کد مطلب: 

16277

آیت الله مکارم طی فتوایی اعلام کردند: ارائه خدمات اینترنت پرسرعت همراه پیش از تحقق شرایط، خلاف شرع و موازین اخلاقی است

آیت الله مکارم طی فتوایی اعلام کردند: ارائه خدمات اینترنت پرسرعت همراه پیش از تحقق شرایط، خلاف شرع و موازین اخلاقی است

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در استفتائی پیرامون ارائه مجوز "خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه"، اقدام به ارائه این خدمات پیش از تحقق شرایط را بر خلاف شرع، موازین اخلاقی و انسانی  دانستند.

 

به گزارش  خبرنگار سیتنا، متن استفتاء از حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی پیرامون اعطای مجوز اینترنت نسل سوم و بالاتر به اپراتورها توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و پاسخ آن حضرت به شرح ذیل است:

 

سوال:

محضر مبارک مرجع عالی قدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدّ ظلّه العالی)

باعرض سلام و ادب و احترام

با توجه به آنکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز "خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه " را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارائه خواهد کرد؛ و با عنایت به آنکه حتی در کشور های لائیک ضوابط و ساز و کار های مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیب های این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلمها و عکسهای ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانواده ها و امثال آن فراهم شده است ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیر ساخت ها فراهم نشده است و علی رغم مفاسدی که وجود دارد امکان نظارت بر آن ممکن نیست.

ضمن توجه به آنکه بسیاری از کشورهای مستقل دنیا از طریق ساز و کارهای مختلف توانسته‌اند بخش عمده خدمات فضای مجازی مورد نیاز مردم را از طریق شرکت‌های داخلی ارائه دهند که موجب امنیت و سلامت خدمات و ایجاد منافع اقتصادی برای مردم می‌گردد ولی در کشور ما علی رغم تاکیدات قانونی برای اجرای پروژه "شبکه ملی اطلاعات" به عنوان پیش نیاز افزایش پهنای باند اینترنت فرصت سوزی دولت های مختلف باعث تاخیر در اجرای این پروژه شده است و با توجه به آنکه طبق قوانین کشور وجود "پیوست فرهنگی" برای چنین طرح هایی الزامی است که هنوز این خدمات در کشور ما فاقد "پیوست فرهنگی" مورد تایید نهاد های قانونی است؛

مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای "خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه" قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم سازی آن اعلام نمائید.

با آرزوی سلامت و طول عمر حضرتعالی

جمعی از فعالان فضای مجازی"

 

پاسخ:

"بسمه تعالی

با اهداء سلام و تحیت؛

با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پر سرعت همراه ذکر کرده اید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلم ها و عکس های آلوده و فیلم هایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوز های قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است و مسئولین محترم نباید تنها به درآمد های مادی این برنامه بیاندیشند و نباید آن را نوعی روشن فکری دینی و آزادی علمی تصور کنند بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبه های منفی این کار را میگیرد اقدام نمایند، مسئولین قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بی تفاوت باشند.

همیشه موفق باشید

1393/06/03

انتهای  پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 5
2014-08-25 17:54

دیدگاه‌ها

تصویر ناشناس
و تاریخ در این مورد قضاوت خواهد کرد که مرجعی آگاه، در زمانی مناسب فتوایی مطابق عقل و شرع صادر خواهد کرد. این شان دولت اسلامی است که به علت اقداماتی برخلاف مصلح ملی، منافع نظام در زمینه های گوناگون و بر خلاف قانون و تنها برای کسب درآمد نامشروع پایین خواهد آمد. بی کیفیت ترین، ناامن ترین،گران ترین و ... اینترنت دنیا از آن ایران است و آن هم به علت منفعت طلبی عده ای خاص که به نام پیشرفت و تکنولوژی، تیشه به ریشه استقلال، اقتصاد، امنیت و علم این کشور میزنند و به جای تلاش برای ترانزیت اطلاعات و اینترنت تنها به دلال اینترنت تبدیل شده اند و جیب پر پول خود را روز به روز سنگین تر می کنند.
ارسال شده توسط ناشناس در 11 دى 48 - 04:03
تصویر ناشناس
دوست عزیز اگه به آمارهای رمی داخلی (نیروی انتظامی) و گوگل که جستجوی ایرانیان در فضای مجازی طی سالهای 2012 تا 2014 رو نشون میده بندازی، متوجه دغدغه های بزرگورانی که رفتن و استفتاء کردن میشی. در ضمن مگه این دولت دولت قانون نیست؟!! پس چرا داره کاری خلاف قانون مصوب مجلس، شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی انقلاب فرهنگی میکنه؟ سوال کنندگان مخالف اینترنت پر سرعت نیستند، بلکه مالف اینترنت پر سرعت آمریکایی هستند که بیشتر برامون ضرر داشته تا منفعت.
ارسال شده توسط ناشناس در 11 دى 48 - 04:03
تصویر محمد
عزیزم شما مثل اینکه خبر رو کامل نخوندی 1. اولا مشکل قانونی داره 2. اینا هنوز نتونستن اینترنت فکستنی قبلی رو مدیریت کنند و کشور از جنبه های متعدد ضرر کرده، حالا می خوان به 50 میلیون نفر اینترنت ناامن، گران، بی کیفیت و غیر اخلاقی رو بدن 3. چرا به جای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که سرعت اینترنت رو به 40 مگا بایت افزایش میده، دارن اینترنت بی کیفیت خارجی رو ترویج می دن 4. حتی ترکیه لائیک بیشترین محدودیت رو برای افراد زیر 18 اعمال میکنه اما ما در کشورمان بین یه بچه 7 ساله و یه آدم 30 ساله در استفاده اینترنت تفاوتی نمی بینیم. چرا کانادا، آمریکا و سایر کشورهای پیشرفته اینترنت کودک و نوجوان دارن و ما نداریم. 5. همه میدونن کره جنوبی بیشترین سرعت اینترنت در دنیا رو داره، اما کسی نمیگه70% اینترنتش ملی است و ما 0%. 6. این فضا چقدر درآمد زایی داشته. line مال کشور کره جنوبی 50 میلیونیه که بیش از 400 میلیون کاربر داره یعنی جهانی شده اما ما حتی از تولید یک برنامه به خاطر عدم اعتماد به نیروی متخصص داخلی ناتوانیم. 7. دولت شده مثل یه دلال که اینترنت رو از مرز میاره و به چندین برابر قیمت به مردم می فروشه، این اسمش پیشرفته یا چین که به هر کاربر چینی در برنامه qq 100 گیگ فضای ذخیره اطلاعات رایگان میده؟ تا کی باید مصرف کننده اینترنت باشیم؟ اون هم اینترنتی که نا امن، گران، بی کیفیت و غیراخلاقیه؟
ارسال شده توسط محمد در 11 دى 48 - 04:03
تصویر محمد
اصلا در متن سوال و جواب استفتاء، شما اسمی از ایرانسل میبینید؟ مگه نمیدونید همراه اول هم در همین هفته قرار بود مجوز بگیره؟ یه بار دیگه متن رو بخون. بعدش هم گفتی اگه هر کی اینطور سوال میکرد!!! منظورت از این حرف چیه؟ مگه اینترنت فعلی غیر از اینه که در سوال و جواب مطرح شده؟ پیشرفت زمانی به دست میاد که مثل کره جنوبی، چین و آمریکا ما در فضای اینترنت کار تولیدی انجام بدیم نه اینکه فقط مصرف کننده باشیم. مسئولان اگه به فکر علم و تکنولوژی بودن، به جوونا میدون میدادن و شبکه ملی اطلاعات رو راه می انداختن.
ارسال شده توسط محمد در 11 دى 48 - 04:03
تصویر ناشناس
واقعا" متاسفم برای...................
ارسال شده توسط ناشناس در 11 دى 48 - 04:03
تصویر ناشناس
جمش کن سیتنا این دشمنی خودت با ایرانسل رو.... اینجور که شما بدی و ضرر نوشتی توی استفتا که از هر کس دیگه ای هم می پرسیدی میگفت بده... اگر شما و همراه اول مرد هستید برید در رقابت درست و حسابی با ایرانسل خودتونو نشون بدید و نه با تخریب حریف... همراه اول بی عرضه
ارسال شده توسط ناشناس در 11 دى 48 - 04:03
تصویر ناشناس
... چرا کشورهای اسلامی دیگه تمام خدمات نسل سوم و چهارم رو دارن در صورتی که در ایران ما با نسل سوم فقط اینترنتشوو میخوایم ارئه بدیم و اونم فقط با سرعت128... به فکر ما جووناهم باشین
ارسال شده توسط ناشناس در 11 دى 48 - 04:03
تصویر پاشایی
یک روز دو نفر مسیحی که شدیداً معتاد به سیگار بودند پیش کشیشی می روند تا سوالی از او بپرسند. نفر اول می پرسد آیا می شود هنگام عبادت سیگار کشید؟ کشیش پاسخ می دهد: نه هنگام عبادت سیگارکشیدن درست نیست. نفر دوم به گونه ی دیگری همان سوال را می پرسد و می گوید: آیا می شود هنگام سیگار کشیدن خدا را هم عبادت کرد؟ کشیش پاسخ می دهد: بله در هر شرایطی می توان خدا را عبادت کرد. منظور من این است که سوال کننده کلاً موضوع را به صورت منفی مطرح کرده و فقط استفاده نامطلوب را گفته. طبیعتا پاسخ آیت الله مکارم هم منفی بوده. باید همه ی جوانب، مزایا و معایب را گفت تا پاسخ درست دریافت کرد. من هم می توانم موضوع تولید و فروش چاقو را به گونه ای مطرح کنم که هرکسی تصور کند با چاقو فقط آدم می کشند و لاغیر. یعنی هیچ استفاده صحیحی ندارد. آن کسی که این سوال را مطرح کرده مغرض بوده. بعید نیست که برخی اپراتورها پس از این سودشان کمتر شود یا ...
ارسال شده توسط پاشایی در 11 دى 48 - 04:03
تصویر ناشناس
واقعا زشته که یک عده با مطرح کردن سوال های جهت دار و رسیدن به جواب های مدنظرشون اینطور شان مراجع رو پایین میارن واقعا باعث تاسف هست، از خودتون مایه بذارید نه از مراجع گرانقدر
ارسال شده توسط ناشناس در 11 دى 48 - 04:03
تصویر سعید
خیلی خوشحال شدم از این آگاهی و بیداری مرجع عالی قدر اشتباه برداشت نکنید کسی با اینترنت پر سرعت مخالف نیست فقط باید طبق قانون پیوست فرهنگی داشته باشد همین. باید مردم متوجه شوند که وزارت ارتباطات قانونی عمل نمیکند و بجای اجرای پروژه "شبکه ملی اطلاعات" که بوسیله ی آن تمام مشکلات فضای مجازی حل شده و مزایایی مانند چند برابر شدن سرعت اینترنت و جلوگیری از دزدی اطلاعات دارد ، وقت صرف این کارها میکند. در دیگر کشورهای جهان هم بر اساس قانون آن کشور از این ابزارها استفاده می شود. در ضمن در دیگر کشورهای جهان ،همانطور که در جامعه واقعی قانون حکم فرماست در جامعه مجازی هم قانون حکم فرماست ولی متاسفانه در کشور ما اینطور نیست.
ارسال شده توسط سعید در 11 دى 48 - 04:03

افزودن دیدگاه جدید