کد مطلب: 

247522

بلاک‌چین و اینترنت اشیاء، کلید امنیت غذایی جهان

دو فناوری نوین بلاک‌چین و اینترنت اشیا، در حال ایجاد تغییر و تحولی بدیع در زمینه عرضه مواد غذایی هستند و می‌توانند در آینده‌ای نزدیک، کلید امنیت غذایی جهان باشند.
بلاک‌چین و اینترنت اشیاء، کلید امنیت غذایی جهان

به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا، صنعت عرضه و تولید غذا یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین امور در جهان امروز به شمار می‌‍رود. با این حال، ایمنی مواد غذایی همچنان به عنوان یک چالش بزرگ و عامل مرگ و میر حدود نیم میلیون نفر در هر سال شناخته می‌شود. طبق گزارش پژوهشگاه فضای مجازی، دو فناوری نوین بلاک‌چین و اینترنت اشیا، در حال ایجاد تغییر و تحولی بدیع در زمینه عرضه مواد غذا هستند و بر اساس مطالعات انجام شده از سوی متخصصان، می‌توانند در آینده‌ای نزدیک، کلید امنیت غذایی جهان باشند.

ارزش کل زنجیره تولید و توزیع مواد غذایی، بیش از ۸۱ تریلیون دلار است و باعث جذب و استخدام صدها میلیون نفر در اقصی نقاط جهان شده است. با وجود این مسائل مربوط به آسیب‌های ناشی از عدم سلامت مواد غذایی همچنان به قوت خود باقی هستند. بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته، هر ساله، بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در جهان بر اثر خوردن مواد غذایی فاسد و ناسالم، بیمار می‌شوند که از این تعداد ۴۲۰ هزار نفر زندگی خود را از دست می‌دهند.

یک مطالعه جدید نشان داده است که ادغام فناوری‌های بلاک‌چین و اینترنت اشیا، می‌تواند بسیاری از نقاط ضعف در تامین ایمنی مواد غذایی را از بین ببرد. پژوهش یادشده که توسط شرکت‌های کوین تلگراف و وی‌چین انجام شده، نشان می‌دهد که سهم فناوری اینترنت اشیا، در تولید مواد غذایی طی پنج سال آینده، از ۱۴ میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید.

بهره‌گیری از اینترنت اشیا فواید بسیاری در صنعت تولید مواد غذایی غذا دارد. از جمله این فواید می‌توان به نظارت جامع از طریق حسگرهای هوشمند، اتوماسیون فرآیندها با استفاده از ربات‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین و سایر تجهیزات خودمختار جهت حمل‌ونقل و ظهور مدل های جدید برای مبادلات تجاری اشاره کرد. علاوه بر این، فناوری یاد شده، به واسطه مکانیزه شدن فرایند تولید و توزیع، وفاداری مشتری‌های نگران کیفیت و سلامت غذا را افزایش می‌دهد.

بلاک‌چین نیز نقش بسیار مهمی را در آینده زنجیره تامین مواد غذایی ایفا خواهد کرد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این فناوری تا سال ۲۰۲۳، قابلیت ردیابی حداقل ۱۰ درصد از محصولات تولیدی صنایع غذایی جهان را خواهد یافت. اینترنت اشیا مزایای فراوانی برای صنایع غذایی جهان در بر دارد. این مزایا، افزایش اعتماد در نتیجه یک فرآیند اثبات‌شده، تعامل مصرف‌کننده از طریق یک مکانیسم شفاف، التزام دولت در مورد قابلیت ردیابی و کاهش تحریف اطلاعات در زنجیره تامین را شامل می‌شود.

ادغام بلاک‌چین و اینترنت اشیا یک عامل تحول‌زا و انقلابی در فرایند عرضه مواد غذایی خواهد بود. شرکت نروژی یونیسات به عنوان یک موسسه پیشرو در این حوزه، سامانه جدیدی موسوم به سی‌فودچین را به صورت آزمایشی افتتاح کرده است. این سامانه در حوزه صنعت مواد غذایی دریایی فعالیت ‌می‌کند.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 3
2020-08-06 09:19

افزودن دیدگاه جدید