مورد نیاز خود را جمع‌آوری نمی‌کنند. روش زیر را دنبال کنید:

تلفن‌هوشمند آیفون

- تنظیمات (Settings) را باز کنید.
- به پایین سمت پایین حرکت کرده و روی حریم خصوصی (Privacy) ضربه بزنید.
- مجوزی مانند تقویم، موقعیت مکانی یا دوربین را انتخاب کنید.
- مشخص کنید کدام برنامه‌ها باید به آن مجوز، دسترسی داشته باشند و برنامه‌هایی را که نمی‌خواهید به آن مجوز، دسترسی داشته باشند لغو کنید.

تلفن‌هوشمند اندروید

- تنظیمات (Settings) را باز کنید.
- روی برنامه‌ها و اعلان‌ها (Apps & notifications) ضربه بزنید، به دنبال آن مجوزهای پیشرفته برنامه (Advanced App permissions) را انتخاب کنید.
- مجوزی مانند تقویم، مکان یا تلفن را انتخاب کنید.
- مشخص کنید کدام برنامه‌ها باید به آن مجوز دسترسی داشته باشند و برنامه‌هایی را که نمی‌خواهید به آن‌ مجوز، دسترسی داشته باشند حذف کنید.

هوشمند بودن در فن‌آوری به معنای هوشمند بودن در داشتن اطلاعات است و توسعه دهندگان برنامه‌ها بیشتر از هر زمان دیگری اطلاعات می‌خواهند. این به شما بستگی دارد که چه مقدار اطلاعات را به اشتراک بگذارید، واقعا نیازی نیست که برای فیس‌بوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند یک کتاب باز باشید. 

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 3
2020-11-28 11:33

افزودن دیدگاه جدید