کد مطلب: 

250325

حسگر برچسبی برقراری ارتباط توسط افراد معلول را میسر می‌کند

محققان حسگر جدیدی را در قالب برچسب صورت تولید کرده اند که به افراد مبتلا به نوعی فلج حرکتی – عصبی امکان می دهد تا بتوانند با دیگر افراد ارتباط برقرار کنند.
حسگر برچسبی برقراری ارتباط توسط افراد معلول را میسر می‌کند

به گزارش فارس به نقل از نیواطلس، بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک نوعی بیماری عصبی حرکتی است که باعث تخریب غیرقابل ترمیم دستگاه عصبی مغز می شود و در نهایت به فلج مرکزی بدن منجر می شود.

این بیماری عملکرد عضلات و ماهیچه ها را مختل می کند و با تضعیف ماهیچه ها به تدریج منجر به فلج عمومی می شود. همین مساله امکان حرکت کردن را از افراد می گیرد و در نهایت طی مدت ۳ تا ۵ روز منجر به مرگ مبتلایان می‌شود. استفان هاوکینگ فیزیک دان برجسته به همین بیماری مبتلا بود. در این بیماری دستگاه عصبی مرکزی و ماهیچه‌ها به ویژه ماهیچه‌های دست، پا، ساعد، سر و گردن به شدت صدمه می‌بینند.

* نحوه عملکرد حسگر جدید

حسگر جدیدی که برای مقابله با این بیماری توسط محققان دانشگاه ام آی تی ابداع شده، ارزان قیمت و منعطف است و می توان آن را با مقداری لوازم آرایش پوشاند. حسگر یادشده با نام کامل (cFaCES (conformable Facial Code Extrapolation Sensor دارای چهار ریز حسگر پیزوالکتریکی ساخته شده از نیترید آلومینیوم است که در چهار لایه باریک سیلیکونی قرار می گیرند.

این حسگرها در زمان حرکت عضلات صورت جریان الکتریسیته را برقرار می کنند و بر مبنای حرکات صورت پیام های متفاوتی را مخابره می کنند. این پیام ها می توانند معانی متفاوتی داشته باشند.

دقت این حسگر در درک حرکات عضلات صورت مانند خنده، اخم و غیره و نیز خوانش معنای حرکات عضلات دهان در حدود ۷۵ درصد است و انتظار می رود این دقت در آینده افزایش یابد. برنامه ریزی برای تجاری سازی این حسگر که حدود ۱۰ دلار قیمت دارد آغاز شده است.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 3
2020-10-24 15:32

افزودن دیدگاه جدید