کد مطلب: 

172684

سی و سوم جشنواره فیلم فجر با حمایت رایتل افتتاح شد

مراسم افتتاح سی وسومین جشنواره فیلم فجر با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، حجت الله ایوبی معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر، محمد احسانی مدیر شبکه یک سیما، سید مجید صدری مدیرعامل رایتل و جمعی از اهالی هنر و رسانه و منتقدان در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد.
سی و سوم جشنواره فیلم فجر با حمایت رایتل افتتاح شد

به گزارش سیتنا، پخش آهنگ «والا پیام‌دار» (وحدت) با صدای فرهاد مهراد در قالب نماهنگی ادامه بخش آغازین این مراسم بود.

لحظاتی بعد احسان کرمی به عنوان مجری افتتاحیه جشنواره سی و سوم روی سن حضور پیدا کرد و ضمن تبریک برای سی و ششمین جشن انقلاب اسلامی آغاز این دوره از جشنواره را با نام مردی دانست که چشم بیدار زمان بود.

وی با تاکید بر اینکه امسال جشنواره متفاوتی را در سینمای ایران پیش رو داریم از علیرضا رضاداد دبیر این دوره از جشنواره دعوت کرد تا به عنوان نخستین سخنران این مراسم پشت تریبون قرار بگیرد.

رضاداد نیز ضمن خیرمقدم به حاضران ابراز امیدواری کرد تا همگی در ایام نوروز سینمای ایران در دهه فجر به تماشای بخش ستایش‌برانگیزی از سینمای ایران بپردازیم تا این رویداد نقطه آغازی برای همدلی مجدد در اکران موفق فیلم‌ها در سال آتی سینمایی باشد.

وی در بخش دیگر صحبت‌هایش درباره توهین های اخیر به پیامبر اسلام واکنش نشان داد.

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر سخنان خود را در کوتاهترین جملات  به پایان رساند و وقت مراسم را به حرف‌های تکراری اختصاص نداد.

پخش کلیپی با عنوان «یاد یاران» از درگذشتگان یک سال گذشته در سینمای ایران که طبق روال سال‌های گذشته یادی از آنها در این مراسم می شود، با تصاویری از احمد رسول‌زاده، مرتضی احمدی‌، ناصر گیتی‌جاه، باقر صحرارودی، مازیار پرتو، مجید بهرامی،‌ انوشیروان ارجمند، پروین میکده و... با صدای پرویز پرستویی  در این کلیپ همراه بود.

تعداد درگذشتگان یک سال گذشته تا حدی زیاد بود که احسان کرمی پس از پخش کلیپ گفت: جناب عزراییل امسال در عرصه هنر بسیار پرکار بوده‌اند. او در این حین از موسپیدکردگان سینمای ایران و به ویژه داریوش اسدزاده که در این برنامه حضور داشت یاد کرد و از حاضران خواست تا برای ادای احترام به این بزرگان به تشوق آنان بپردازند.

کلیپی از راه‌ یافتگان فیلم‌های مستند به همراه معرفی هیات انتخاب این بخش، پخش شد.

در ادامه با نمایش دو کلیپ هیات انتخاب و داوری بخش‌های نکاه نو و سودای سیمرغ را معرفی شدند.

در بخش دیگری از این مراسم، ‌کرمی به اینکه علی جنتی قصد نداشت در مراسم افتتاحیه سخنرانی کند، اشاره کرد اما با این حال از وزیر ارشاد خواست تا پشت تریبون برود و چند کلمه‌ای حرف بزند. وزیر هم ضمن تشکر از اهالی سینما که در یک سال گذشته با درایت و فهم و صبر و سکوت خود اجازه ندادند که فرصت‌طلبان فضای سینما را به هم بزنن، گفت: از اهالی سازمان سینمایی تشکر می کنم که فضایی مبتنی بر اعتماد ایجاد کردند که نتیجه این فضا فیلم‌های درخشانی است که در طول سال جاری ساخته شده و ما منتظر اکران آنها هستیم.

وی ادامه داد: حرکت خوب سینمای امسال قابل ستایش است و آن هم حضور قدرتمند نیروهای جوان و مستعدی است که به صحنه آمدند و فیلم ساختند. آنها باید بدانند که خلاقیتشان مرحون تلاش پیشکسوتانی است که آن ها راهنمایی کرده‌اند.

او از علی ربیعی به عنوان یکی از شخصیت‌های فرهنگی که حمایت ویژه ای از جشنواره فجر امسال کرده تشکر کرد و خواستار توجه ویژه او به هنرمندان در زمینه بیمه خدمات درمانی و بیمه بیکاری شان شد.

آخرین بخش تشکر جنتی از رضاداد برای برگزاری باشکوه جشنواره بود و همچنین هیات انتخاب و داوران که کار سختی در قضاوت و داوری آثار داشتند.

او در پایان صحبت‌هایش به جداسازی بخش بین‌الملل از جشنواره امسال اشاره و تصریح کرد: از آنجا که این بخش در سال‌های گذشته تحت‌الشعاع فیلم‌های سینمای ایران قرار می‌گرفت، بر آن شدیم تا این بخش را به صورت مستقل در اردیبهشت ماه برگزار کنیم.از طرف دیگر سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که بسیاری از جشنواره‌های ملی را از این پس به استان‌ها ببریم و دبیرخانه‌هایشان نیز در همان شهرها دایر باشد.

پس از پایان سخنان جنتی کرمی گفت: تعامل دو وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاقات خوبی را رقم زده است و این نشات گرفته از علاقه ربیعی به فرهنگ و سینما است که خوش‌بینی را برای اهالی سینما ایجاد کرده است.

در ادامه مراسم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه تصور نادرستی درباره سینمای ایران وجود دارد که فقط قشر خاصی را در آن می‌بینیم، گفت: در کلیت سینمای ایران تنوع زیادی دیده می شود و در دوره های مختلف سینمایی، فضای سیاسی و شرایط اجتماعی متفاوت باعث شده که مجموعه فیلم های تولید شده در مدت زمان بعد از انقلاب، جریان های فکری متعدد موجود در جامعه را بیان کند.

علی ربیعی که در مراسم افتتاحیه جشنواره سخن می‌گفت، سینما را یک رسانه ارتباط جمعی معرفی و بیان کرد: سینما هم هنر و هم وسیله ارتباط جمعی است که این دو ویژگی باعث شده این هنر را از باقی هنرها متمایز کند.

او همچنین افزود: فیلم تنها هنر- رسانه ای است که امکان تجسم تمامی تخیلات بشر که از ابتدای تاریخ در ذهن خود داشته را فراهم کرده و با فیلم، انسان می تواند ذهنیات و قوه تخیل خود را به همان صورتی که وجود دارد بیان کند.

این عضو هیات دولت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه مطالعات بسیاری در زمینه سینما انجام شده است، اظهار کرد: به دلیل همین مطالعات می توان پرسش های زیادی از سینمای ایران در مورد جامعه ایران پرسید و با تحلیل فیلم های مختلف به پاسخ آن ها نزدیک تر شد. اگرچه ممکن است کلیت شرایط اجتماعی در یک یا دو فیلم مشخص نباشد، اما با بررسی مجموعه ای از فیلم ها می توان به این شناخت دست پیدا کرد.

ربیعی یادآور شد: اگر فیلم را مجموعه ای از آگاهی و اطلاعاتی بدانیم که در زمینه های مختلف به مخاطب عرضه می شود و اگر رفتارهای افراد را متاثر از آگاهی و دانسته ها و اعتقادات بدانیم، پس فیلم هم سهم خود را در این رفتارها در سطح فردی و اجتماعی ایفا می کند. پس آنچه در فیلم می بینیم می تواند تا حد زیادی نشان دهنده آن چیزهایی باشد که در جامعه وجود دارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه سخن های خود با اشاره به اینکه جریان اصلی سینمای ایران همواره با جامعه در ارتباط بوده و بخش مهمی از سینمای ایران، مسئولیت اجتماعی را پذیرفته و به آن متعهد بوده است، عنوان کرد: حتی بخش مهمی از سینمای ایران، مسائل اجتماعی و روابط حاصل از تغییرات اجتماعی در ایران را بررسی و نقد می کند.

او به فیلم‌های «گنج قارون»، «قیصر» و «گاو» در سینمای قبل از انقلاب اشاره کرد که هر کدام مشکلات اجتماعی زمانه‌شان را نشان می‌دادند. او از فیلم «گاو» به عنوان «آن اقتباس زیبا از اثر بزرگ ساعدی» یاد کرد که دغدغه روشنفکران جامعه را نشان می‌دهد.

او ادامه داد: سینمای بعد از انقلاب دلمشغول مسائل و مشکلات مردم زمانه خودش بوده و به همین دلیل برخی این سینما که واقعیت ها را بیان می کرد و با تصورات شان جور در نمی آمد را نمی توانستند تحمل کنند.

ربیعی با اشاره به اینکه در یک بازه ۳۰ ساله چند صدایی سینمای ایران را می توان دید، عنوان کرد: کمابیش همه اقشار جامعه و دیدگاه های آن ها در این سینما به تصویر کشیده شده است ولی در جریان آمد و شد دولت های مختلف با سیاست های فرهنگی متفاوت، نسبت شنیده و دیده شدن صدا و تصویر هر یک از این گروه های اجتماعی با زمان های دیگر متفاوت بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید اینکه نمی‌توان به هنرمند دستور داد، گفت: من معتقدم سینمای ایران به نسبت با مسائلی که در جامعه با آن درگیر هستیم می تواند بالنده شود؛ واقعیت فقر و نابرابری، بیکاری، زنان سرپرست خانوار، سطح سلامت عمومی و... می توانند دستمایه های ارزشمندی برای فیلمنامه نویسی و قصه گویی باشند.

علی ربیعی سپس خاطرنشان کرد: تصور نمی کنم فیلم های بزرگ و تاثیرگذار حتما از دل رخدادهای بزرگ زاده شده باشند. اگر مشکلات حرفه ای قصه گویی سینمای ایران بهبود یابد و رویکرد اجتماعی در سینما پیش گرفته شود، می توان از ظرفیت عظیم سینما برای بازگویی واقعیت های اجتماعی استفاده کرد.

پس از پایان صحبت های وزیر کار ، کرمی با اشاره به اینکه شبکه نمایش پخش مستقیمش را قطع کرده و می‌توانیم راحت‌تر باشیم، به نام بردن از دو فیلم «قیصر» و «گنج قارون» توسط وزیر کار اشاره کرد و گفت: ما در مدرسه جرات نداشتیم از این فیلم‌ها اسم ببریم.

هیات داوران مسابقه سینمای ایران در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو در کلیپی معرفی شدند و احسان کرمی مجری برنامه به سبد پر و رنگارنگ جشنواره امسال به ویژه در بخش نگاه نو اشاره کرد و اعلام کرد که مجید مجیدی رئیس هیات داوران، در ایران نیست و گفت: این کارگردان به دلیل وسواس زیاد برای اصلاح فیلم «محمد(ص)» از ایران رفته و به زودی با فیلمی که کیفیت بالاتری پیدا خواهد کرد به ایران بازمی‌گردد.

در ادامه مراسم کلیپی از برخی سینماگران حاضر در جشنواره پخش شد که درباره حال سینمای ایران حرف زده بودند و در ادامه احسان کرمی به این نکته اشاره کرد که طی چند سال گذشته از هر یک از اهالی سینما که درباره حال سینما سوال می‌شد می‌گفتند: «حالمان خوب نیست.» اما این روزها حال همه رو به بهبود است.

سپس کرمی دو بار از حضار در سالن پرسید حال اهالی سینما خوب است که با پاسخ بله مواجه شد.

بخش بعدی اهدای جوایز بخش مسابقه مواد تبلیغی بود که رامبد جوان که به عنوان یکی از اعضای هیات داوران بخش مواد تبلیغی روی سن آمده بود، پیش از خواندن متن بیانیه هیات داوران گفت: «سلام. حالتون چطوره؟ موافقین یه ذره هوا رو عوض کنیم؟ دستاتونو ببرین بالا. دستا بالا. حالا همه بلندشین.»

پس از برخاستن حضار جوان ادامه داد: «حالا همه با هم از ده تا یک بشمرین و دست بزنین.» این کتر نیز توسط حضار انجام شد و جوان ضمن اشاره به اینکه حالا اعضای بدنتان که خواب رفته بود، بیدار شد، و این نکته که سیف‌الله صمدیان (عضو هیات داوری بخش مواد تبلیغی) به علت سرماخوردگی نتوانسته در مراسم شرکت کند، به خواندن متن بیانیه هیات داوران این بخش پرداخت.

پس از آن حجت‌الله ایوبی و مدیرعامل شرکت رایتل به هیات داوران این بخش پیوستند تا جوایز برگزیدگان را اهدا کنند.

هیات‌های انتخاب و داوری بخش تبلیغات و اطلاع رسانی سی و سومین جشنواره فیلم فجر، متشکل از آقایان مرتضی شایسته، سیف‌الله صمدیان، علی نیک رفتار، رامبد جوان و میثم مولایی برگزیدگان دریافت جایزه تبلیغات و اطلاع رسانی جشنواره فجر در دوره سی و سوم را در بخش های مختلف بدین شرح اعلام کردند:
هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر تندیس بهترین عکاسی فیلم را به سحاب زری‌باف برای فیلم اشباح به کارگردانی داریوش مهرجویی و تهیه کنندگی جهانگیر کوثری اهدا کرد.
هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر تندیس بهترین نوآوری و خلاقیت در شیوه های اصولی تبلیغات و اطلاع رسانی را به امیر اثباتی برای فیلم ماهی و گربه به کارگردانی شهرام مکری و تهیه کنندگی سپهر سیفی اهدا کرد.
هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر تندیس بهترین مدیریت تبلیغات و اطلاع رسانی را به بهرنگ تنکابنی برای فیلم شهر موش ها ۲ به کارگردانی مرضیه برومند و تهیه کنندگی منیژه حکمت و علی سرتیپی اهدا کرد.
هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر دیپلم افتخار بهترین همکاری در گروه تبلیغات و اطلاع رسانی (ایده پردازی برای اطلاع رسانی) را به پوریا عالمی برای فیلم شهر موش ها ۲ به کارگردانی مرضیه برومند و تهیه کنندگی منیژه حکمت و علی سرتیپی تقدیم کرد.
همچنین دیپلم افتخار بهترین همکاری در گروه تبلیغات و اطلاع رسانی (مدیریت روابط عمومی و نمایش شهرستان ها) از سوی هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر به محرم براتی برای فیلم شهر موش ها ۲ به کارگردانی مرضیه برومند و تهیه کنندگی منیژه حکمت و علی سرتیپی تعلق گرفت.
هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر دیپلم افتخار بهترین همکاری در گروه تبلیغات و اطلاع رسانی (طرح عنوان اصلی، عنوان بندی و گرافیست) را به ابراهیم حقیقی برای فیلم شهر موش ها ۲ به کارگردانی مرضیه برومند و تهیه کنندگی منیژه حکمت و علی سرتیپی تقدیم کرد.
هیات داوران مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر دیپلم افتخار بهترین همکاری در گروه تبلیغات و اطلاع رسانی (مدیریت تبلیغات شهری و برگزارکننده مراسم های معرفی) را به مهشید آهنگرانی برای شهر موش ها ۲ به کارگردانی مرضیه برومند و تهیه کنندگی منیژه حکمت و علی سرتیپی اهدا کرد.

در بخش اهدای جوایز این بخش بهرنگ تنکابنی که برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین مدیر تبلیغات و اطلاع‌رسانی روی سن آمده بود از عدم انتشار نام عبدالرضا نیکو در لیست کاندیداها که در خبرگزاری‌ها منتشر شده بود عذرخواهی و این جایزه را به سرمایه سینمای ایران تقدیم کرد.
 سحاب زری‌باف هم که برای عکاسی فیلم اشباح جایزه دریافت کرد از مسوولان خواست تا توجه ویژه‌تری به عکاسی سینما داشته باشند و آن‌ها را نادیده نگیرند.
پوریا عالمی و همکارانش با تاخیر برای دریافت دیپلم‌های افتخارشان آمدند چرا که فکر می کردند صدایشان نکرده‌اند.
 در پایان این بخش احسان کرمی تذکر آیین‌نامه‌ای رامبد جوان را در رابطه با تلفظ غلط واژه سینما متذکر شد.

بخش بعدی به تقدیر از لابراتوارهای سینما اختصاص داشت. در این بخش از مراسم کلیپی از صحبت‌های مدیران لابراتورهای سینمای ی پخش شد و با حضور ایوبی، رییس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فیروزآبادی قائم مقام وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شد، از بهمن کریمیان، امیر بدیع، کیهان خسروانی، حسین شمسی، مسعود کلانتری، بیژن جباری، اکبر عالمی، محمدتقی شاهرخ، هاشم محققی‌فر و ناصر انصاری که از مدیران متخصص در لابراتوار ایران هستند تقدیر شد.
در ادامه نیز از پدرام عظیمی، عوض مرادی لاکه، ایرج مهربخش، جهانگیر رجبی‌خواه، حسن نیک نژاد، جمشید بیاض‌مش، علیرضا کریمی، مصطفی نعیمی، وحید تبریزی، عبدالحسین محمددینی، محسن چیت‌ساز، موسی مکوندی، محمود کریمی، اصغر مشهدیان، سیامک سعیدی، احد عبدالهیان، محمدابراهیم رضایی، حسن جعفر لواسانی، جمشید مجدوفایی، محمدحسن عبادی، فرامرز ثمر، حامد طباطبایی، حسن رضایی، ناصرالدین شهراد، صادق نوذری، محمدحسن طهماسبی، اکبر کریمی و تیکران تومانیان که از مدیران پیشکسوت این عرصه هستند نیز تقدیر به عمل آمد.

حسن نیک‌نژاد به عنوان یکی از اعضای جامعه لابراتورهای سینمای ایران متنی را که به گفته خودش شب قبل آماده کرده بود، قرائت کرد.
در پایان نیز از کتاب «سرگذشت لابراتوار در سینمای ایران» نوشته محمدعلی حیدری رونمایی شد و تمامی این افراد به انداختن عکس یادگاری پرداختند.

پس از آن حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی پشت تریبون آمد اما به دلیل طولانی شدن مراسم، متنی را که آماده کرده بود نخواند و به خواندن چند پاراگراف کوتاه از آن بسنده کرد و گفت: متن خیلی خوبی آماده کرده بودم ولی متاسفانه وقت نیست. فقط این چند جمله را می‌خوانم که ببینید چقدر حیف شد که همه‌اش را نخواندم.
 در ادامه دو قطعه موسیقی زنده اجرا شد که عکس‌های سلفی و فیلمبرداری از بخش موسیقی مانند بسیاری از مراسم‌های این چنینی بخشی از علاقمندی حاضران در سالن بود.

دومین بخش تقدیرهای مراسم افتتاحیه به محمدعلی کشاورز اختصاص داشت. در ابتدای این بخش کلیپی با صدای لیلا حاتمی و صحبت‌های محمدعلی کشاورز و همچنین علی نصیریان و محمد متوسلانی درباره او پخش شد. سعید راد در این کلیپ کشاورز را مردی برای همه فصول خواند و با پایان کلیپ حمید فرخ‌نژاد و بهرام رادان دست در دست محمد علی کشاورز او را به روی سن آوردند.

احسان کرمی، مجری برنامه دست این بازیگر را بوسید و گفت: «آقای کشاورز، سینمای ایران به شما افتخار می‌کند.

محمدعلی کشاورز که روی مبلی نشسته بود گفت: از یزدان پاک می‌خواهم که تمام مردم ایران سالم، صحیح، سلحشور باشند و امید دارم برای بزرگی مملکت خودمان که ایران است و در طول تاریخ، ایران بهترین کشور دنیاست.
وی ادامه داد: من در حدود دو سال است که پایم شکسته و از خانه بیرون نیامده‌ام و ممنونم از وزارت ارشاد که من را دعوت کرده و از آقایان جنتی و ربیعی سپاسگزارم.

این بازیگر پیشکسوت سپس خاطرنشان کرد: فرقی میان زن‌ها و مردان ایران نیست. همه باید در بزرگی و رفاه مملکت و فرهنگ همان‌طور که بودیم باشیم. تشکرم از آقایان جنتی و ربیعی را حتما به حساب دیگری خواهید گذاشت اما ما می‌خواهیم از این دو مرد فرهیخته تا جایی که برایشان مقدور است به ایران کمک کنند.»

کشاورز در بخش دیگری از سخنانش گفت: «داشته‌های من در درجه اول حاصل مردم مملکتم است. در درجه دوم نیز این داشته‌ها به واسطه حضور اساتید درجه یکی است که به من درس دادند. آن‌ها بودند که به من درس ایرانیت دادند و ما باید کوشش کنیم که مملکت‌مان همان‌طور که در ادبیات فرهیخته است در تئاتر و سینما هم برتر باشد.

این بازیگر با تقدیر از جوان‌هایی که وارد عرصه سینما شده‌اند، تصریح کرد: مملکت چند هزار ساله ما دارای فرهنگ عجیبی بوده است. فردوسی، سعدی و حافظ انسان‌های نخبه‌ای هستند که نمونه‌ای مشابه آن‌ها در جهان وجود ندارد و شما هستید که باید فرهنگ ما را بالا ببرید. اگر نقطه ضعفی از هنرمندان دیدید همان جا ایراد بگیرید.

وی در پایان گفت: زنده باد مردم ما و سرزمینمان؛ ایران اسلامی. باید کوشش کنیم که این سرزمین در راس همه کشورها باشد. امید کشور ما به شما جوان‌هاست. نجابت، تحصیلات و شناخت از ایران داشته باشید. من هرچه دارم از مردم این مملکت است.

پس از سخنان محمدعلی کشاورز، علی جنتی و علی ربیعی با اهدای لوح تقدیر از این بازیگر پیشکسوت قدردانی کردند.

در طول آمدن محمدعلی کشاورز روی سن که به سختی راه می‌رفت و همچنین هنگام رفتن او، تمام حضار در سالن ایستاده به تشویق او پرداختند.

آخرین بخش از مراسم افتتاحیه تقدیر از حسین جعفریان، فیلمبردار باسابقه سینمای ایران بود که همچون بخش های قبلی با پخش کلیپی آغاز شد.

جعفریان پس از حضور روی سن بیان کرد: «می‌دانم که وقت کم است. خودم هم باید سر فیلمبرداری بروم و به همین دلیل کوتاه صحبت می‌کنم. خوشحالم که کارم مورد پسند واقع شده، اما در این مسیر همکاران زیادی داشته‌ام که مرا یاری کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه از همکاران خوبی که در این سال‌ها داشته، تشکر می‌کند، یادآور شد: کار من همیشه گروهی بوده و اگر کار قابل قبولی ارائه داده‌ایم، به دلیل زحمات آن‌ها نیز هست. علیرضا برازنده، پیمان شادمانفر، مسعود و علی اللهیاری همکاران همیشگی من بودند و حالا خودشان به جمع فیلمبردارن سینمای ایران اضافه شده‌اند. خوشحالم که با کسانی کار کرده‌ام که امروز خودشان به مدارج بالا رسیده‌اند، علیرضا برازنده که امسال در جشنواره چهار فیلم دارد و از این جنبه رکورددار است یا پیمان شادمان فر که گل کاشت و با اولین فیلمش سیمرغ گرفت.

وی افزود: علاوه بر این نسل جدیدی از فیلمبردارن وارد سینمای ایران شده‌اند که از جمله می توان به هومن بهمنش که مانند خودم فیلمبرداری می‌کند و یا کوهیار کلاری اشاره کرد.

جعفریان در ادامه با اشاره به اینکه سینماگران زندگی به سامانی ندارند و شب و روز و تعطیل و غیر تعطیل‌شان مشخص نیست، گفت: کسانی که شریک زندگی سینماگران می‌شوند، خیلی صبور هستند که می‌توانند این شرایط را تحمل کنند و من از همسرم که این سال‌ها در تمام شرایط سخت همراهم بوده، تشکر می‌کنم.

او در پایان ضمن تقدیر از عظیم جوانروح که چندی پیش درگذشت، ابراز امیدواری کرد که سال آینده برای دیدن فیلم فرزندش در جشنواره فجر حضور پیدا کند.

در ادامه مراسم، محمود کلاری و نیکی کریمی برای تجلیل از این مدیر فیلمبرداری باسابقه روی صحنه آمدند.

محمود کلاری هنگام تقدیر از جعفریان با اشاره به برگزاری بی‌نظم مراسم افتتاحیه بیان کرد: متاسفانه این بزرگداشت در حالتی برگزار می شود که تقریبا سالن خالی از جمعیت شده است. درست نبود که مراسم تجلیل از حسین جعفریان در آخرین لحظات صورت گیرد. نقش حسین جعفریان در سینمای ایران نقشی نیست که در آخر برنامه به آن پرداخت شود و ارزش او بیش از این مجال کوتاه است.

وی افزود: ما باید اول می‌آمدیم و حرف‌هایی می‌زدیم و احساساتی را بروز می‌دادیم. به هر حال، فکر می‌کنم این بزرگداشت افتخاری برای جشنواره است و دوست داشتم مهلت داشتم و مفصل درباره جعفریان صحبت می‌کردم، اما فرصت نیست.

وی افزود: او نقش بسیار موثری در سطح زیبایی شناختی جلوه‌های بصری داشته است. نقش جعفریان نقشی نیست که بتوان در مدت زمان کم و در پایان مراسم رسیدگی شود. دوست دارم از جایتان بلند شوید و جعفریان را در شأن خودش تشویق کنید.

پس از تشویق ایستاده و پرشور حاضران، کتاب «بر بوم شب» نوشته ندا فضلی که درباره محمدحسین جعفریان است، رونمایی شد.

از جمله هنرمندان حاضر می‌توان به حسین جعفریان، خسرو سینایی، حسین یاری، بیژن امکانیان، همایون اسعدیان، جمال ساداتیان، جواد نوروزبیگی، الهام کردا، ویشکا آسایش، سعید آقاخانی، مهتاب کرامتی، منصور لشگری قوچانی، نیکی کریمی، محمد رضا اصلانی، سعید راد، پژمان بازغی، رویا تیموریان، باران کوثری، نوید محمدزاده، امید بنکدار، لیلا زارع، کیوان علیمحمدی، ستاره اسکندری، علی سرتیپی، فرزاد موتمن، حامد بهداد، هومن سیدی، محسن خان جهانی، ابراهیم داروغه‌زاده، لوون هفتوان، مهسا کرامتی، نظام الدین کیایی، محمود کلاری، راما قویدل، هانیه توسلی، رویا نونهالی، سهیلا گلستانی، محمدرضا اصلانی، مهتاب نصیرپور، ابوالحسن داوودی، جعفر صانعی مقدم، احمد رمضان زاده، آزیتا موگویی و ... اشاره کرد.

شبکه نمایش و رادیو ایران پخش زنده مراسم را برعهده دارند. پخش منقطع برنامه افتتاحیه از این شبکه‌ها از نقاط ضعف آنها بود به طوری که در مقاطعی بیش از 40 دقیقه از مراسم را روی آنتن نبرده و سخنرانی‌های بی‌ارتباط و موسیقی پخش کردند.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2015-02-01 17:00

افزودن دیدگاه جدید