کد مطلب: 

211628

آذری جهرمی: تاکید رهبری بر حرام بودن سرکشی به اطلاعات مردم بسیار راهبردی است/ تلاش می کنیم ورود به حریم خصوصی کاربران به قانون مجازات اسلامی افزوده شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: طبق گزارش‌هایی که داریم پیام‌رسان‌های داخلی در برخی از پارامترها تا ده برابر رشد شاخص‌های کیفی داشتند که توفیق خوبی محسوب می‌شود.
آذری جهرمی: تاکید رهبری بر حرام بودن سرکشی به اطلاعات مردم بسیار راهبردی است/ تلاش می کنیم ورود به حریم خصوصی کاربران به قانون مجازات اسلامی افزوده شود

به گزارش سیتنا، محمد جواد آذری جهرمی با اشاره به حمایت از پیام رسان های داخلی اظهار داشت: موضوعی که وجود دارد این است که شورای عالی فضای مجازی در مصوبات 36 تا40ام خودش تکالیفی را برای حمایت از پیام رسان برای دستگاه های مختلف مشخص کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بخشی از وظایف در حوزه زیرساخت ها، حمایت از زیرساخت های فنی بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که این اقدامات انجام شده است. به طور مثال ارائه بسته های قیمتی با قیمت پایین تر برای مصرف کننده انجام شده است. پهنای باند رایگان به پیام رسان ها باید داده می شد که انجام شده و الان ظرفیت بیش از آنچه در اختیار پیام رسان های بین المللی است در اختیار پیام رسان های داخلی به طور رایگان گذاشته شده است. ظرفیت مراکز داده و زیر ساخت های ارتباطی به اندازه ای که مورد نیاز پیام رسان های داخلی بوده در اختیارشان قرار گرفته است. همچنین وام های کم بهره نیز به پیام رسان های داخلی داده شده است.

وی ادامه داد: پیام رسان داخلی یک بنگاه بخش خصوصی است و طبیعتا برای جلب اعتماد مردم، باید خودش تلاش کند تا بتواند خدمات فنی خوب، خدمات مناسب قابل رقابت و خدمات زیر ساخت مناسبی ارائه دهد.

ورود به حریم خصوصی کاربران به قانون مجازات اسلامی افزوده می شود

آذری جهرمی اظهار داشت: از بعد اعتماد عمومی، پیام رسان های داخلی به خصوص در حوزه حریم خصوصی و عدم برخورد سلیقه ای با فعالینی که در عرصه رسانه هستند، پیگیر این مسائل هستند و مطالباتی دارند؛ که نیازمند حمایت های قانونی هستند.

او ادامه داد: فتوای مقام معظم رهبری در خصوص حفظ حریم خصوصی و تاکید بر حرام بودن سرکشی به اطلاعات مردم بسیار راهبردی است. در حال پیگیری هستیم تا با مجلس مصوبه ای داشته باشیم و حوزه ورود به حریم خصوصی را تبیین کنیم و به قانون مجازات اسلامی افزوده شود که قوه قضاییه نیز همکاری خوبی در این عرصه دارد.

آذری جهرمی گفت: مخصوصا بعد از فتوای مقام معظم رهبری فضا بسیار آماده تر شده تا این قانون تببین شود و به یک بسته حمایتی برای مدیران پیام رسان ها در برابر حفاظت از حریم خصوصی کاربرانشان باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از بعد عدم برخورد سلیقه ای مرکز ملی تمام تلاش خود را می کند. همانطور که در مصوبه شورای عالی فضای مجازی نیز آمده است، همان برخوردی که با فعالین در پیام رسان های خارجی است باید همان فعالیت نیز داخل کشور انجام شود و با نهایت سعه صدر دیده شود. تشکیک هایی در این عرصه وجود دارد که دادن تضمین های لازم چه به لحاظ قانونی و شفاف سازی این موضوع از سوی شورای عالی فضای مجازی و یا حتی مجلس می تواند حمایت کننده از پیام رسان ها باشد.

در برخی پارامترها پیام رسان های داخلی رشد 10 برابری داشتند

آذری جهرمی با اشاره به رشد پیام رسان های داخلی اظهار داشت: در 3-4 ماه اخیر توسعه های خیلی خوبی دیده شده است. طبق گزارش هایی که داریم پیام رسان های داخلی در برخی از پارامترها تا ده برابر رشد شاخص های کیفی داشتند که توفیق خوبی محسوب می شود؛ البته تا رسیدن به استانداردهای بین الملی همه باهم باید تلاش بیشتری کنیم و به عنوان یکی از ظرفیت ها و زیر ساخت های توسعه اقتصاد دیجیتال باید روی پیام رسان های داخلی تمرکز ویژه ای داشته باشیم.

آذری جهرمی در پایان اظهار داشت: آقای رییس جمهور نیز در این خصوص تاکید دارند تا پیام رسان های بومی جا بیافتند؛ البته ایشان در کنار این موضوع تاکید دارند که خدماتی که به مردم داده می شود باید کیفیت لازم را داشته باشد و سرویس هایی را با ارائه نیازمندی های مناسب مردم در اختیارشان قرار بگیرد که این وظیفه ما را سنگین تر می کند. ما هم به بسته حمایتی خود می پردازیم و بخش خصوصی ما که همان پیام رسان ها هستند نهایت تلاش خود را می کنند و امیدواریم نتایج مناسبی حاصل شود.

محمدجواد آذری جهرمی در گفت و گوی دیگری با خانه ملت درخصوص این سوال که رفع انحصار از یک پیام‌رسان خارجی به معنای ایجاد انحصار برای مشابه داخلی است، توضیح داد: مصوبه شورای عالی فضای مجازی به‌عنوان دستورالعمل رسیدگی به این موضوع -بر نبود انحصار- تاکید دارد بنابراین نه انحصار داخلی و نه انحصار خارجی مناسب نیست.

وی ادامه داد: همچنین تعداد پیام‌رسان‌های مورد تایید مرکز ملی و اینکه چه تعدادی را قابل ظرفیت‌های حمایتی آن مصوبه دانسته نیز بر همین اصل تاکید دارد، ضمن آنکه معتقدم باید فرآیند مناسبی برای پیام‌رسان‌های داخلی به منظور رقابت وجود داشته باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری با بیان اینکه وزارت ارتباطات امکانات را به صورت عادلانه در اختیار پیام‌رسان‌ها -بنا به ظرفیتی که خود توان استفاده از آن را داشتند- قرار داده است، ابراز امیدواری کرد؛ دیگران نیز در این خصوص عادلانه رفتار کرده و یک فضای رقابتی ایجاد شود.

آذری جهرمی درخصوص ادعای قابل فیلتر نبودن شبکه تلگرام، گفت: بنا بر گزارش‌های واصله تغییری در ساختار نرم‌افزار تلگرام در مدت اخیر دیده نشده است.

وی در حالی که معتقد است پیام‌رسان‌های داخلی باید بتوانند با مشابه خارجی رقابت کنند، بیان کرد: شبکه‌های مجازی خارجی چندین سال کار کرده و تجربه دارند و تلگرام از بسیاری از پیام‌رسان‌ها در سراسر جهان قوی‌تر است، اما این معنای عدم رسیدن به ظرفیت‌های آن نیست هرچند این کار به ممارست و زمان نیاز دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری همچنین از ارائه گزارش این وزارتخانه درخصوص رفع فیلتر توییتر به مرکز ملی اطلاعات اطلاع داد.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2018-04-17 22:52

افزودن دیدگاه جدید