کد مطلب: 

236128
دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران در آستانه برگزاری نمایشگاه «تلکام پلاس»:

فضای کنفرانس ظرفیت را به وزارت ارتباطات پیشکش می‌کنیم

تهران-ایرنا-برگزاری نمایشگاه تلکام امسال، با حواشی زیادی درگیر و برگزاری آن در زمان مقرر منتفی شد. وزیر ارتباطات نیز اعلام کرد بهتر است به جای این نمایشگاه، کنفرانس ظرفیت برگزار شود. اما دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران آستانه بیستمین سال برگزاری تلکام، تمام تلاشش را به کار گرفت تا نمایشگاه جدید تحت عنوان تلکام پلاس برگزار شود. او می‌گوید: «بخش کنفرانس ظرفیت را به وزارت ارتباطات پیشکش می‌کنیم.»
فضای کنفرانس ظرفیت را به وزارت ارتباطات پیشکش می‌کنیم

دو هفته قبل از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنایع مخابرات و اطلاع‌رسانی (تلکام) وزارت ارتباطات از حضور در تلکام بیستم به صورت غرفه‌دار انصراف داد. پس از انصراف وزارت ارتباطات سندیکای مخابرات و اپراتورها نیز عدم حضورشان را اعلام کردند.

پس از اعلام خبر انصراف‌ها، سایت شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد بیستمین نمایشگاه تلکام برگزار نخواهد شد. عدم برگزاری این نمایشگاه در حالی منتشر شد که وزیر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه یکی از مراسم‌هایی که حضور داشت در پاسخ به خبرنگاران اعلام کرد وزارت ارتباطات تصمیم گرفته‌ در قالب نمایشگاه ظرفیت در تلکام حضور پیدا کند. هدف از حضور این چنینی این است که فضای نمایشگاه به فضای گفت و گو بین شرکت‌های فعال حوزه ارتباطات تبدیل شود.

فرامرز رستگار در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، به شرح دلایل لغو بیستمین نمایشگاه تلکام در زمان مقرر، چگونگی پا گرفتن دوباره این نمایشگاه و برنامه‌هایی که برای آن دارند پرداخت.

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: ما به عنوان بخش خصوصی و سندیکای مخابرات همیشه در کنار وزارت ارتباطات بوده‌ایم. بسته به زمان و کاری که انجام می‌دادیم گاهی آن‌ها حامی ما بودند و گاهی ما در کنار آن‌ها فعالیت می‌کردیم. اما امسال نزدیک به نمایشگاه برخی از مسئولان وزارتخانه تصمیم گرفتند این نمایشگاه برگزار نشود.

رستگار ادامه داد: بعد از این ماجرا نظر وزیر ارتباطات را جویا شدم که ایشان گفت نظر من این بود که امسال تلکام مانند هر سال دیگر برگزار شود اما نکته موردنظرم این بود که با هماهنگی بیشتر بتوانیم آن را ارتقا دهیم. علاوه بر این، از سال دیگر بتوانیم تلکام را برای توسعه مخابرات کشور، تحقیق، تولید، دانشگاه و تعاملاتی که انجام می شود سامان بدهیم. قرار نبود این نمایشگاه برگزار نشود.

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران با اشاره به این‌که برخی از مسئولین وزارتخانه درست متوجه این مسئله نشدند و آن را منعکس نکردند، گفت: زمانی که وزارت ارتباطات اعلام کرد در این نمایشگاه حضور پیدا نخواهد کرد، زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات نیز گفتند چون در نمایشگاه سال قبل فیدبک خوبی از کارمان نگرفتیم به این نمایشگاه نمی‌آییم. پس از آن اپراتورها نیز برای حضور مردد شدند، این در حالی بود که اپراتورهای ایرانسل و همراه اول یک روز جلوتر از این بحث سر یک سالن اضافی بحث داشتند. هر کدام یک سالن گرفته بودند و دنبال سالن دوم بودند. اما بعد از اعلام وزارت ارتباطات آن‌ها برای حضور انصراف دادند. این تغییر رویکرد در ۲۴ساعت برای من خیلی عجیب بود.

رستگار که سال‌هاست در صنعت ارتباطی کشور فعالیت دارد ریشه این عجیب بودن را دنبال کرد و در نهایت به این نتیجه رسید که وزارت ارتباطات آن طور که ظواهر امر نشان می‌دهد، قصد لغو تلکام را نداشته است: در این مسئله به خصوص «راوی» ماجرا را خوب روایت نکرده است. پس از این که تلکام از تقویم نمایشگاه‌ها بیرون رفت، با خودمان گفتیم بسیار خوب اگر وزارتخانه نمی‌خواهد نقش کلیدی و سیاست‌گذار را داشته باشد ما به عنوان بخش خصوصی برگزاری این نمایشگاه را در دست می‌گیریم.

او درباره نقش کلیدی وزارت ارتباطات گفت: تلکام نوزده سال برگزار شده است. اوایل یک یا دو سالن در نمایشگاه بین‌المللی به آن اختصاص می‌دادند. از ۷۹ به بعد به این نتیجه رسیدند که تلکام و مخابرات آنقدری پیشرفت کرده است که نیاز به یک نمایشگاه تخصصی داشته باشد و در دل نمایشگاه عمومی و بین المللی برگزار نشود.

وی تصریح کرد: وزارت پست، تلگرام و مخابرات سابق از سال ۶۱ دست به دست هم دادند فضاهایی را برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای داخلی کشور در حوزه ارتباطات در نظر گرفتند. با حمایت مالی و معنوی دولت، این غرفه‌ها شکل گرفت چون آن زمان بخش خصوصی بنیه پرداخت هزینه برای نشان دادن فعالیت‌های خود را نداشت.

رستگار در ادامه این سیر تکاملی که منجر به برگزاری نمایشگاه تلکام شد، گفت: پس از مدتی مسئولان دولتی اعلام کردند برخی از هزینه ها را بخش خصوصی بدهد و بخشی را دولت. در نهایت هم بحث نمایشگاه جداگانه‌ مطرح شد. پیشران تمامی این اتفاق ها وزارت ارتباطات فعلی بود. زمانی که کارهای اولیه برای برگزار تلکام آغاز می‌شد، برای فضای در نظر گرفته شده و مسائلی از این دست مدام نظر وزارت ارتباطات اخذ می‌شد. درست است که صاحب امتیاز نبود، اما تولد تلکام از طریق وزارت ارتباطات بوده است. طبیعی است زمانی که این وارتخانه قید حضور در نمایشگاه را می‌زند، بقیه نیز عقب‌نشینی کنند.

پس از این اتفافات، سندیکای مخابرات ماند و بخش خصوصی. رستگار می‌گوید: ما می‌توانستیم نمایشگاه تلکام را به تنهایی راه بیندازیم، اما حس کردیم اگر این نمایشگاه با این شکل برگزار شود صرفا نمایشگاه یک بُعدی می‌شود که فقط عرضه کننده است و بخش حاکمیتی و سیاست‌گذار در آن حضور ندارد. به همین دلیل به اعضای سندیکای مخابرات گفتم الان در شان ما نیست نمایشگاه را برگزار کنیم، اما در تاریخ و مناسبت دیگر حتما این کار را انجام خواهیم داد.

پس از آن رستگار به قول خودش رفت توی دل کار تا ببیند در وزارت ارتباطات چه کسی دلش نمی‌خواست این نمایشگاه برگزار شود:  پس از کنکاش‌هایی که در این خصوص انجام دادم، متوجه شدم تمام مدیران دلسوز، با سابقه و متوجه قصد لغو برگزاری این نمایشگاه را نداشتند. تعدادی علاقمند به ادغام الکامپ و تلکام بودند، عده‌ای تعطیلی تلکام و برگزاری کنفرانس ظرفیت به جای آن را مدنظر داشتند.  البته من چند جایی که حس می‌کردم برخی در حال شیطنت هستند، مصاحبه کردم و آن‌ها هم رفتند در سایه.

زمانی که این قضیه مطرح شد، در گروهی که با حضور مسئولین وزارتخانه و اپراتورها تشکیل شده داده بودیم، اعلام کردیم اگر قرار است به جای تلکام، کنفرانس ظرفیت برگزار شود ما کاملا آمادگی همکاری داریم. تا امروز هیچکس درباره این مسئله صحبت نکرده است.  

رستگار می‌گوید در تلکام جدید که با عنوان تلکام پلاس برگزار می‌شود، صرفا غرفه‌ها و نمایشگاه مربوط به تلفن و کامپیوتر نیست و تمام فناوری‌های مربوط به ICT در تلکام جدید حضور دارند. علاوه بر میزگردهایی که در این نمایشگاه برگزار می‌شود، چیزی شبیه کنفرانس ظرفیت را منظور کردیم و قصد داریم آن را به وزارت ارتباطات پیشکش کنیم. بگوییم ما فضا و زیرساخت را آماده کردیم تا شما هم حضور پیدا کنید.

ما بسیار تلاش کردیم تا تلکام پلاس را در دل نمایشگاهی برگزار کنیم که بیشترین همخوانی را با حوزه فناوری دارد. تلاش‌مان هم به نتیجه رسید و توانستیم تلکام پلاس را در دل نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران که به شدت به حوزه کاری ما مرتبط است، برگزار کنیم.

او درباره فضایی که به تلکام جدید اختصاص پیدا کرده است، گفت: برای برگزاری این نمایشگاه، خارج از تقویم نمایشگاه‌ها فضا گرفتیم که به همین دلیل از ۱۲هزار متر مربع سرپوشیده همراه با سه هزار متر فضای بباز به ۶ هزار متر فضای بسته رسیدیم. سعی می‌کنیم با صرفه‎جویی در متراژ، بتوانیم پذیرای همان ترکیبی باشیم که در گذشته برای تلکام ثبت‌نام کرده بودند البته در نظر داریم با تعامل خوبی که بین ما و مسئولان برگزاری نمایشگاه شکل گرفته‌است، فضای بازی را هم به تلکام پلاس اختصاص بدهیم که با تجهیزات گرمایی و کانکس قابل استفاده باشد.

انتهای پیام

به این محتوا امتیاز دهید: 

هنوز رأی ندارید
سیتنا 1
2019-10-28 19:33

افزودن دیدگاه جدید